אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

אייפון 16 פרו מציע מעט חידושים, וגם ניסיון של אפל לסגור פערים ב-AI

אפל ממשיכה להוסיף עדכונים קטנים למכשיר הדגל שלה, החידושים העיקריים דווקא לא זמינים במועד ההשקה אלא יגיעו מתישהו בהמשך וחלק גדול מהם כבר קיים אצל המתחרים. אפל תצטרך לשנות משהו כדי להציג יתרון מובהק מול הדגמים הקודמים ומול המתחרים

14:46 | איתי שמושקוביץ

אייפון 16 כאן, בהשקה קצת מוזרה: קנו עכשיו, קבלו את השדרוג אחר כך. בחלקים.

תרשו לי לדלג הפעם על הצגת המכשיר, או לפחות לקצר אותה - האייפון 16 פרו נראה דומה מאוד עד זהה לחלוטין לדגמים הקודמים, גם בעיצוב וגם בגודל, בשינוי של כמה מילימטרים ובערך עשרה גרמים שנוספו לדגם החדש. זה מספיק כדי להגדיל את המסך - מ-6.1 אינץ' ב-15 פרו ל-6.3 אינץ' ב-16 פרו.

קיבלנו את האייפון 16 פרו החדש לבדיקה באדיבות רשת iStore, ונתחיל מהמחמאות: הדגם החדש לא מבייש את הפירמה - הוא מהיר, המסך מעולה, המצלמות מצוינות, הרמקולים איכותיים, הוא מתמודד בקלות עם כל משימה והסוללה מחזיקה יום עבודה. אבל את כל זה אפשר היה להגיד גם על הדגם הקודם. נכון, יש לו מעבד חדש, המסך כאמור גדל קצת ויש כפתור מצלמה חדש (ואגיע אליו עוד מעט), אבל אלו לא חידושים מהפכניים, אלא בעיקר עוד מאותו דבר. אבולושן ולא רבולושן.

אייפון 16 פרו. העיצוב לא השתנה, צילום: איתי שמושקוביץ אייפון 16 פרו. העיצוב לא השתנה | צילום: איתי שמושקוביץ אייפון 16 פרו. העיצוב לא השתנה, צילום: איתי שמושקוביץ

החידושים העיקריים יגיעו בהמשך

החידושים הבולטים יותר בסמארטפונים בשנה האחרונה מגיעים מתחום התוכנה, ובעיקר מ-AI. גם לאפל יש AI, אבל בגרסה משלה - לא בינה מלאכותית כלומר Artificial Intelligence, אלא Apple Intelligence. והנה הקטע המוזר בהשקה: החידוש העיקרי הזה עדיין לא זמין, לפחות לא באופן רשמי. התכונות החדשות אמורות להגיע בעדכון תוכנה שתפיץ אפל מתישהו באוקטובר, וגם זה יהיה באופן חלקי, כשעדכונים נוספים צפויים להגיע במהלך 2025. קנו עכשיו קבלו… מתישהו.

בינתיים הפיצה אפל גרסת ניסוי, ואפשר ללמוד ממנה כמה דברים. קודם כל, היא לא עובדת בעברית. בכלל. אי אפשר להשתמש ב-AI כשתפריטי האייפון מוצגים בעברית או כשסירי עובדת בעברית.

בחלק מהכלים החדשים אפל רק סוגרת פערים. יש למשל כלי עזר לכתיבה: אתם יכולים לנסח הודעה בכל אפליקציה ואז לבקש מהכלי שמשולב במקלדת לבדוק אם יש שגיאות ולהציע תיקון. אפשר גם לבקש ניסוח אחר - ידידותי, מקצועי, להפוך את הטקסט לרשימה ועוד. זה אולי נשמע לכם מוכר, כי סמסונג הציגה כלי כזה כבר בינואר עם השקת ה-S24, אצלה זה עובד גם בעברית - של אפל כאמור עדיין בגרסת ניסיון ולא תומך בעברית. אפל טוענת שאצלה רוב העבודה מתבצעת במכשיר עצמו, והתחושה היא באמת שבדיקת הדקדוק והצעות הניסוח מופיעות במהירות.

יש גם אפשרות למחוק פרטים ואנשים מתמונות - גוגל השיקה כלי כזה לפני 3 שנים, ומכשירי אנדרואיד רבים (וזולים) מציעים כיום תכונה כזו, ברמות שונות של הצלחה. ה-Reno 12 של Oppo, שעולה פחות מ-2,000 שקל, הפתיע לטובה בתחום הזה ממש לאחרונה, ומהתנסות קצרה בגרסת הניסיון של אפל נראה שגם באייפון זה לא תמיד מצליח, ואחרי המחיקה מופיעים לפעמים עיוותים שונים בתמונה.

