אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש המחוזי אישר למכור את אתר הנעליים שוז אונליין לשסטוביץ שוז אונליין | צילום: אתר החברה

פרסום ראשון

ביהמ"ש המחוזי אישר למכור את אתר הנעליים שוז אונליין לשסטוביץ

אתר הנעליים של חברת סיפקו אונליין נמכר לשסטוביץ תמורת 600 אלף שקל. שופטת ביהמ"ש המחוזי בחיפה בטינה טאובר לא קיבלה את המלצת נאמן האתר למכור את הפעילות לחברת טי אם 12

18.06.2024, 14:34 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בחיפה אישר היום (שלישי) למכור את נכסי ופעילות חברת "סיפקו אונליין", הבעלים של אתר הנעליים שוז אונליין, לחברת שסטוביץ תמורת 600 אלף שקל והעסקת עובדים נוספים של החברה בין שורותיה. בכך לא קיבלה השופטת בטינה טאובר מבית המשפט המחוזי בחיפה את המלצת נאמן האתר שהמליץ למכור אותה לחברת טי אם 12.

השופטת טאובר הוציאה בחודש מאי צו עיכוב הליכים לחברה ומינתה לחברה המפעילה את אתר שוז אונליין את הנאמן עו"ד יוסי בן נפתלי ממשרד עו"ד מטרי מאירי וכט ושות'. הבעלים של האתר היא חברת "סיפקו אונליין", שהיא פלטפורמה למכירת מוצרי אופנה ונעליים באינטרנט דרך האתר shoesonline. מדובר באתר הנעליים הגדול בישראל.

במסגרת הבקשה שהגישה החברה באמצעות עו"ד אמיר דולב ממשרד מיתר נטען כי החברה נקלעה לקשיים עקב משבר כלכלי שפגע ביכולתה לגייס כספים. עוד נטען כי החברה הינה חדלת פירעון ונצברו לה התחייבויות לספקים שמועד תשלומם חלף, בסך מוערך של כ-9.7 מיליון שקל וכן טרם שולמו משכורות לעובדים לחודש אפריל 2024 בסך כולל של כ- 327 אלף שקל, וזאת בנוסף לחובות נוספים לעובדים בגין גמר חשבון וכן חוב כולל בחשבונות הבנק של החברה של כ-1 מיליון שקל. את שסטוביץ ייצגה עו"ד שירלי יפרח - אזור ממשרד ליפא מאיר.

יש לציין כי חברת ש. שסטוביץ שבית משפט אישר את זכייתה בהתמחרות היא אחת מבעלות המניות בחברה המפעילה את אתר שוז אונליין. בהצעתה הציעה שסטוביץ כי תעסיק את דקל סטולרו שכיהן כמנכ"ל החברה והינו בעל מניות בחברה. סטולרו התחייב לשלם סך של 1 מיליון שקל לנושים המחזיקים בערבות אישית וזאת במשך תקופה של עד 3 שנים, כאשר שסטוביץ הודיעה בהצעה כי תעסיק את סטולרו לתקופה של לפחות 3 שנים על מנת לאפשר לו לעמוד בהתחייבות זו.

יש לציין כי לפני הדיון בבית משפט שהתקיים אתמול הוגשו מספר התנגדויות לאישור המכירה לחברת טי אם 12 . מנגד טענה טי אם 12 כי בית משפט אינו תחליף להתמחרות ולא ניתן ליצור הליך סרק משפטי כדי לשנות את תוצאת ההתמחרות שביצע הנאמן. הצעתה של טי אם 12 עמדה על 650 אלף שקל. הנאמן סבר כי על רקע העובדה שההצעה הכספית של חברת טי אם 12 גבוהה ב-50 אלף שקל יש להעדיפה. למרות זאת, השופטת טאובר אישרה את המכירה ל-ש.שסטוביץ וציינה כי "לנוכח הפער הקטן מאוד בתמורת הממכר העומד על 50 אלף שקל בלבד ושעה שהעסקתו של סטולרו על ידי חברת שסטוביץ לפחות למשך 3 שנים עשויה לאפשר בידו לגייס סכום של 1 מיליון שקל לטובת הנושים הנערבים..וכאשר הצעת שסטוביץ אכן תאפשר המשך העסקת עובדים נוספים של החברה בין שורותיה, ראיתי לאשר את חברת ש. שסטוביץ כזוכה בהתמחרות והנני מאשרת לנאמן להתקשר עם חברת שסטוביץ בהסכם המכר".









תגיות