אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גאודע של היזמים: מקצרים זמנים לקבלת היתרי בנייה גאודע - באתר הבנייה, לא רק מתחת לניאונים | גאודע מכון בקרת בנייה

גאודע של היזמים: מקצרים זמנים לקבלת היתרי בנייה

מכוני בקרת בנייה הם הגופים שאחראים כיום על איכות התכן והביצוע בבנייה בישראל, מזרזים הליכי רישוי ומתירים את סבך הבירוקרטיה בענף הנדל"ן. גאודע מכון בקרת הבנייה המוביל בישראל, מציג תפיסת עולם פורצת דרך שמביאה בשורה גדולה לענף.

27.12.2022, 13:52 | בשיתוף גאודע

אחת מנקודות התורפה הכואבות של תהליכי בנייה בישראל היא הוצאת היתר בנייה. במשך שנים ארוכות התהליך התבצע על ידי יזמים, מתכננים וקבלנים באופן ישיר מול עיריות, רשויות מקומיות, רשות הכבאות והג"א, מה שיצר צווארי בקבוק רבים ובירוקרטיה סבוכה.

בהשוואה לעולם, במדינות OECD הזמן הממוצע לקבל היתר בנייה הוא 150 יום, בעוד בישראל משך הזמן לקבלת היתר בנייה הינו מינימום שנתיים. בנוסף, קיימים הבדלים מהותיים בין הערים השונות, לדוגמה בבית שמש לקבל היתר בנייה לוקח בממוצע שנה וחצי, לעומת גבעתיים שם פרק הזמן הממוצע עומד על כחמש שנים. לוחות זמנים ארוכים שכאלה גובים מחיר כבד מהיזמים, מעכבים התחלות בנייה, מגדילים עלויות מימון וגורמים לעליות מחירים בשוק המכבידים על כיס הצרכנים.

התקווה הגדולה לענף הבנייה הגיעה עם הכרזתו של תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה המסדיר את תחום הבקרה על הבנייה בישראל ומקטין משמעותית פערי תכן ותקלות שכיחות בביצוע. עבודת מכון הבקרה משפרת משמעותית את המוצר הסופי ומונעת עיכובים מיותרים. התיקון קובע שיזמים וקבלנים מחויבים לקבל המלצה ממכון בקרה מוסמך על מנת לקבל היתר בנייה, אישור תחילת עבודה והיתר איכלוס.

ינון פרסיקו, מנכ"ל גאודע מכון בקרת בנייה, אלון פורת ינון פרסיקו, מנכ"ל גאודע מכון בקרת בנייה | אלון פורת ינון פרסיקו, מנכ"ל גאודע מכון בקרת בנייה, אלון פורת

ינון פרסיקו, מנכ"ל גאודע מכון בקרת בנייה, מספר "אנו חברה שחיה ונושמת את עולם הבנייה. צרכי היזמים במענה שוטף, זמין, מקצועי בקבועי זמן קצרים ברורים לנו היטב ואנו נותנים מענה לבעיה הכאובה של משך הזמן עד לקבלת היתרי בנייה והיתרי אכלוס. תפקידנו ללוות את היזם בשותפות ושקיפות מלאה תוך זיהוי ומתן מענה לכשלים פוטנציאליים, עד לקבלת ההיתרים הרצויים בזמן הקצר ביותר".

ניתן להשיג היתר בנייה בשליש מהזמן שלקח עד היום

פרסיקו שבעברו היה ראש ענף תשתיות של חיל האוויר, וכיהן כראש מנהלת המגורים של צה"ל, מכיר מקרוב את הסחבת והפלונטרים הבירוקרטיים בהם נתקלים יזמים וקבלנים. "אני מגיע מהעולם היזמי וחוויתי על בשרי את כאבי היזמים הסובלים מחוסר וודאות בפרויקט בנייה בכלל ובכל מה שקשור לקבלת היתרי בנייה בפרט. כיום, עוד בטרם קיבל היזם החלטת ועדה, הוא פונה למכון הבקרה ואנו מכווינים אותו לצ'ק ליסט של בדיוק מה הוא צריך לשם זירוז והשלמת התהליך. מאחר ומינהל התכנון מגדיר למכוני הבקרה לוחות זמנים מחייבים, גאודע מחויבים לבדוק ולהגיב לכל חומר שדרשנו בתוך ימים ספורים בלבד ללא עיכובים. התוצר של עבודת מכון הבקרה מדבר בעד עצמו:תוך זמן קצר יחסית המכון מגיש המלצה למתן היתר בנייה או היתר אכלוס."

לדברי גיא כהן, סמנכ"ל תכנון בחברת יעז התחדשות עירונית שמתכננת ובונה מעל ל-100 פרויקטים בלב אזורי הביקוש של תל אביב וגוש דן, זמן הוצאת היתר בנייה עתיד אף להתקצר משמעותית בעתיד הנראה לעין "כפועל יוצא של תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה, החלטנו לרכז את כלל הנספחים ואישורי היועצים אצל גאודע - גורם אחד, יעיל ומקצועי שמגיב מהר, אשר מרכז את ההערות שלו למועד מתן הערות במועד אחד ובאופן ברור. מדובר בתפיסת עולם חדשה של קיצור זמנים ברישוי וייעול תהליכים תוך שילוב הבנת צרכי המתכננים והיזם. אני מאמין שכבר בפרויקטים הקרובים נקצר את פרק הזמן שבין החלטת ועדה להוצאת היתר בשליש מהזמן שהיה נהוג עד כה."