אפשר "לנקות" פרטים מיותרים מהתמונה, והתוצאה לא תמיד מוצלחת, צילום: איתי שמושקוביץ אפשר "לנקות" פרטים מיותרים מהתמונה, והתוצאה לא תמיד מוצלחת | צילום: איתי שמושקוביץ אפשר "לנקות" פרטים מיותרים מהתמונה, והתוצאה לא תמיד מוצלחת, צילום: איתי שמושקוביץ

המכשיר מגיע עם iOS 18, שכוללת שינוי גישה של אפל: החברה משחררת קצת חבל לצרכנים ומאפשרת לבצע התאמה אישית באייפון. זה קצת מצחיק שאפל מבליטה שינוי כזה, שבחלקו הגדול קיים כבר שנים במכשירי אנדרואיד: במערכת החדשה אפשר למקם אייקונים איפה שתרצו, גם אם הם לא צמודים לאייקונים אחרים, למשל אם תרצו שהם לא יסתירו את תמונת הרקע שבחרתם להציג במכשיר. אפשר גם לערוך את קיצורי הדרך שמופיעים במסך הנעילה - יש כבר כפתור פיזי שמפעיל את המצלמה, אז אפשר לוותר על האייקון הזה במסך הנעילה ולבחור באחר. אפשר גם לשנות את צבעי האייקונים ואפילו להוסיף לערוך את "מרכז הבקרה" - להזיז קיצורי דרך קיימים ולהוסיף חדשים.

רוצים לבצע שינויים ב"מרכז הבקרה"? עכשיו זה אפשרי, צילום: איתי שמושקוביץ רוצים לבצע שינויים ב"מרכז הבקרה"? עכשיו זה אפשרי | צילום: איתי שמושקוביץ רוצים לבצע שינויים ב"מרכז הבקרה"? עכשיו זה אפשרי, צילום: איתי שמושקוביץ

יש כאמור כפתור חדש להפעלת המצלמה: לחיצה אחת תפתח את המצלמה, בלחיצה נוספת תוכלו לצלם ולחיצה ארוכה תתחיל הקלטת וידיאו, עד שתשחררו את הכפתור. בנוסף, לחיצה קלה תפתח תפריט קטן בו תוכלו לשנות את הזום, לעבור בין מצלמות ולשלוט על פונקציות נוספות כמו רמת החשיפה, עומק התמונה ועוד. את כל אלה אפשר לעשות בעזרת החלקת אצבע על התפריט עצמו או על כפתור המצלמה - ובסופו של דבר מדובר בקיצור דרך לתכונות שכבר קיימות באפליקציית המצלמה, לפחות בשלב זה. בעתיד אמור להשתלב כאן גם מנגנון חיפוש ויזואלי (צריך להזכיר שזה כבר קיים שנים בגוגל?), שיגיע בעדכון תוכנה עתידי כלשהו.

חוץ מסגירת הפערים, אפל מציגה תכונה חדשה ומרשימה בצילום וידיאו: במהלך הצילום האודיו מוקלט בפורמט היקפי, ואפשר לשנות את הסאונד בעריכה במכשיר. אפשר לצלם בסביבה רועשת, ואז לסנן את הרעשים בתפריט העריכה במכשיר ולהעלים אותם, או לפחות להוריד אותם באופן משמעותי. ניסיתי את הכלי הזה, שנקרא Audio Mix, והתוצאות באמת מרשימות - במקרים רבים אפשר לוותר על מיקרופון חיצוני ולקבל צילום שנראה ונשמע מקצועי, דבר שיכול לשפר גם "סתם" סרטים ביתיים, ועוזר מאוד גם ליוצרי תוכן לפלטפורמות שונות.

גם סירי שודרגה, והיא יודעת לנהל שיחות מתמשכות. כלומר, במקום לשאול בכל פעם שאלה מלאה, אפשר למשל לשאול מה מזג האוויר במקום מסוים היום ואז לשאול "ומה יהיה בשבוע הבא?" וסירי תבין את ההקשר. זו סתם דוגמה קטנה שממחישה את היכולת החדשה, שאפשר יהיה לנצל לשימושים נוספים, כמובן.

סיכום

האייפון 16 פרו הוא מכשיר מצוין, אבל המסורת שמתגבשת של עדכונים קטנים כבר לא ממש משכנעת וקשה לראות באופן ברור מה היתרון המנצח של הדגם החדש לעומת קודמיו ולעומת המתחרים.

ויש גם את עניין המחיר: הדגם הבסיסי של אייפון 16 פרו עולה בערך 5,200 שקל, ומגיע עם אחסון בנפח 128 גיגה בייט בלבד. סמסונג, למשל, כבר לא מציעה בכלל נפח כזה - מכשירי גלקסי S והדגמים המתקפלים מתחילים בנפח כפול, וגם יצרניות אנדרואיד אחרות הולכות בכיוון הזה. אפל גובה מחיר פרימיום, כי היא אפל, ודגם עם 256 גיגה יעלה כבר 5,740 שקל. בקיצור, משלמים יותר ומקבלים פחות נפח - עם כל הכבוד לחידושים בתחומים אחרים, כמו היכולת הבאמת מרשימה של עריכת קול בסרטונים וכפתור הצילום החדש.

חידושי ה-AI יגיעו, כשיגיעו, גם לדגמי אייפון 15 פרו ופרו מקס, מה שמקטין עוד קצת את הפיתוי לשדרג.

האם העובדה שאין כאן הרבה חידושים גדולים, המחיר הגבוה והעיכוב בהגעת ה-AI יפריעו למכירות של האייפון 16? סביר שלא, בכל זאת - זה אייפון, ויש לו כבר קהל גדול ונאמן.


תגיות