אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: ממשלת הודו מחפשת ספקית רוגלות חלופית ל-NSO ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. גבר החשש מ"בעיית היח"צ" | צילום: EPA

דיווח: ממשלת הודו מחפשת ספקית רוגלות חלופית ל-NSO

לפי הפייננשל טיימס, הודו מחפשת חברה בעלת פרופיל ציבורי נמוך יותר משל NSO, שנמצאת ברשימה השחורה של ארה"ב. דווח כי 12 חברות צפויות להתמודד על המכרז עם הודו, ביניהן Intellexa, שהקים מפקד יחידת 81 לשעבר, טלי דיליאן

03.04.2023, 08:31 | עומר כביר

ממשלת הודו מחפשת ספקית רוגלות חלופית ל-NSO, במטרה לעבוד עם חברה בעלת פרופיל ציבורי נמוך יותר מזה של החברה הישראלית, שנמצאת ברשימה השחורה של מחלקת הסחר של ארה"ב; כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס.

הודו הייתה בין המדינות הבולטות ביותר ב"פרויקט פגסוס", חשיפה של קונסורציום העיתונאים Forbidden Stories של רשימת מטרות מעקב אפשריות של לקוחות NSO. לפי חשיפה זו, על הכוונת של משטרו של נרדנה מודי היו מנהיגי אופוזיציה, יועצים פוליטיים, עיתונאים, פעילים חברתיים, מנהיגי מיעוטים, שופטי בית משפט עליון, מנהיגים פוליטיים, עובדים בוועדת הבחירות המרכזית ואפילו בכירים בלשכת החקירות המרכזית (המקבילה ההודית של ה-FBI). על הטלפונים של חלק ממטרות אלו גם נמצאו בהמשך עדויות לפעילות של פגסוס.

לפי הפייננשל טיימס, החשיפות של פרויקט פגסוס משכו תשומת לב שלילית בינלאומית רבה ל-NSO ולמדינות שזוהו כלקוחותיה, והיא בין הגורמים שהביאו להכנסת החברה לרשימה השחורה. בממשלו של מודי גבר החשש מ"בעיית היח"צ" שמתעוררת על רקע יכולתם של גופי מחקר כמו סיטיזן לאב לזהות פעילות של פגסוס על מכשירים נגועים, וכן מכך שווטסאפ ואפל שלחו התרעות לקורבנות.

על רקע זה, גורמי הגנה ומודיעין בהודו אמרו לפייננשל טיימס שהוחלט לרכוש רוגלה מחברה עם פרופיל נמוך יותר. היקף החוזה החדש מוערך ב-120 מיליון דולר על פני כמה שנים. לפי הדיווח, כתריסר חברות צפויות להתמודד במכרז של ממשלת הודו.

אחת הספקיות האפשריות היא Intellexa, שפועלת מיוון אך הוקמה על ידי מפקד יחידת 81 לשעבר, טלי דיליאן, כך לפי הפייננשל טיימס. פעילות של הרוגלה של החברה, Predator, כבר זוהתה במצרים, ערב הסעודית, מדגסקר ועומאן. בדצמבר דווח שמשטרת יוון פשטה על משרדי החברה במדינה, כחלק מחקירה נגד שש חברות שחשודות במעורבות בפרשת האזנות סתר במסגרתה הותקנה רוגלה במכשירו של עיתונאי שחשף פרשת שחיתות. ספקיות אפשריות נוספות שבוחנת הודו הן הישראליות Quadream ו-Cognyte. כן צפויות להתמודד במכרז חברות מאוסטרליה, איטליה, צרפת, בלרוס, קפריסין ועוד.

NSO לא הגיבה לפניית כלכליסט בנושא עד מועד פרסום הידיעה. בתגובה לפייננשל טיימס מסרה החברה: "NSO יציבה מבחינה פיננסית, רווחית ובעלת תזרים מזומנים חיובי כי היקף החוזים עם בעלות ברית של ארה"ב וישראל, במיוחד במערב אירופה, ממשיך לצמוח. ניסיונות להגביל את הפעילות של NSO, כמו הכנסתה לרשימה השחורה של מחלקת הסחר, לא משרתים את הביטחון הלאומי של ארה"ב ורק יוצרים הזדמנויות למתחרים עוינים מחוץ למעגל ההשפעה של ארה"ב, כמו חברות ברוסיה ובסין".



תגיות