אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוזניות Sonos Ace: מעולות, עם שורת כוכביות ותנאים אוזניות sonos ace סונוס | Sonos

בדיקה

אוזניות Sonos Ace: מעולות, עם שורת כוכביות ותנאים

יצרנית הרמקולים המוערכת נכנסת לתחום חדש עבורה, עם אוזניות פרימיום שמבטיחות הרבה. הן באמת מספקות צליל מצוין, אבל בדרך יש שורת מגבלות ותנאים שונים שלא מאפשרים תמיד להוציא מהן את המקסימום

08.06.2024, 11:28 | איתי שמושקוביץ

סונוס האמריקאית כבר מזמן תפסה את מקומה כיצרנית רמקולים איכותיים (ויקרים), ועכשיו היא נכנסת לתחום חדש עבורה ומשיקה לראשונה אוזניות - Sonos Ace. היא לא מתחילה בקטן, עם אוזניות קומפקטיות במחיר תחרותי, אלא מציעה אוזניות פרימיום אלחוטיות וגדולות, שנמכרות תמורת 2,000 שקל.

החברה העמיסה על האוזניות שפע של תכונות והבטחות: תמיכה בשמע מרחבי, ביטול רעשים אקטיבי (שקיים כמובן גם אצל המתחרים ובדגמים זולים יותר), החלפת אודיו בין האוזניות ורמקולים של Sonos ועוד. לקחנו את האוזניות החדשות לבדיקה, באדיבות היבואנית באג, כדי לראות אם הן עומדות בהבטחות.

יש מארז קומקפטי לאחסון האוזניות, Sonos יש מארז קומקפטי לאחסון האוזניות | Sonos יש מארז קומקפטי לאחסון האוזניות, Sonos

קלות במשקל וקלות לתפעול

ה-Ace הן אוזניות קשת Over Ear, כלומר הן מכסות את כל האוזן ולא "יושבות" עליה. זה אומר שהן גדולות, אבל העיצוב לא בומבסטי. הן שוקלות קצת יותר מ-310 גרם ולא מרגישות כבדות, בזכות חלוקת משקל טובה. גם כשמורידים אותן הן לא חייבות לתפוס הרבה מקום - הן אמנם לא מתקפלות, אבל אפשר לסובב את האוזניות ואז להניח אותן כשהן שטוחות, יחסית.

העיצוב נקי: בצד ימין נמצא לוגו החברה, אבל בקושי רואים אותו. לריפוד הפנימי של כל אוזניה יש צבע שונה כדי לעזור לזכור איך צריך לחבוש אותן, ויש גם סימון קצת נחבא של L ו-R.

בסונוס בחרו להשתמש בכפתורים פיזיים לתפעול האוזניות ולא במשטח מגע שנשלט באמצעות מחוות: בצד שמאל נמצא כפתור כיבוי והדלקה ולצידו שקע USB-C לטעינה או לצורך חיבור חוטי של האוזניות ובצד ימין יש "כפתור תוכן", להפעלת ועצירת אודיו או שיחות ושליטה בווליום, כשלצידו כפתור נוסף לשליטה על בידוד הרעשים.

הכפתורים נוחים לתפעול, איתי שמושקוביץ הכפתורים נוחים לתפעול | איתי שמושקוביץ הכפתורים נוחים לתפעול, איתי שמושקוביץ

התפעול פשוט והבחירה בכפתורים פיזיים נראית חכמה ומוצלחת: לוחצים על "כפתור התוכן" כדי להפעיל שיר או לעצור אותו, וגם כדי לענות לשיחה או לנתק אותה, ומחליקים את אותו כפתור למעלה או למטה כדי להגביר את הווליום או להחליש אותו. לחיצה כפולה תעביר אתכם לשיר הבא ולחיצה משולשת תחזיר אתכם לשיר הקודם.

אין שום תופסן או כפתור להרחבת הקשת כדי להתאים אותה לגודל ראש שונה - צריך פשוט למשוך את האוזניות לכיוון ולגודל הרצוי. כריות האוזניות נוחות וה-Ace לא לוחצות על הראש.

האפליקציה עושה בעיות

תהליך החיבור וההפעלה פשוט וסטנדרטי: מדליקים את האוזניות, מחברים אותן באמצעות בלוטות' ואפשר לצאת לדרך. אפשר גם להשתמש באפליקציה של סונוס, וכאן מתחילה שורת ההערות, הכוכביות והתנאים.

