אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פריז 2024

"מכשירים לבישים מאפשרים לרופאים לאבחן טוב יותר את החולים"

כך לדברי ד"ר שירית כזום בייזר, מנהלת המרפאה לקרדיולוגיות ספורט מבי"ח בילינסון באירוע הסיום של משלחת העסקים לפריז של כלכליסט ובנק הפועלים. "הודות לטכנולוגיה, החלום של שימוש בה כדי לטפל בספורטאים מתגשם", אמרה

24.05.2024, 11:33 | רועי ברגמן, צילום: אוראל כהן

"הקרדיולוגיה נכנסת לעידן חדש", כך פתחה ד"ר שירית כזום בייזר, מנהלת המרפאה לקרדיולוגיות ספורט, מבית חולים בילינסון, את הרצאתה באירוע הסיום של משלחת אנשי העסקים של "כלכליסט" ובנק הפועלים לפריז. "החדשנות הביאה לנו אוצר של מידע חיוני, שמאפשר לנו כרופאים לאבחן טוב יותר את החולים שלנו. אבל לפני שאנחנו משתמשים במידע הזה אנחנו צריכים להבין איך לנהל אותו נכון ועוד לפני כן להבין איך אנחנו שומרים על פרטיות החולים ולהשתמש בנתונים שלהם.

"הודות לטכנולוגיה, החלום של שימוש בה כדי לטפל בספורטאים מתגשם. הרבה אנשים לובשים היום אביזרי טכנולוגיה חכמים, כמו שעונים חכמים. הם פרצו לחיים שלנו ובאופן עקבי אוספים מידע אינסופי ממיליוני אנשים בכל העולם. אנחנו הקרדיולוגים יכולים להשתמש במידע הזה כדי לקדם מחקר ופיתוח ואפילו להציל חיים", הסבירה.

כזום בייזר הביאה דוגמה למהפכה הטכנולוגית דרך מקרה של מטופל שלה: "מטופל בן 45, מהנדס תוכנה נשוי עם ילדים, שבסביבות גיל 30 החליט להתחיל בתחביב של רכיבה על אופני הרים. עם השנים זה הפך לחלק מהותי בחייו. עקבתי אחריו במרפאת הספורט שלנו במסגרת ביקורות תקופתיות שגרתיות עד שלפני כמה חודשים הוא התקשר אליי בלחץ להגיד שבמהלך אימון שגרתי, בשיא הפעילות, הוא הרגיש פעימות לב מוגברות ושהוא על סף עילפון.

"ידעתי שכל הנתונים שלו שבועיים קודם לכן היו טובים אבל לא ידעתי אם האירוע הזה שהוא חווה מסכן את החיים שלו והאם עליי לעצור את האימון שלו. למזלי שאלתי אותו אם הוא לובש את השעון החכם שלו. ולא רק שהוא לבש אותו אלא שהוא ידע לספר לי שיש לו תיעוד של האירוע בשעון עצמו. הוא שלח לי את הנתונים שהראו לי שהאירוע אינו מסכן חיים. נתתי לו טיפול ואישור לחזור לפעילות מבלי לעבור שוב את כל הבדיקות המורכבות הנדרשות בדרך כלל", סיפרה.

"רובנו אוהבים לעשות ספורט. יותר ויותר אנשים עושים ספורט כדי להישאר בריאים והפער בין ספורטאים מקצועיים לחובבנים הולכים ומיטשטשים. יש שגיאה בתפיסה שלספורטאים אין בעיות רפואיות. חלקם מוותרים על בדיקות רפואיות והם לא יודעים שהם מועדים לחוות אירועים לבביים. פה נכנסים המכשירים הלבישים. עבורכם זה מכשיר שאומר לכם כמה הלכתם והאם אתם צריכים לזוז אחרי שישבתם פרק זמן ארוך. עבורנו הקרדיולוגים זה כלי חדשני ומהפכני שמאפשר לנו לעקוב אחרי הסימנים החיוניים שלכם, מבלי שאפילו תדעו את זה", הוסיפה כזום בייזר.

למרות היתרונות שמביא המיכשור הלביש, לפי כזום בייזר, עדיין ישנם מכשולים בדרך לשימוש מיטבי בו: "יש לנו אתגר חדש. עלינו להבין איך לקרוא את כל המידע העצום הזה ולהוציא ממנו רק את המידע שחשוב עבורנו. זה לא משהו שאפשר לעשות באמצעים אנושיים. לשם כך צריך לפתח כלי AI. אנחנו צריכים לבסס מערכת חוקית משפטית שתגן על המידע הזה ותענה על שאלות כמו מי הבעלים של המידע הזה – המשתמש או מי שייצר את המכשיר? למי יש גישה למידע הזה? ואיך אפשר להגן עליו. זה חלק ממה שעלינו להתמודד איתו. אבל למרות המכשולים האלה, הטרנד הזה קורה והוא יעזור להציל חיים".


תגיות