אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי עלי אקספרס ושיין, גם Temu נוגסת בשוק האמריקאי טמו. תנגוס בדומיננטיות של שיין? | צילום: CFOTO/Sipa USA via Reuters

אחרי עלי אקספרס ושיין, גם Temu נוגסת בשוק האמריקאי

פלטפורמת המסחר המקוון הסינית שואפת להדיח מהפסגה את הענקית המוזלת שיין עוד השנה ולהתחרות מול אמזון ו־eBay. בינתיים היא התברגה בצמרת האפליקציות באפסטור

06.03.2023, 22:13 | בלומברג

לפלטפורמת שיין הסינית נדרש עשור שלם כדי לעקוף את זארה ולהפוך לקמעונאית האופנה המהירה המובילה בעולם. כעת חברה מקוונת חדשה רוצה להדיח אותה מהפסגה, לפחות במדד אחד, ולעשות זאת בתוך שנה מיום השקתה בספטמבר שעבר.

טמו (Temu), פלטפורמת קניות שבבעלות ענקית המסחר המקוון הסינית PDD הולדינגס, הציבה בחודש שעבר יעד מכירות שאפתני לצפון אמריקה: לדווח על יום אחד לפחות שבו השווי הכולל של הסחורה הנמכרת בפלטפורמה (Gross Merchandise Value) יהיה גבוה משל שיין בטווח שבין היום ל־1 בספטמבר, וזאת לציון יום השנה לכניסתה לארה"ב, כך לפי גורמים המעורים בנושא.

זהו השלב הראשון בתוכנית הנרחבת יותר של טמו לשלוט בשוק הקניות המקוונות. לדברי המקורבים, החברה מתייחסת לשיין כאל יריבתה הגדולה ביותר בטווח הקרוב, ומעוניינת לנגוס בדומיננטיות שלה כבר בשנים הקרובות. מעבר לכך, טמו, שמשווקת מגוון עצום, מבגדים ועד לכלי מטבח, מתכננת להתחרות מול ענקיות בינלאומיות כמו אמזון ו־eBay, הדגישו המקורבים.

טמו כבר צומחת במהירות והיא מדורגת בצמרת האפליקציות המובילות בארה"ב מאז נובמבר האחרון. בחמשת החודשים הראשונים לפעילותה בארה"ב, היקף הסחר הכולל שלה עמד על כ־500 מיליון דולר, כך לפי נתונים שאספה חברת המחקר YipitData. בחודש ינואר לבדו המכירות עמדו על קרוב ל־200 מיליון דולר. בפברואר התרחבה טמו לשוק השני שלה, קנדה.

אף כי נתונים פיננסיים על שיין אינם זמינים כמעט, המעט שנחשפו מראים כי היעד שהציבה טמו מחייב אותה להאיץ אף יותר את קצב ההתרחבות שלה. שיין שולטת בשוק האופנה המהירה בארה"ב ועקפה בפער את היריבות זארה ו־H&M, כך לפי נתוני YipitData. בחודש שעבר דיווח "פייננשל טיימס", כי לפי הערכות בשיין, היקף הסחר המקוון הגלובלי יטפס ב־2025 ל־80.6 מיליארד דולר, זינוק של 174% לעומת 2022. לפי הדיווח, שהתבסס על נתונים שהוצגו למשקיעים, ההכנסות צפויות לעלות ל־58.5 מיליארד דולר ב־2025 מ־22.7 מיליארד דולר בשנה שעברה.

העובדים של טמו טרם נחשפו ליעדי מכירות יומיים, שכן הנתון הזה נשמר בקנאות על ידי ההנהלה הבכירה. במקום זאת, הם נתבקשו להתמקד מעתה במציאת דרכים להגדיל את היקף ההוצאות של הלקוחות, במקום בהגדלת בסיס המשתמשים באפליקציה. החברה לא השיבה לבקשה לקבלת תגובה.

ההצלחה המהירה של שיין סללה את הדרך עבור שורה של חברות חדשות המעוניינות להיכנס לשוק המסחר המקוון, כאשר טמו נחשבת למתחרה הרצינית ביותר. החברה כבר מגייסת עובדים של שיין ופונה לספקים שלה, ובמקביל מינפה את הכיסים העמוקים, שרשראות האספקה המבוססות והמומחיות (במיוחד בתחום הנתונים על צרכנים) של החברה־האם PDD, שכבר שולטת על קרוב ל־13% משוק הקמעונאות הסיני באמצעות פלטפורמת פינדואודואו.

בעוד שתי החברות התפרסמו בזכות מוצריהן הזולים והנגישים, טמו פועלת יותר כמו פלטפורמת שוק, לעומת שיין שהיא מותג בניהול עצמי. כלומר, בטמו לא מנהלים את העיצוב או את הייצור, אלא מגייסים ספקים, בוחרים מתוך רשימת מוצרים, ומאפשרים לפתוח חנות בפלטפורמה. לאחר שהמוכרים שולחים מוצרים למחסנים של טמו בסין, החברה מטפלת במשלוחים, בשיווק ובקידום המכירות, כמו גם בשירות שלאחר המכירה.

בטמו מהמרים על כך שקמפיין שיווק גדול יוביל לצמיחה במכירות, והחברה אף השיקה פרסומת בטלוויזיה במשחק הסופרבול בחודש שעבר. הפרסומת, באורך 30 שניות, שעלויות ההפקה והשידור שלה עומדות קרוב לוודאי על מיליוני דולרים, הציגה לקוחה מפזזת במגוון תלבושות. החברה משיקה במקביל קמפיינים במדיה החברתית הדומים לאסטרטגיות שאימצה פינדואודואו בסין, וכוללים הנחות, זיכויים ומתנות ללקוחות המפנים חברים לאתר.

האסטרטגיה הזו מתחילה לשאת פרי, ובינואר התנועה בטמו היתה גבוהה מזו שבשיין. אם טמו תצליח לשמור על המומנטום, היא תצטרף למספר מצומצם של חברות שירותי אינטרנט בבעלות סינית שהצליחו לכבוש נתחי שוק בארה"ב, בהן עלי אקספרס של עליבאבא וטיקטוק של בייטדאנס.

תגיות