אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

ניר צוק: ״שוק הסייבר מתבגר. לחברות קטנות יש בעיה למכור, לגדולות יש פתרונות נקודתיים״

מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיות בפאלו אלטו נטוורקס, השתתף בשיחה עם סופי שולמן מכלכליסט בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ובנק לאומי. לדבריו: "יש כנראה בועה בתעשייה הזו וכנראה שילמנו הרבה מדי לחברות וכנראה גם ברכישות האחרות שלנו"

17.09.2024, 13:05 | מאיר אורבך

"השקעתי 100 מיליון דולר בחברות בישראל", כך אומר ניר צוק, סמנכ"ל טכנולוגיות בפאלו אלטו נטוורקס, בשיחה עם סופי שולמן בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ולאומי.

לפני 20 שנה כמעט הקמת חברת סייבר קטנה ששווהה היום יותר מ-120 מיליארד דולר. איך מרגיש להיות בחברה ששוה כך?

"דבר ראשון והחשוב ביותר, כולנו מקווים לשלומם ושובם של החטופים, ומאז ה-7 באוקטובר לא ישנתי לילה אחד טוב. מבחינת פאלו אלטו נטוורקס זה מרגיש טוב ויש לנו עוד הרבה עבודה לעשות בחברה ולכן אני לא נח. במקביל אני גם משקיע בחברות בישראל, השקעתי יותר מ-100 מיליון דולר בחברות בישראל וזה בשביל לעשות טוב גם לשוק המקומי".

הרבה חברות בישראל רואות בישראל את אסטרטגיית האקזיט שלהם ברכישה על ידי החברה שאתה הקמת. מה אתם מחפשים בחדשנות או ברכישות של חברות סייבר ישראליות?

"חברות לא צריכות לחשוב שאנחנו רוצים לרכוש אותן וזו לא צריכה להיות האסטרטגיה שלהן, הן צריכות לחשוב לטווח ארוך. אין כל כך הרבה רוכשים בתעשייה שלנו. יש בערך 5 כאלה. קנינו שתי חברות סייבר במיליארד דולר מאז תחילת המלחמה וזה לא אומר כלום. אל תבנו על זה לטווח הארוך. תבנו להיות גדולים עצמאיים. יש לנו מפת דרכים טכנולוגית ואנחנו רוצים למלא אותה או בפיתוח פנימי או ברכישות. אנחנו מעדיפים רכישות כי כאשר חברה גדולה מפתחת משהו חדש אין לה אותו תמריץ כמו לחברות סטארט-אפ שבשבילם זה האתגר החשוב".

האם אינכם מקדמים בועה בתעשייה הסייבר, בעיקר כאשר שמענו על העסקה המסתמנת שבה גוגל רוכשת את וויז בכ-23 מיליארד דולר?

"יש כנראה בועה בתעשייה הזו וכנראה שילמנו הרבה מדי לחברות וכנראה גם ברכישות האחרות שלנו. אבל חברות צריכות לקבל מה שמגיע להן. האם זה יימשך לנצח? זה משא ומתן שיימשך. יש לנו 15,000 עובדים מתוכם 10% בישראל. חלק משמעותי מהפיתוח שלנו בישראל".

יש לך יוזמות חדשות בישראל שאינן סייבר חברת תעופה ובנק דיגיטלי?

"הייתי אחד המשקיעים הראשונים בחברת פינטק שבונה תוכנה להריץ בנק. פלטפורמת בנק עצמאית וחדשה שתתחיל בישראל והתוכנית למכור את הפלטפורמה לעוד בנקים ולפתוח בנקים נוספים בעולם. ברגע שנקבל אישור רגולטורי וזה רץ ברמה בסיסית ובקרוב ירדו כל המחסומים. אנחנו עדיין רוצים לראות היכן יש לקוחות מתאימים לזה בעולם".

"בפינטק יש עוד מקום רב לחדשנות ויש שם הרבה הזדמנויות חברות חדשניות ובסייבר זה נראה יותר קשה. שוק הסייבר מתבגר, לחברות קטנות יש בעיה למכור לחברות הגדולות פתרונות נקודתיים. וויז היא דוגמא לחברה שמצליחה בכך. יש חברות שמוכרות AI שמוכרות טכנולוגיה אנליסטית לנצח את מדד ה-S&P, בנינו קרן נאמנות להשקיע בקרן הזו ואנחנו בונים על הטכנולוגיה שתשנה את שוק הפנסיה והביטוח המקומי ולהוריד את העמלות וזה יביא שינוי משמעותי".

"כמו כן השקעתי בחברת לואו קוסט מקומית. להטיס מטוס הרבה פחות מפריע והייתה הזדמנות עם שדה תעופה בינלאומי בחיפה שעומד ריק, ויש הרבה ישראלים שמוציאים הרבה להגיע לשדה התעופה במרכז וחשבנו איך להקים שדה תעופה משם.

מה לאיש טק בעולם התעופה?

"בחברה יש מספר קטן מאוד של עובדים ולזה צריך טכנולוגיה. באתי לישראל לאחר 20 שנה בארה"ב, השקעתי מאה מיליון דולר בשוק המקומי ואני מאוד שורי על השוק הטכנולוגי המקומי, ויש הרבה הזדמנויות בישראל. ויש כאן כמה מהיזמים הכי טובים בעולם ומפתחים הכי טובים ויש חברות פינטק, חברות סייבר חברות דיגיטל הלת', חברות רחפנים, חברות יישומים צבאיים שונים. המדינה תלוייה מאוד בתעשיית ההייטק".

פאלו אלטו היא חברה אמריקאית והמנכ"ל שלה אמריקאי, מה האתגרים של הטק הישראלי בעולם הזה?

"האתגר הגדול של התעשייה למעט סייבר הוא כסף, ישראל צריכה הרבה כסף. אנשים משקיעים בסייבר בעיקר אבל מתעלמים מסקטורים אחרים כמו פינטק ותחומים אחרים צבאיים ובריאות דיגיטלית".

מה ישכנע אותם לחזור להשקיע בישראל?

"השווי כעת מאוד טוב למעט תחום הסייבר וחברות ישראליות בשווי נמוך יותר. חברות הסייבר הוכיחו עצמן לשוק האמריקאי וחברות פינטק פחות.

מה האתגר הכי גדול של פאלו אלטו לשנה הקרובה?

"האתגר הגדול הוא למצא אנשים טובים ולא רק בישראל ומאז תחילתה מלחמה רכשנו כאן שתי חברות במילארד דולר וגדלנו ב-40% מבחינת מועסקים ויש לנו 100 משרות פתוחות, זה האתגר הגדול לכמעט כל חברה".



תגיות