אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל נחלש מול המטבעות המובילים, הדולר עולה ל-3.726 שקלים מט"ח | שאטרסטוק

השקל נחלש מול המטבעות המובילים, הדולר עולה ל-3.726 שקלים

היורו מתחזק ל-4.05 שקלים; צה"ל הודיע כי חיסל מחבלי נוחבה בבי"ס של אונר"א בעזה; הבנק האירופי המרכזי הוריד את הריבית ב-0.25% לשיעור של 4.25%, בהפחתה ראשונה מאז 2019

06.06.2024, 17:25 | נועם לנדמן

הדולר מטפס היום (ה') בשוק המט"ח המקומי ונסחר תמורת 3.727 שקלים, היורו מתחזק ל-4.05 שקלים. צה"ל הודיע כי חיסל מחבלי נוחבה בבי"ס של אונר"א בעזה. בזמן המתקפה האוגדתית במרכז הרצועה, תקף חיל האוויר הלילה מתחם של חמאס בתוך בית ספר במחנה הפליטים נוסייראת. בצה"ל אמרו כי חוסלו מחבלים שלקחו חלק בטבח בעוטף. הפלסטינים: לפחות 39 נהרגו.

האסטרטג אלים רמטולה מהבנק השוויצרי EFG: "ישנה אפשרות ששער הדולר ירד מתחת ל-3.6 שקלים. בנק ישראל עשוי לנצל הזדמנות להוריד את הריבית. בנק ישראל השאיר את הריבית על כנה ברמה של 4.5% בעדכון האחרון (ב-27 במאי) למרות אי-הוודאות הגאו-פוליטית ונתוני האינפלציה שהגיעו לרף העליון של ציפיות בנק ישראל בטווח של 2%-3%.

"מאז תחילת המלחמה עם חמאס, בנק ישראל נוקט בזהירות רבה והפחית את הריבית רק ברבע אחוז מרמה של 4.75% ל-4.5% כיום. השווקים מתמחרים ירידה קלה נוספת של 0.1%-0.2% עד סוף 2024. השוקים מתמחרים את שער החליפין של הדולר/שקל ב-3.64 בשנה הקרובה, בציפייה להמשך המגמה ששררה בחצי השנה האחרונה. עם זאת, ישנה אפשרות ראלית שהשער ירד מתחת לרף 3.6 שקלים לדולר עוד השנה.

"שער החליפין של השקל מול הדולר האמריקאי נע בשנה החולפת בטווח שבין 3.6 ל-3.8 למרות כותרות גיאופוליטיות, ובמקביל ההאטה כללית באינפלציה הגלובלית, לכן סבורים בבנק EFG כי בנק ישראל עשוי לנצל הזדמנות להוריד את הריבית בכדי לתמוך בצמיחה, במידה והאינפלציה בישראל תרד ותנוע לכיוון ה-2.5%".

הבנק האירופי המרכזי הפחית היום את הריבית לראשונה מאז 2019, לשיעור של 4.25% לעומת 4.5%.

אנליסטים מזהירים כי האינפלציה, שנותרה גבוהה עדיין בשל הצמיחה החדה בשכר, עלולה להגביל את מספר ההורדות. עם זאת, בשווקים כבר מתייחסים להורדת הריבית הראשונה כעובדה מוגמרת, כך שהמשקיעים יתמקדו בחיפוש אחר רמזים מנשיאת הבנק כריסטין לגארד לגבי המשך הדרך.

החזרה להורדות ריבית תזרים חמצן לשווקי הדיור, ההשקעות העסקיות והצריכה הפרטית. בשנה שעברה העלה הבנק האירופי את ריבית הבנצ'מרק על הפיקדונות לשיא של 4%, מהלך שחנק את הפעילות הכלכלית, וזאת כדי לבלום את עליית המחירים החדה ביותר שנרשמה מזה עשרות שנים.

תגיות