אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
250 אלף קוראים ביטלו את המינוי לוושינגטון פוסט במחאה על הסרת התמיכה בהאריס מערכת עיתון וושינגטון פוסט | צילום: Andrew Harnik/Getty

250 אלף קוראים ביטלו את המינוי לוושינגטון פוסט במחאה על הסרת התמיכה בהאריס

הבעלים של העיתון ג'ף בזוס החליט לסטות מהמסורת ולא לפרסם תמיכה באף מועמד. אף שלטענתו הסיבה לכך היא רצון לשמור על ניטרליות, הקוראים זועמים ומאז יום שישי מספר המבטלים מייצג 10% מהמינויים הדיגיטליים

08:59 | חדשות חוץ

לפחות 250 אלף קוראים ביטלו את המינוי שלהם לוושינגטון פוסט במחאה על החלטת הבעלים ג'ף בזוס לסטות מהמסורת ולא להכריז על תמיכה באף אחד מהמועמדים לנשיאות. לפי דיווח בעיתון עצמו, הנתון מייצג כ-10% מהמינויים הדיגיטליים.

לפי מסמכים פנימיים, גל הביטולים החל ביום שישי לאחר ההכרזה על אי פרסום התמיכה וטיפס ל-250 אלף קוראים עד יום שלישי.

ההחלטה השנויה במחלוקת התקבלה על ידי הבעלים של העיתון, מייסד אמזון ג'ף בזוס. ביום שני הוא ניסה להרגיע את הרוחות ופרסם מאמר בעיתון שבו טען כי מדובר ב"החלטה עקרונית" שנועדה לחזק את מעמדו של העיתון כמקור מידע עצמאי, ולהשיב את אמון הציבור בתקשורת. עם זאת, ההערכה הרווחת היא כי ההחלטה נבעה בשל חששו של בזוס לפגיעה בעסקיו במקרה שדונלד טראמפ ינצח בבחירות, שיתקיימו ביום שלישי, שכן אמזון וחברת חקר החלל בלו אוריג'ן מתחרות על מכרזים ממשלתיים. בזוס דחה את ההאשמות הללו וטען כי "שום סוג של טובה תחת טובה" מעורבת בתהליך.

ההחלטה לבטל את פרסום התמיכה התקבלה על אף שכבר נכתבה טיוטה של הודעת תמיכה בקמלה האריס. בעקבות זאת, התפטרו לפחות שני עורכים במערכת הדעות של העיתון. המסורת החלה ב-1976 ובמערכות הבחירות הקודמות תמך העיתון ביריבים של טראמפ, הילארי קלינטון ב-2016 וג'ו ביידן ב-2020. הביקורת נגד ההחלטה הגיעה גם מכיוונים מכיוונם של עיתונאים לשעבר בוושינגטון פוסט, ביניהם קרל ברנסטיין ובוב וודוורד, שחשפו את פרשת ווטרגייט. הם קראו להחלטה "מאכזבת, במיוחד בשלב מתקדם כל כך בקמפיין".

גם בלוס אנג'לס טיימס סטו מהמסורת

גם הבעלים של לוס אנג'לס טיימס ביטל את התמיכה המתוכננת של העיתון בקמלה האריס. לפי בתו, ההחלטה התקבלה בשל תמיכתה בישראל.

בניו יורק טיימס דיווחו כי העורכים בעיתון הידוע בנטיותיו הליברליות כבר הכינו ידיעת תמיכה מפורטת עבור סגנית הנשיא. אולם, הבעלים של העיתון, ד"ר פטריק סון-שיונג, ביטל את התמיכה המתוכננת בלי לספק הסבר, והודיע לדירקטוריון כי העיתון לא יפרסם שום המלצה לקראת הבחירות.

ההחלטה עוררה זעם בתוך העיתון ובקרב הקוראים, אלפים ביטלו את המינוי, חברי מועצת העורכים התפטרו, ו-200 עובדים חתמו על מכתב פתוח הדורש הסבר מההנהלה בטענה שהחלטה מסוג זה בשלב כה מתקדם בקמפיין מערערת על האמינות של העיתון.

תגיות