אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלכלת סין צמחה בקצב נמוך מהצפוי, והלחץ על הממשלה גובר שנגחאי, סין. טראמפ איים להטיל מגבלות נוספות על הייבוא אם ייבחר לנשיאות בנובמבר | צילום: sublimechina

כלכלת סין צמחה בקצב נמוך מהצפוי, והלחץ על הממשלה גובר

התמ"ג במדינה עלה ב-4.7% ברבעון השני של 2024, אחרי צמיחה של 5.3% ברבעון הראשון ומתחת התחזיות ל-5.1%; נשיא סין שי ג'ינפינג בונה על ענפי הייצור וההייטק כמנועי צמיחה, אך המכסים על יבוא סיני ברחבי העולם מעמידים את האסטרטגיה שלו בסימן שאלה

15.07.2024, 10:21 | חדשות חוץ

כלכלת סין צמחה ברבעון האחרון בשיעור הנמוך ביותר מזה חמישה רבעונים, זאת לאחר שהמאמצים לתמרץ את הצריכה הפרטית לא צלחו.

לפי הנתונים הרשמיים שפורסמו היום (ב'), התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) במדינה התרחב ברבעון השני ב-4.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. התוצאות היו נמוכות מתחזיות האנליסטים שציפו להתרחבות של 5.1% ומשקפות גם ירידה ביחס לרבעון הראשון של 2024, שבו התרחבה הכלכלה בשיעור שנתי של 5.3%.

עוד פורסם כי המכירות הקמעונאיות עלו בשיעור הנמוך ביותר מאז דצמבר 2022, זאת על אף שורה של צעדים בהם נקטה הממשלה בניסיון לחזק את הביטחון. המכירות הקמעונאיות עלו ביוני ב-2% בלבד, זאת לאחר עלייה של 3.7% במאי ובעוד האנליסטים ציפו להתרחבות של 3.3%.

הנתונים מגבירים את הלחץ המופעל על הממשלה, כשברקע נפתח היום כינוס של מנהיגי המפלגה הקומוניסטית המתקיים אחת לחמש שנים.

"אחרי נתוני הרבעון השני המאכזבים, הממשלה תצטרך לחשוב על צעדים נוספים כדי לעמוד ביעד הצמיחה השנתי של 5%", אמר לבלומברג הכלכלן שיאג'יה זהי מקרדיט אגריקול בהונג קונג. "הסבירות המתגברת לכהונה שנייה של דונלד טראמפ כנשיא ארה"ב פירושה גם שסין תזדקק לצעדי מדיניות נוספים כדי להגדיל את הביקוש המקומי באופן מסודר, שכן יש סיכונים להאטה בביקוש החיצוני".

נשיא סין שי ג'ינפינג מתמקד בסקטורי הייצור וההייטק כמנועי צמיחה, אך האסטרטגיה הזו כבר עומדת בפני חוסר ודאות לנוכח המכסים הנוספים שמושתים על יבוא סיני מצד מדינות ברחבי העולם. טראמפ אף איים להטיל מגבלות נוספות על הייבוא אם ייבחר לנשיאות בנובמבר.

בהצהרה שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית לצד נתוני הצמיחה, הסבירה כי ההאטה ברבעון השני נבעה מגורמים קצרי טווח כמו מזג אוויר קיצוני והצפות. כמו כן, ציינה כי הנתונים משקפים את הקשיים והאתגרים שעומדים בפני הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

אחת הבעיות המרכזיות שנותרו היא המשבר בסקטור הנדל"ן. מחירי בתים חדשים נפלו בחודש שעבר בערים הגדולות, זה החודש ה-13 ברציפות ובשיעור החד ביותר מזה תשע שנים. "המקור להאטה בצמיחה הוא העובדה שסקטור הנדל"ן שהיווה חלק מרכזי בכלכלה ממשיך להתכווץ בחדות, ומחירי הבתים צונחים", אמר לו טינג, כלכלן בנומורה הולדינגס.

"כדי לשנות את ההאטה בצריכה, סין חייבת לייצב את סקטור הנדל"ן, המייצג כ-70% מההון של משקי הבית".

לפי הנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה, מחירי הבתים החדשים נפלו ביוני ב-4.5% לעומת השנה שעברה והגיעו לרמתם הנמוכה ביותר מאז יוני 2015, זאת לאחר שבמאי נרשמה ירידה של 3.9% במחירים.


תגיות