כל הפתרונות ליזמים תחת קורת גג אחת בזמינות מיידית

אחת הבעיות שעכבו בעבר תהליכי הוצאת היתרים היא חומת האטימות והבירוקרטיה האפורה הנהוגה בעיריות וברשויות המקומיות בישראל. יזמים נאלצו לבזבז ימים ארוכים בשליחת מיילים או ניסיונות להתקשר לעיריות במטרה לקדם הליכים, אך לא זכו למענה. היום בזכות מכוני הבקרה הם יכולים למצוא בנקל את כל הצרכים המקצועיים מרוכזים במקום אחד עם אנשי המקצוע המיומנים ביותר, ובזמינות מיידית. על כך מדגיש פרסיקו "צוות הבקרים בגאודע מכון בקרת הבנייה מונה מהנדסים, אדריכלים ואנשי מקצוע בעלי ניסיון מוכח שהוסמכו כמורשי חיקוק על ידי רשות הכבאות ופיקוד העורף לבצע את הבקרה ולאשר את התכן והביצוע במקומם. אנו חברה בוטיקית ללקוחות שמעדיפים לקבל יחס אישי וכל שרשרת הניהול שלנו זמינה ללקוח 24/7 - ממנהל התיק הספציפי שמלווה את הפרויקט, דרך מנהלי בקרת תכן בקרת ביצוע, ועד להנהלה הבכירה."

ויקי ריצנר סמנכ"לית ושותפה בחברת אפיקים רישוי בנייה שמעניקה שירות קידום, רישוי ותכנון פרויקטים לעשרות יזמים, והיו מהחלוצים בישראל שהחלו עבודה מסודרת עם מכון בקרה "גאודע ליוו את הפרויקט ע״י איש מקצוע הנדסי שמתוקף תפקידו וניסיונו העשיר ווידא כי אלמנטים הנדסיים באים לידי ביטוי. הליווי היה צמוד החל מקבלת החלטת ועדה, ועד קבלת היתר בנייה ואישור תחילת עבודות. אין ספק כי שיטת העבודה מול מכון בקרה מקלה משמעותית על קבלת אישור של גורמים כמו פקע"ר וכיבוי אש, משפרת ותורמת בתיאום ההנדסי."

גאודע מכון בקרת בנייה שייכים לחברת גאודע המתמחה מעל שני עשורים בתשתיות תכנון ומקרקעין, גאו-אינפורמטיקה ומחשוב מסמכים ומלווה פרוייקטים לאומיים ועסקיים רחבי היקף, המעמידים לרשות המכון מחלקות GIS ומידע תכנוני שמייעלות את הפן המקצועי של חברת הבת בתחום בקרת הבנייה. "כחלק ממעטפת השירות המלאה גאודע יודעים לספק ללקוחות תשובות ופתרונות גם לסוגיות ושאלות בעלי היבטים שאינם קשורים באופן ספציפי לבקרת בנייה אלא הרבה מעבר לכך."

צוות גאודע מכון בקרת בנייה , גאודע צוות גאודע מכון בקרת בנייה | גאודע צוות גאודע מכון בקרת בנייה , גאודע

כניסתם של יותר מכוני בקרה ישנו ללא היכר את פני ענף הבנייה

יניב אהרון, בעלים חברת ניהול פרויקטים Y.A. Projects, המנהלת תכנון והקמה מעל 3,500 יחידות דיור באזורי ביקוש, מציין לטובה את צמיחתם של מכוני הבקרה בישראל והשפעתם החיובית על ענף הבנייה "עם כניסת מכוני הבקרה כחלק מתיקון 101, התקשרנו עם חברת גאודע במספר פרויקטים בעיר תל אביב. זיהינו בגאודע תפיסה ניהולית דומה לשלנו, ניהול ששם דגש על ייעול התהליך, תוך הבנה של הסוגיות המהותיות שיש להתמקד בהן ולדייק אותן. אחרי עבודה של מספר חודשים מול מכון הבקרה, אנו רואים כיום כי מכוני הבקרה יסייעו למטב את איכות תוצרי התכנון והביצוע, ולא פחות חשוב, להוסיף וודאות לתהליך על ידי העברת דרישות ברורות שאינן משתנות חדשות לבקרים."

פרסיקו מסכם בהתייחסו לעתיד הצפוי ולכך שבשנים הבאות מכוני הבקרה צפויים לקבל לידיהם עוד סמכויות ויטפלו במגוון רחב יותר של מבנים הנבנים ברחבי ישראל "מדובר בתהליך של אינקובציה, כמו כל דבר חדש, גם לתפיסת היתרון בשימוש במכוני בקרת בנייה לוקח זמן להבשיל. עם הזמן אני מאמין שכלל היזמים והקבלנים בישראל יבינו שמכוני בקרת הבנייה באים לטובתם – מבחינתם זה WIN WIN: גם קיצור לוחות זמנים, גם שיפור איכות התוכניות היוצאות לביצוע וגם ביצוע סופי של מוצר ברמה הגבוהה ביותר".

לפרטים נוספים>>

תגיות