החברה הודיעה עוד לפני השקת האוזניות על שדרוג של האפליקציה, הגרסה החדשה נתקלה בביקורות שליליות וגם הניסיון האישי מעלה כמה בעיות. אחרי שכבר חיברתי את האוזניות באמצעות בלוטות', בכל הפעלה של האפליקציה הופיעה הודעה שאין מכשיר מחובר ולצידה הצעה להגדיר מכשיר חדש. רק כעבור המתנה לא קצרה האפליקציה זיהתה את האוזניות והציגה אותן. אפשר להסתדר עם זה, אבל יש אפשרויות ותכונות שזמינות רק באפליקציה וכל עוד היא לא מזהה את האוזניות, אי אפשר להפעיל או להשבית אותן.

דרך האפליקציה אמורה להיות אפשרות לחבר שירותי תוכן חיצוניים כמו אפל מיוזיק או ספוטיפיי, אבל באנדרואיד לא הצלחתי לפתוח את התפריט הזה. באייפד הוא נפתח - אבל לא הצלחתי למצוא שירותי תוכן להוספה. אחרי שצירפתי באפליקציה גם סאונד בר Arc של סונוס התפריט נפתח, בתוכו כבר המתין לי שירות הרדיו של סונוס והצלחתי לצרף בלי בעיה גם את ספוטיפיי ואפל מיוזיק.

האיכות לא תלויה רק בסונוס

לאחר הדלקת האוזניות, עוד לפני שתבחרו מה להשמיע, מיד מרגישים שמתנתקים קצת מהעולם, בזכות מנגנון ביטול הרעשים של ה-Ace. הניתוק לא מוחלט: הרעשים סביבכם ייחלשו משמעותית, אבל עדיין שומעים חלק מהם, קצת מרוחקים וברקע. אפשר כמובן לשנות את ההגדרה הזו בלחיצת כפתור באוזניות או בתפריט האפליקציה, ואז המיקרופונים שנמצאים באוזניות יעבירו את הצלילים אל תוך האוזן. אני הרגשתי את המעבר דרך המיקרופונים הורגש היטב - הצלילים נשמעו כאילו הם מגיעים מהקלטה.

אז איך האוזניות עצמן, הסיבה שלשמה התכנסנו? כפי שאפשר לצפות מסונוס, הצליל מעולה. אני חובב באס, אבל בקטעים מסוימים הוא בלט קצת יותר מדי. גם את זה אפשר לשנות באפליקציה של סונוס, ובמפתיע אין שם הגדרות קבועות מראש לאקולייזר, למשל פופ, רוק או קלאסי. רק באס, טרבל, Balance ו-Loudness.

איכות הצליל תלויה גם במקור שלו ובהקלטה: היו קטעים שבהם אפשר היה ממש לשמוע כל כלי מגיע ממקום אחר, ובקטעים אחרים האיכות עדיין היתה מעולה, אבל בלי חלוקה כזו.

כאן מגיעים לעוד כוכבית, שלא תלויה רק בסונוס: ה-Ace תומכות בפורמט דולבי Atmos שמציע שמע מרחבי. כדי ליהנות ממנו צריך שיר שהוקלט או שודרג לאחר ההקלטה לפורמט הזה, שירות תוכן שתומך בפורמט וציוד קצה (רמקול או אוזניות) מתאים.

לפני כשנה בדקתי את הרמקול Era 300 של סונוס שתומך גם הוא בפורמט הזה, והתוצאה היתה מרשימה - היה פער ברור ובולט בין שיר שהשמעתי מספוטיפיי, שלא כולל אפשרות של שמע מרחבי, לבין אותו שיר ב-Apple Music, שתומך בפורמט.

זה היה אז נוקאאוט ברור שהושג תוך שניות, וציפיתי לאפקט דומה ואולי אפילו בולט יותר באוזניות, כי בכל זאת הן קרובות יותר לאוזניים ומקיפות אותן. אבל ב-Sonos מסבירים שכדי להשיג אפקט כזה צריך להתחבר גם ל-Soundbar של החברה, ואם אין לכם כזה לא תוכלו להוציא את המקסימום מהאוזניות.

גדולות, אבל לא בומבסטיות, Sonos גדולות, אבל לא בומבסטיות | Sonos גדולות, אבל לא בומבסטיות, Sonos

למרות ההסבר הזה, אני יכול להישבע שיצירות מסוימות נשמעו טוב יותר דרך השירות של אפל, כשהפעלתי אותו מהאייפד. בחנתי את שירות המוזיקה של אפל גם באנדרואיד, ושם לא הרגשתי הבדל באיכות הצליל. גם כשחיברתי רמקול Arc של החברה ניסיתי למצוא הבדלים בולטים באודיו, ואני לא בטוח שיש כאלה. אחרי הנוקאאוט המהיר עם ה-Era 300 בשנה שעברה, עצם העובדה שחיפשתי בכלל אם קיימים הבדלים אומרת שהאפקט לא מורגש כאן. בכל מקרה, בהשוואה לאוזניות הרגילות שלי ההבדל בהחל ברור וה-Ace מציעות צליל איכותי יותר והרבה יותר עומק.

