אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוארכה חובת בדיקת הקורונה לפני הגעה לישראל במעברים היבשתיים והימיים בדיקות קורונה בנתב"ג | צילום: שאול גולן

הוארכה חובת בדיקת הקורונה לפני הגעה לישראל במעברים היבשתיים והימיים

משרד הבריאות ביקש להאריך את התקנה ב-42 ימים, הוועדה אישרה הארכה של שבוע. יו"ר הוועדה למשרד הבריאות: יש תחלואה מוגברת ואנחנו ערים למעברים של מאות אלפים בתחנות הגבול, אך אל תקלו ראש בעלויות הבדיקות למשפחה"

24.03.2022, 15:44 | צבי זרחיה

ועדת החוקה אישרה היום (ה') את תקנות חובת ביצוע בדיקת קורונה 72 שעות לפני הגעה לישראל במעברים היבשתיים והימיים עד ל-6.4 בלבד, בשל מחסור בנתונים שהתבקש להציג משרד הבריאות.

קראו עוד בכלכליסט:

החובה להציג בדיקה שלילית 72 שעות לפני העלייה לכלי התחבורה להגעה לישראל בוטלה בתיקון האחרון לתקנות ביחס לאזרח, תושב קבע או בעל רישיון לישיבת ארעי כללי (אשרת א5), למעט אם חזר ממדינה אדומה. תיירים נדרשים להציג תשובה שלילית בבדיקת PCR בלבד (ולא אנטיגן).

משרד הבריאות ביקש להאריך את ההסדר ב-42 ימים נוספים והוועדה אישרה הארכה של שבוע בלבד, שיאפשר למשרד הבריאות לשקול את הערותיה.

בנוסף, תוקנו התקנות לקראת חזרת תחום הפלגות הנופש לפעילות בישראל. כדי לתת מענה למגיעים בהפלגה למשך 48 שעות בלבד למטרות תיירות, נקבע הסדר המאפשר את ביצוע בדיקת ה-PCR בכניסה לישראל, בעת הפלגת כלי השיט לישראל ולא יותר מ-24 שעות לפני העגינה בישראל, במטרה לקצר את משך הבידוד עד לקבלת תשובה שלילית בכניסה לארץ.

בדיקות קורונה בנתב"ג, צילום: שאול גולן בדיקות קורונה בנתב"ג | צילום: שאול גולן בדיקות קורונה בנתב"ג, צילום: שאול גולן

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (עבודה) אמר כי "יש גבול למחשבה שבאים לועדה עם כותרת הקורונה והכל מאושר אוטומטית; אנחנו במצב של תחלואה מוגברת וערים לצורך לשים ליבנו למצב של כניסה ויציאה של מאות אלפים בתחנות הגבול, אך אל תקלו ראש בעלויות של אלפי שקלים לבדיקות של משפחה".

קריב דרש פתרון לבני זוגם וילדיהם של אזרחים ישראלים הנוסעים עמם וכי התקנות הבאות יתייחסו לבעלי אשרות ישיבה ארעיים (שמרכז חייהם בישראל) כמו לאזרחים ולתושבי קבע.

קריב פנה לנציגי משרד הבריאות ואמר: "מה רציונל ההבחנה בין מי שמרכז חייו בישראל, כמו תלמיד ישיבה החי בישראל הנוסע לבקר את קרוביו, לעומת אזרח ישראלי שייסע לחודש ולא יצטרך להיבדק? אם זו לא תיירות, תודיעו לחברות התעופה שבעלי א3 פטורים מבדיקה לפני העליה למטוס כמו מי שיש לו אישור א5 שמציג אותו באותו אופן. לגבי המעברים היבשתיים- לא נתפס שתחייבו את כל החוזרים מסיני ל-PCR כפול, לפני המעבר ואחריו - אמליץ שכל מי שיש לו רישיון לישיבת קבע או ארעי יקבלו אף הם פטור מהבדיקה. אתם פועלים בניגוד לרוח הדיונים שנערכו פה בנושא".

עו"ד ליאור ברס פעילה למען זוגות מעורבים בישראל אמרה: "ישראל היא אחת היחידות בעולם הבודקת קטינים מתחת לגיל מסוים. כמו כן ישראל היחידה במדינות ה-OECD שלא עושה הבחנה בין מחוסנים ללא מחוסנים חוץ מצ'ילה. אני לא רואה הבדל אפידמיולוגי בין אזרחים לתושבים ארעיים הגרים פה. משרד הבריאות בתיקון האחרון עשה מהלך לטובת התיירות הישראלית בהקלה בכניסה לישראל וויתר על ההבחנה בין מחוסנים ללא מחוסנים והחליט שכל הזרים יעשו PCR ולא אנטיגן. יו"ר הוועדה ביקש לבחון את נושא מי שמרכז חייו בישראל".

עו"ד טל פוקס, ממשרד הבריאות הסבירה כי "הנימוק שנשמע לביטול בדיקת אנטיגן לזרים ולאי מתן פטור לבעלי אשרות שונות הוא נשיאה בטיפול הרפואי עבור זרים ומי שחולה ונמצא במדינת המקור שלו - עדיף שהטיפול הרפואי ייערך שם. זה רלוונטי גם לסטודנטים".

קריב סיכם את הדיון ואמר כי "את תקנות הקרוז אאשר כמבוקש ל-42 ימים. את יתר התקנות אאשר לשבעה ימים עד ה-6.4 שכן תוקפן חל מ-29.3", וייצא מהוועדה מכתב שייפתח במחאה למשרד הבריאות על אי העברת המידע כמבוקש ואי-הגעת גורמי המקצוע".

במכתב תדרוש הוועדה מידע שיועבר עד 48 שעות לפני הדיון על זמינות ומחירי בדיקות PCR מ-10 המדינות בהן כניסת הטסים לישראל היא המובילה - מה עלות הבדיקה, האם נעשות בדיקות PCR לילדים, ובאיזה מדינות יש חובת PCR, ואז תדון הוועדה באישור התקנות לזמן המבוקש ובפתרון לבקשת פטור עבור נסיעה משותפת לאזרח הישראלי לבן זוגו וילדיו הקטינים.

קריב פנה לנציגי משרד הבריאות ואמר: "אני ממליץ לכם להביא תקנות מעודכנות לדיון הבא, הנוגעות גם לתעופה, שיכללו את כל מי שיש לו אשרת ישיבה בישראל. יש גבול למחשבה שתבואו עם כותרת הקורונה והכל יאושר אוטומטית".

תגיות