אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמ"י דורשת תשלום נוסף על תחנת הכוח - שיכון ובינוי אנרגיה ואדלטק פונות לביהמ"ש תחנת הכוח ברמת חובב | צילום: חברת חשמל

רמ"י דורשת תשלום נוסף על תחנת הכוח - שיכון ובינוי אנרגיה ואדלטק פונות לביהמ"ש

השותפות ברמת חובב מסרבות לשלם 218 מיליון שקל לרמ"י על שינוי ייעוד הקרקע - כבר שילמו 160 מ' שקל ותובעות את הסכום חזרה; רמ"י שינתה את הייעוד כמה חודשים לאחר הפרטת ומכירת התחנה מידי חברת החשמל ב-2020 לשותפות, שכבר שילמו עליה מעל ל-4 מיליארד שקל; לטענתן, התחנה כבר פעלה עשרות שנים בטרם המכירה

07.10.2024, 19:58 | עדיאל איתן מוסטקי

תחנת הכוח רמת חובב שבבעלות שיכון ובינוי אנרגיה ואדלטק, לוקחות את רמ"י לבית המשפט.

השותפות בתחנת הכוח תובעות את רשות מקרקעי ישראל וחברת החשמל על דרישת תשלום של רמ"י בגין שינוי הייעוד של הקרקע כמה חודשים לאחר הפרטת התחנה מידי חברת החשמל – על אף שהתחנה פעלה במקום עשרות שנים בטרם המכירה.

גובה דרישת התשלום שהגישה רמ"י שבראשות ינקי קוינט עומדת על 218 מיליון שקל. השותפות כבר שילמו סכום של 160 מיליון שקל ועתה הן תובעות את הסכום חזרה.

ב-2020 הושלמה המכירה של תחנת הכוח רמת חובב מידי חברת החשמל והפיכתה לפרטית, כחלק מפתיחת שוק החשמל לתחרות. הרוכשות, שיכון ובינוי אנרגיה ואדלטק, שילמו על התחנה מעל 4 מיליארד שקל. כבר בשנות ה-90 החלה הפקת החשמל בתחנה, שבהדרגה התקדמה, וגם מתקני הייצור בה גדלו, מהספק של 460 מגה-וואט בשנות ה-90, ל-1,200 מגה-וואט בזמן מכירת התחנה. לכל אורך הדרך לא שונה ייעוד הקרקע של התחנה.

למרות זאת, כמה חודשים לאחר מכירת התחנה מידי חברת החשמל, לפי התובעות, פנתה רמ"י לשותפות בדרישת תשלום בגובה 218 מיליון שקל על שינוי ייעוד הקרקע בתחנה. הטענה של רמ"י היא שהשטח מוגדר כתחנת מיתוג, ולא כתחנת כוח המשמשת לייצור חשמל.

התובעות טוענות כי לאורך השנים אישרה רמ"י את היתרי הבנייה למתקנים החדשים במתחם של רמת חובב, אך לא ציינה שיש לשנות את ייעוד הקרקע. "במהלך השנים חתמה רמ"י על היתרי בניה למתקן לייצור חשמל גם בשטחי חוזי המיתוג, החל משנת 1988, באופן בו קיימת ידיעה מצד רמ"י בדבר השימוש החורג ממטרת ההקצאה".

עוד מוסיפים התובעים כי אם היה שינוי, הוא היה שנים רבות לפני עסקת המכירה, שכן ב-2020 לא הגישו הבעלים החדשים דרישה לשנות את התכנון של התחנה. "למרות שאין חולק שרמ"י ידעה על שימושי חח"י בזמן אמת, רמ"י מבקשת לכפות על השותפות עסקת שינוי ייעוד... על אף שבשנת 2020 לא היה שום שינוי תכנוני ו/או שינוי באופן השימוש במקרקעין".

השותפות מבקשות לשנות את ייעוד הקרקע, ולמחוק את דרישת התשלום מצד רמ"י לשינוי ייעוד הקרקע.


תגיות