החיפוש של תוכן מתאים הוא גם נקודה בעייתית, וזה לא תלוי רק בסונוס: בשירות של אפל יש רשימות השמעה של שמע מרחבי וחלוקה לפי ז'אנרים, אבל אם תרצו לחפש שירים בעצמכם אין סימון ברור האם הם תומכים בפורמט או לא - את הפרטים האלה תמצאו רק לצד שם האלבום.

אם יש לכם Soundbar של סונוס תוכלו גם להעביר את האודיו בלחיצת כפתור מהרמקול אל האוזניות. כן, גם פה יש כמה כוכביות - כרגע השירות הזה זמין רק למכשירי Arc של סונוס ובחברה אומרים כי "בקרוב" הוא יגיע גם ל-Beam ול-Ray. בנוסף, הוא זמין כרגע רק ב-iOS, ולאנדרואיד הוא יגיע "בקרוב".

גם הפעלת שירות העברת האודיו נתקלה בבעיה באפליקציה - עקבתי אחרי ההוראות, הופיעה הודעה שהתהליך הושלם, ובכל זאת התכונה לא היתה זמינה. התעקשתי, ניסיתי שוב ובסוף זה הצליח. כשהוא כבר עובד, מדובר בהעברה של אודיו מהטלוויזיה בלבד - אם אתם מאזינים לשירים ישירות דרך הסאונד בר, לא תוכלו להעביר את האודיו מהרמקול אל האוזניות. אם אתם שומעים שיר או רואים סרט או תוכנית דרך הטלוויזיה שמחוברת ל-Arc, תוכלו להעביר את הסאונד ביניהם בלחיצת כפתור. ועוד כוכבית אחת - כשהעברתי את האודיו בין שני המוצרים והחזרתי שוב אל הרמקול הווליום נחלש משמעותית.

אפשר להשתמש באוזניות גם בחיבור חוטי, וסונוס צירפה לערכה חיבורים מתאימים - גם כבל USB-C ל-USB-C, לצורך הטענה או האזנה, וגם חיבור USB-C לשקע אוזניות סטנדרטי. הסוללה אמורה להספיק ל-30 שעות האזנה, ואחרי שימוש רב ב-Ace, שבתחילתו הטעינה לא היתה מלאה, האפליקציה של סונוס הראתה שנותרו יותר מ-20%.

כך נראית הערכה המלאה, Sonos כך נראית הערכה המלאה | Sonos כך נראית הערכה המלאה, Sonos

השתמשתי באוזניות גם לביצוע שיחות וגם זה עבד מצוין. אישית אני מעדיף אוזניות TWS קטנות ונפרדות, ולבצע שיחות עם אוזנייה אחת, כדי להימנע מהתחושה שאני שומע את עצמי. עם ה-Ace זה לא אפשרי כמובן, אבל הפעם זה דווקא לא הפריע לי. להיפך, הרגשתי שזה עוזר לנהל את השיחה בשקט ובלי הפרעות מבחוץ. לא שמעתי מהצד השני תלונות או הערות על איכות השמע.

סיכום

ה-Ace הן אוזניות מצוינות והישג מוצלח מאוד למוצר ראשון אי פעם של סונוס בתחום. הן מעולות גם בתור "סתם" אוזניות בלוטות' פרימיום: התפעול פשוט, הבחירה בכפתורים פיזיים חכמה, סינון הרעשים טוב מאוד והצליל מצוין. אבל כדי להוציא מהן את המקסימום כרגע, לפחות עד שיגיעו העדכונים שסונוס מבטיחה, הן לבדן לא יספיקו.

מי קהל היעד שיכול להשתמש בכל התכונות? מי שיש לו לפחות עוד רמקול של סונוס, וכרגע מדובר רק בשני דגמים ספציפיים, מכשיר iOS ויכול להוציא 2,000 שקל על אוזניות. ובעצם גם כשכבר יש את כל הציוד המתאים, האפליקציה קצת מפריעה בדרך.

סונוס נכנסת לתחרות מול לא מעט דגמים מצליחים ומוצלחים במחירים דומים או קרובים, יחסית - של סוני, Bose ואפל, וזו רשימה חלקית. עכשיו היא צריכה לעמוד בהבטחות שלה לגבי עדכונים ולעשות עוד מקצה שיפורים לאפליקציה.


תגיות