נסיגה בשקל: הדולר נסחר ב-3.72 שקלים, היורו מעל 4.04
הדולר עולה ב-0.5% מול המטבע המקומי, היורו מתחזק ב-0.7%; בשווקים העולמיים: האינפלציה השנתית באירופה עמדה באוקטובר על 2%, התחזיות היו ל-1.9%. תגובה רגועה ביורו, שנסחר ב-1.086 דולר
מטוטלת במט"ח: השקל שהתחזק אתמול נסחר היום בירידות - הדולר עולה ב-0.5% ביחס לשערו היציג אתמול ונסחר מעל 3.72 שקלים, היורו מתחזק ב-0.8% ונסחר מעל 4.04 שקלים.
ברקע בחזית הבטחונית: CNN ציטטה אמש (יום רביעי) "מקור בכיר" שבקיא לדבריה בדיונים האיראניים, ולפיו "על התקיפות האחרונות של ישראל באיראן תהיה תגובה נחרצת וכואבת - ככל הנראה עוד לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב". הרשת לא ציינה מהיכן המקור, אך משתמע מדבריו שהוא ככל הנראה איראני. "התגובה של הרפובליקה האיסלאמית לתוקפנות של המשטר הציוני תהיה נחרצת וכואבת", אמר המקור.
בשווקים הבינלאומיים: היורו ללא שינוי מהותי לאחר פרסום נתוני האינפלציה באירופה, נסחר 1.086 דולר; הפאונד עולה ב-0.2% ל-1.298 דולר (לאחר שנחלש אתמול ביותר מ-0.5%, לאחר פרסום התקציב הראשון של ממשלת הלייבור החדשה - הכולל העלאות מסים וצמצום בהוצאות). הדולר אינדקס יציב, על 104.0 נקודות.
ביפן - הדולר יורד ב-0.4% ל-152.8 ין; הבנק המרכזי של יפן הותיר היום את הריבית ללא שינוי, על 0.25%, בדומה לתחזיות - בהודעת הבנק על ההחלטה לא ניתנו כל רמזים או התייחסויות להעלאה עתידית אפשרית בריבית בישיבות הבאות.
באירופה כאמור יצאו נתוני אינפלציה (ראשוניים) לחודש אוקטובר: מדד המחירים לצרכן רשם עלייה חודשית של 0.3%, לאחר שבספטמבר נרשמה ירידה של 0.1%. האינפלציה השנתית עמדה באוקטובר על 2%, תחזיות הכלכלנים היו לאינפלציה של 1.9% - בהמשך לנתון של 1.7% בספטמבר.
מדד מחירי הליבה רשם באוקטובר עלייה חודשית של 0.2%, בהמשך לעלייה של 0.1% בספטמבר. אינפלציית הליבה השנתית עמדה באוקטובר על 2.7%, בדומה לנתון של ספטמבר, ובשעה שהתחזיות עמדו על 2.6%.
לנוכח הנסיגה העקבית באינפלציה באיחוד, הבנק המרכזי של אירופה הוריד השנה את הריבית 3 פעמים ב-0.25% כ"א, מ-4% ל-3.25%. לפי התחזיות בשוק, הבנק המרכזי, בהובלת כריסטין לגארד, צפוי להודיע בישיבה של דצמבר על הורדת ריבית נוספת של 0.25%.
בארה"ב ממתינים לדוח התעסוקה החודשי שיתפרסם מחר - לקראת הודעת הריבית של הפד בשבוע הבא, ולאחר שאתמול התפרסמו נתוני הצמיחה בארה"ב - הכלכלה האמריקאית התרחבה ב-2.8% ברבעון השלישי (התחזיות היו ל-3%).
"אני חושב שהמומנטום של כלכלת ארה"ב נראה טוב למדי, אבל אנחנו כמובן נקבל קצת יותר נתונים בסוף השבוע, כשיצא דוח התעסוקה", אמר בראד בצ'טל (Brad Bechtel), ראש חטיבת מט"ח בג'פריז.
"הציפיות לקצב הורדות הריבית של הפד התמתנו מאד, ביחס לציפיות החזקות למדי הקודמות. דוח התעסוקה שיצא ביום שישי ייתן לנו יותר מידע לגבי הכוונות העתידיות של הפד", הוסיף בצ'טל.
עוד ברקע למסחר העולמי במט"ח, ובעיקר בדולר, עמדת ההמתנה לבחירות בארה"ב, שיערכו ביום שלישי הקרוב. החלטת הפד, שמתפרסמת לפי הנוהג ביום רביעי, תתפרסם בשבוע הבא ביום חמישי, יומיים לאחר הבחירות.