אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כעבור שנה: העוצמה, החדשנות והחוסן ממשיכים להוביל את ישראל קדימה מימין שי מישל ו סת׳ ספרגל | צילום: ג׳וש גולד

כעבור שנה: העוצמה, החדשנות והחוסן ממשיכים להוביל את ישראל קדימה

13:01 | סת' ספרגל ושי מישל

שנה לאחר שחמאס תקף את ישראל ב-7 באוקטובר, המתחים הגיאופוליטיים ממשיכים ללא ספק להשפיע על היבטים שונים של החיים בישראל. למרות זאת, שוק הטכנולוגיה הישראלי הוכיח שהאתגרים הם למעשה הזדמנויות להצלחה. ישראל ידועה בפיתוח טכנולוגיות סייבר ברמה עולמית ובהקמת סטארט-אפים חדשניים, בזמן שרבים ציפו שהחדשנות הישראלית תדעך לנוכח הקשיים, מגזר הטכנולוגיה הישראלי נותר יציב, והזרעים לגל החדש של חדשנות, שיגיע מישראל בשנת 2025, כבר נזרעו.

מאז הקמתה, ישראל מתמודדת עם סוגיות גיאופוליטיות שונות, ולמרות זאת היא נשארה חדשנית ומסתגלת. אחד הגורמים המרכזיים ליצירת סטארט-אפים חדשניים בתחום הסייבר הוא הניסיון המעשי הנצבר מיחידות צבאיות כמו יחידת 8200. ההשירות ביחידה נותן ניסיון נרחב בתחום ההגנה על מערכות סייבר. רבים מהבוגרים, שחוו אתגרים טכנולוגיים במהלך שירותם ביחידה ורוצים ליצור פתרונות כדי להתגבר עליהן, עוברים למגזר הפרטי ומקימים סטארט-אפים מצליחים. דוגמה לכך היא חברת צ'ק פוינט, שפיתחה את תוכנת חומת האש פורצת הדרך Firewall-1, שלמעשה נולדה מטכנולוגיות שפותחו לצורך הגנה לאומית. בדומה לכך, מערכת כיפת ברזל, נועדה בתחילה ליירט ולהשמיד רקטות קצרות טווח, היוותה השראה לאסטרטגיות וטכנולוגיות סייבר רבות. מתוך קושי, הטכנולוגיה הישראלית משגשגת בשל יכולתה להסתגל ולהצליח על אף האתגרים.

היסטורית, חברות ישראליות שנוסדו בזמני איום ומשבר הוכיחו שהן מצליחות ומשיגות ביצועים טובים יותר מחברות שלא הוקמו בזמנים של מתחים גיאופוליטיים. כיום, למרות העימותים, ישראל ממשיכה לקבל זרם בלתי פוסק של השקעות ורכישות. מאז ה-7 באוקטובר 2023, סטארט-אפים ישראלים בתחום הסייבר גייסו סכום כולל של 1.1 מיליארד דולר, ועוד 1.1 מיליארד דולר הושקעו בחברות סייבר ישראליות, כאשר שמונה סטארט-אפים נרכשו ברבעון הראשון של 2024 בלבד.

מימין שי מישל וסת׳ ספרגל , צילום: ג׳וש גולד מימין שי מישל וסת׳ ספרגל | צילום: ג׳וש גולד מימין שי מישל וסת׳ ספרגל , צילום: ג׳וש גולד

חברות Dig ו-Talon נרכשו על ידי Palo Alto Networks בערך משולב של מיליארד דולר, רק ימים ספורים לאחר ה-7 באוקטובר. שתי החברות הישראליות הוקמו פחות מארבע שנים לפני רכישתן. בנוסף, Cisco רכשה את Robust Intelligence, סטארט-אפ ישראלי הממוקד בהגנה על ארגונים מפני סיכונים הקשורים לבינה מלאכותית. החברות Dig, Talon ו-Robust Intelligence מוכיחות ששוק הסייבר הישראלי ממשיך לזכות באמון ענקי הטכנולוגיה בעולם, וניתן לצפות שהרכישות וההשקעות יימשכו ללא הפרעה.

המוניטין של ישראל כמדינה מובילה בתחום הסייבר מתחזק על ידי שיתוף פעולה חזק בתוך האקו-סיסטם של אבטחת הסייבר. שותפויות בין סטארט-אפים, חברות מבוססות וגופים ממשלתיים מדגימות את העוצמה והלכידות של קהילת הסייבר הישראלית. החידושים בתחום אבטחת הסייבר בישראל משפיעים במידה ניכרת על העולם כולו, ומגנים על תשתיות קריטיות וארגונים בינלאומיים.

תמיכת הממשלה שיחקה תפקיד מרכזי בטיפוח הצמיחה הזו. רשות הסייבר הלאומית של ישראל (INCD) היא שחקן מפתח, האחראית על הגנת מרחב הסייבר הלאומי וקידום יכולות הסייבר של ישראל. ה-INCD פועלת לחיזוק ההגנה על ארגונים ואזרחים, מניעה וטיפול בהתקפות סייבר, ושיפור יכולות התגובה לשעת חירום. בנוסף, ממשלת ישראל משקיעה רבות בתחום הסייבר דרך מענקי מחקר ופיתוח, תוכניות האצה לסטארט-אפים ושותפויות ציבוריות-פרטיות. שותפויות אלה היו קריטיות לשמירה על התנופה של מגזר הטכנולוגיה הישראלי לאורך תקופות של קושי.

היכולת של המדינה לחדש כתגובה לאתגרים היא אבן הפינה של הצלחת ישראל. חוויות מהעולם האמיתי כמו המלחמה הנוכחית, אף שהן מאתגרות, הצליחו לחזק את הנחישות של יזמים ישראלים וישראל ממשיכה להפיק את טכנולוגיות הסייבר המהפכניות ביותר בעולם. העמידות והחוזק שהודגמו במהלך השנה שחלפה מאז 7 באוקטובר 2023 מסמנים את הדרך ויעוררו השראה לדורות הבאים, ויבטיחו שישראל תישאר בחזית ההתקדמות הטכנולוגית. הגל הבא של חדשנות מעוצב מתוך הלקחים שנלמדו בתקופות קשות אלה, ויוביל לפתרונות סייבר חזקים ויעילים אף יותר.

סת' ספרגל ושי מישל הם שותפים מנהלים בקרן ההשקעות Merlin Ventures



תגיות