אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל קנדה רוכשת את רשת מלונות בראון ב-100 מיליון שקל בראון לייטהאוס אילת | צילום: מקס קובלסקי

פרסום ראשון

ישראל קנדה רוכשת את רשת מלונות בראון ב-100 מיליון שקל

לפי מזכר ההבנות שנחתם, ישראל קנדה רוכשת את מניות ניר ויצמן וליאון אביגד ברשת - תשלם 27 מיליון שקל במזומן ויתר הסכום בהסבת חובות הרשת לבעלותה; התמורה מתייחסת לבתי המלון של בראון בישראל - את הפעילות ביוון תקבל ישראל קנדה ללא תמורה  

19.09.2024, 09:09 | עמיר קורץ

ישראל קנדה חתמה על מזכר הבנות לרכישת רשת מלונות בראון. זאת בהמשך לחשיפת כלכליסט לפני שבוע וחצי על המגעים המתקדמים למכירת הרשת.

המוכרים הם ניר ויצמן, בעל המניות הגדול ברשת, וליאון אביגד מייסד הרשת - הכשרה ביטוח צפויה להישאר עם אחזקה ברשת. ישראל קנדה רוכשת את הפעילות באמצעות החברה הבת "ישראל קנדה מלונאות" (מוחזקת ב-68.5%).

במסגרת העסקה, ישראל קנדה רוכשת את מלונות בראון בת"א ובירושלים, הכוללים 779 חדרים, במצבם הקיים (As IS), תמורת 100 מיליון שקל - מהם 27 מיליון שקל במזומן ויתר הסכום בהסבת חובות הפעילות לישראל קנדה.

הרכישה של המלונות בישראל כוללת את הריהוט, הקניין הרוחני, המותגים, מערכת ההזמנות, הפעילות בדיגיטל ומועדון הלקוחות.

במקביל, ישראל קנדה תרכוש ללא תמורה את פעילות מלונות בראון ביוון, הכוללת סה"כ 1,076 חדרים. בנוסף תרכוש מאת המוכרים, ללא תמורה, את חברת הניהול הקיימת של מלונות בראון ביוון, בעלת זכויות המותג - וגם במקרה זה ללא תמורה.

בראון, שהחלה לפעול ב־2010, מפעילה 34 מלונות (3-2 מתוכם סגורים כיום בצל המלחמה והמצב בשוק התיירות). 23 מתוכם בישראל, 10 ביוון ואחד בקרואטיה. ככל הידוע, הפעילות בישראל הפסדית ברמה התפעולית, בעוד המלונות בחו"ל מניבים רווח תפעולי־תזרימי (EBITDA) של 1.5 מיליון יורו בשנה.

בחודש יולי נחשף בכלכליסט שרשת בראון שכרה את שירותיה של חברת KCR בבעלות אבי קמינסקי, המתמחה בשיקום והבראת חברות במשבר, לצורך ביצוע מהלכי התייעלות ברשת ובין השאר כדי לקיים מו"מ עם בעלי הנכסים שמהם בראון שוכרת את המלונות. זאת כדי להפחית את גובה שכר הדירה המשולם, על רקע הירידה החדה בביקושים בעקבות המלחמה שפגעה מאוד בתיירות מחו"ל. בהמלצת קמינסקי גם מונה מנכ"ל חדש לרשת, ירון ארזי.

קמינסקי, ביחד עם בעלי בראון, הוביל את המגעים עם הרוכשים הפוטנציאליים, כאשר כפי שנחשף בכלכליסט בשבוע שעבר, המו"מ המתקדם ביותר היה עם בעלי ישראל קנדה, ברק רוזן ואסי טוכמאייר. כבר אז חשפנו כי התמורה שצפויה ישראל קנדה לשלם תעמוד על כ-100 מיליון שקל, כאשר הסכום אמור לשרת חובות של בראון ולתמוך בחלק מהתחייבויות שלה קדימה. עוד חשפנו אז כי ויצמן ואביגד צפויים למכור את אחזקותיהם בעוד הכשרה ביטוח עשויה להישאר עם אחזקות מיעוט ברשת, לצד הבעלים החדשים.



תגיות