אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו עיכוב הליכים לחברת אבטחת המידע פנג'יה שצברה חובות של 118 מיליון שקל רפי קמינר, מנכ"ל פנג'יה | צילום: : דויד גארב

פרסום ראשון

צו עיכוב הליכים לחברת אבטחת המידע פנג'יה שצברה חובות של 118 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי מינה את עו"ד אמיר פלמר כמנהל הסדר לחברה המספקת בין היתר פתרונות זהות ואבטחה ביומטרית ושירותי עסקאות אלקטרוניות לארגונים, בעיקר במדינות עולם שלישי

28.05.2024, 14:55 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בתל אביב נעתר היום (ג') לבקשת חברת האבטחה פנג'יה אן ג'י יו והוציא לה צו עיכוב הליכים וכן מינה את עו"ד אמיר פלמר כמנהל הסדר. זאת, לאחר שהחברה צברה חובות בגובה 118 מיליון שקל. הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 שמקל על חברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה ושבמסגרתו מבקשים למנות לחברה מנהל הסדר שלא מחליף את ההנהלה.


מנהל ההסדר שמינה בית המשפט, עו"ד אמיר פלמר, צילום: עמית שעל מנהל ההסדר שמינה בית המשפט, עו"ד אמיר פלמר | צילום: עמית שעל מנהל ההסדר שמינה בית המשפט, עו"ד אמיר פלמר, צילום: עמית שעל


פנג'יה אן ג'י יו מספקת פתרונות טרנספורמציה דיגיטלית עבור ארגונים ממשלתיים, לרבות פתרונות זהות ואבטחה ביומטרית, שירותי עסקאות אלקטרוניות ועוד. החברה הגישה לפני מספר ימים לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לצו עיכוב הליכים.

כאמור, מהבקשה עולה כי לחברה חובות המסתכמים ב-118 מיליון שקל, על פי הפירוט הבא: חוב מובטח לגיזה בגובה של כ-75 מיליון שקל. חובות החברה בדין קדימה (מס הכנסה, עובדים) עומדים על כ-23 מיליון שקל. כמו כן לחברה יש חוב לספקים בגובה 9 מיליון שקל, חוב למוסדות בגובה 7 מיליון שקל וחוב לעובדים וקופ"ג בגובה 3.5 מיליון שקל.

בקשת החברה לעיכוב הליכים הוגשה באמצעות עוה"ד גיא אידו, קרן רייכבך-סגל, אבישי סנדר ואחמד פריג' ממשרד גורניצקי, כשבוע לאחר שמספר עובדים בחברה המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן הגישו בקשה למנות לה נאמן בטענה שלחברה יש חוב כלפיהם וכלפי נושים נוספים.


עו"ד גיא אידו, צילום: אייל טואג עו"ד גיא אידו | צילום: אייל טואג עו"ד גיא אידו, צילום: אייל טואג


עו"ד אופיר רונן , צילום: נדיה פונכץ עו"ד אופיר רונן | צילום: נדיה פונכץ עו"ד אופיר רונן , צילום: נדיה פונכץ


היום התקיים דיון באולם השופט חגי ברנר ולאחריו הוציא השופט החלטה במסגרתה קבע כי "מדובר בחברה העוסקת זה כ-30 שנה בפיתוח ובהספקה של מערכות מחשוב למגזר הציבורי ולארגונים ממשלתיים, לרבות הספקת פתרונות זהות ואבטחה ביומטרית, בעיקר במדינות העולם השלישי ובמדינות מתפתחות. אין חולק כי החברה מצויה כיום בחדלות פירעון תזרימית. היא אינה מסוגלת לפרוע את חובותיה כסדרם, וצברה חוב לעובדים בכך שלא שילמה משכורות מזה קרוב לשלושה חודשים... החברה טוענת כי שווי נכסיה עולה בהרבה על גובה חובותיה. היא מציינת כי יש לה מוניטין בן 30 שנה בפרויקטים שהיא מנהלת. החברה מאשרת כי היא מצויה כעת במצוקה תזרימית, אך לטענתה הדבר בהחלט בר פתרון. החברה הציגה הצעה של משקיע בעל מוניטין שמוכן להשקיע בה כ-11 מיליון שקל (מדובר למעשה בבעל המניות של חברת האם של החברה). כמו כן היא פועלת להשגת השקעות נוספות".

השופט ברנר קבע עוד כי "בעקבות החלטתי שלפיה יש להבהיר מהם עקרונות ההסדר הודיעה החברה כי בכוונתה לפרוע את חובותיה במלואם, ללא מה שמכונה 'תספורת'... לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה כי יש מקום לאפשר לחברה פרק זמן סביר לצורך גיבושה של הצעת הסדר לנושים, ומכאן שיש להיעתר לבקשה למתן צו עיכוב הליכים. מנהל ההסדר יוודא שאכן ההפעלה המתוכננת אינה במתכונת גירעונית, ואם יגיע למסקנה כי מדובר בהפעלה גירעונית, יעדכן את בית המשפט בהקדם ויבקש הוראות מתאימות".

תגיות