"מי שצורך חד-פעמי - ימשיך לצרוך; המכירות לא ירדו"
מייסד רשת מקס סטוק, אורי מקס, לא מתרגש מהמס החדש על כלים חד-פעמיים וגם לא מהתחרות הצפויה מרשת ג'מבו יוון. בשיחה עם משקיעים לאחר פרסום הדו"חות אמר: "אנחנו לא נופלים מאף רשת בינלאומית, לא במכירות, לא במגוון, ונתמודד עם כל רשת זרה שתגיע לישראל"
"קשה לנו לדעת איך המס על כלי הפלסטיק החד-פעמיים ישפיע על הרשת. אנחנו בוחנים אופציות נוספות בעולם של המוצרים המתכלים, וכבר עובדים על מוצרים מתכלים שייכנסו בעתיד הקרוב לרשת. נעשה שינויים בתחום הזה, אבל אנחנו לא רואים ירידה במכירות החד-פעמי. מי שצורך חד-פעמי ימשיך לצרוך חד-פעמי, והמכירות בחודש האחרון לא ירדו", כך אמר אורי מקס, מייסד ומנכ"ל מקס סטוק, בשיחה עם משקיעים הערב (ג'), לאחר פרסום דו"חות הרבעון השלישי.
קראו עוד בכלכליסט:
מקס סטוק מדווחת על היקף המכירות של כלים חד-פעמיים ביחד עם מוצרי מסיבות וכלי אחסון. בתשעת החודשים האחרונים מכירות הרשת בקטגוריה זו הגיעו ל-71 מיליון שקל, לעומת 55.7 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים ב-2020 – עלייה של 27%. "בהתאם להוראות הצו, יוטל על החברה מס בסכום שאינו מהותי בגין מלאי הכלים החד-פעמיים הקיים ברשותה במועד התחילה. אין בידי החברה יכולת להעריך את השפעתו העתידית של מס הקנייה על פעילותה העסקית", ציינה החברה בדו"ח.
אורי מקס התייחס בשיחה גם לריבוי רשתות הסטוק שקמות בישראל ולמותג ג'מבו יוון, שעתידה פוקס להשיק בשנה הבאה בארץ, ואמר כי החברה לא מתרגשת מהתחרות: "המודעות למותג שלנו, שקיים קרוב ל-20 שנה, גבוהה. מכירים אותנו בכל הארץ. העסק שלנו מקבל כל יום 10 מכולות, וכל יום משנה את המוצרים שלו על המדפים. לכל מתחרה ייקח זמן לעבור את הדרך הזו. נכון שמדברים על ג'מבו (ג'מבו יוון - א"י), אבל אנחנו מתמודדים היום עם התחרות הקיימת, ונתמודד עם כל תחרות שתיכנס. בשבוע שעבר טיילנו עם אנשי המחלקה המסחרית בחנויות של כל המתחרים שלנו בעולם. אנחנו לא נופלים מאף רשת בינלאומית, לא במכירות, לא במגוון, ונתמודד עם כל רשת זרה שתגיע לישראל".
מקס סטוק, בשליטת קרן אייפקס, סיימה את הרבעון השלישי עם ירידה בהכנסות וברווחים, שיוחסה לעיתוי חגי תשרי. הכנסות החברה ירדו ב-2.4% ל-255.6 מיליון שקל, והפדיון למ"ר בחנויות הזהות ירד ב-3%. העלויות הלוגיסטיות והתייקרות ההובלה והשילוח פגעו בשיעור הרווח הגולמי של החברה, ובשורה תחתונה היא סיימה את הרבעון עם ירידה של 17.8% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שעמד על 17.1 מיליון שקל. עם פרסום הדו"חות ביום שני המניה ירדה ב-3%.
במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2021 גדלה יתרת המלאי של החברה לכ-200 מיליון שקל, בהשוואה לכ-127 מיליון שקל בסוף שנת 2020. על כך אמר סמנכ"ל הכספים של החברה, ניר דגן, בשיחת הוועידה: "כבר ברבעון הרביעי שנה שעברה החברה זיהתה את המשבר במכולות וההובלה, והתחלנו להיערך עם סחורות. אפשר לראות יפה את העלייה במלאי מרבעון לרבעון, מרבעון רביעי שנה שעברה. היה חשש מעלויות שילוח והתייקרות חומרי גלם ושמוצרים לא יגיעו. גם מתוך ידיעה על סניפים שעתידים להיפתח, העדפנו להיות במצב שלא יהיה לנו חוסר מלאי, ורצינו להיות במצב טוב".