אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אז איפה באמת כדאי לעבוד - סטארט-אפ או חברות הייטק גדולות גל שור | צילום: נור סלקמן

אז איפה באמת כדאי לעבוד - סטארט-אפ או חברות הייטק גדולות

בחודשים האחרונים ענקיות טק מבצעות מהלכי פיטורי רוחב, דבר המעלה שוב את השאלה הנצחית: האם לעבוד בתאגידי ההייטק זו הבחירה הבטוחה?

10:59 | גל שור

בשבועות האחרונים קיבלנו כולנו תזכורת כואבת לכך ששום דבר אינו בטוח בעולם העבודה, אפילו לא בחברות הטק הגדולות ביותר. הודעות על פיטורים בחברות ענק זעזעו רבים, במיוחד עובדים שהיו בטוחים שהם מצאו מקום עבודה בטוח ויציב מבחינה פיננסית. רבים מהם חשבו שעבודה בחברת טק גדולה, מוכרת ובעלת מוניטין, היא הערובה לכך שיישארו בעבודתם לאורך זמן. המציאות, לצערי, מלמדת אחרת.

אמנם חברות גדולות מספקות יתרונות כמו יציבות פיננסית ומשאבים רבים, אך הן אינן חסינות בפני משברים גלובליים או שינויים עסקיים דרמטיים. למעשה, חברות ענקיות רבות מושפעות יותר מהשינויים האלה בגלל גודלן ותלותן בשוק העולמי. רק לאחרונה הודיעו אינטל על פיטורים במפעליה בארה"ב, אמזון המשיכה בגל הפיטורים שהחל כבר בשנה שעברה, ומטא הכריזה על צמצומים נוספים כחלק ממדיניות התייעלות. אם כך, מהי הבחירה הנכונה עבור עובדים שמחפשים ביטחון תעסוקתי, משמעות והתפתחות?

לחפש את המקום שבו ניתן להשפיע

אחת הסיבות לכך שעובדים רבים מרגישים חסרי אונים כאשר הם מפוטרים מחברות גדולות, היא תחושת "הבורג במערכת". ככל שהארגון גדול יותר, כך קשה יותר לעובד הבודד לראות את ההשפעה הישירה שלו על הצלחת החברה. אבל דווקא בתקופות של חוסר ודאות, המקומות שבהם ניתן להרגיש שיש לנו השפעה ממשית הופכים לחשובים ביותר. בחברות בצמיחה, שהן קטנות יותר מתאגידי ענק, כמו סטארטאפים, עובדים זוכים להזדמנות להיות מעורבים יותר בתהליכים השונים ולתרום בצורה ישירה להצלחת הארגון. יש להם יכולת להיות שותפים לדרך, להשפיע על החלטות מהותיות ולהיות חלק מצמיחה והצלחה. תחושת ההשפעה הזו מעניקה לעובדים תחושת ביטחון פנימי, שלא תלויה רק במצב השוק.

חשיבות המשמעות בעשייה

משבר כלכלי או טכנולוגי יכול לערער כל חברה, אבל עובדים שמוצאים משמעות בעבודה שלהם ירגישו סיפוק והגשמה גם בתקופות קשות המאופינות בחוסר ודאות. בחברות גדולות לעיתים קרובות מתפתחת תרבות ארגונית שמרוחקת מעט מהעובד הבודד, דבר שעלול להוביל לתחושת ניתוק מהמשמעות האמיתית של העבודה. לעומת זאת, בחברות קטנות ובינוניות, התרבות הארגונית היא לרוב אינטימית ומחוברת יותר לעובדים. התקשורת היא ישירה, יש יותר שיתוף פעולה ושקיפות לגבי מצב החברה, וההזדמנות להרגיש שהעבודה שאתה עושה באמת משנה הופכת מוחשית הרבה יותר. תחושת משמעות זו מעניקה לעובדים גמישות ויכולת להתמודד טוב יותר עם אתגרים.

גל שור, צילום: נור סלקמן גל שור | צילום: נור סלקמן גל שור, צילום: נור סלקמן

הזדמנויות ללמידה והתפתחות

אחד הדברים החשובים ביותר לעובדים בשוק העבודה המודרני הוא האפשרות להתפתח מקצועית. גם אם חברה גדולה מציעה לכאורה אפשרויות קידום רחבות, פעמים רבות נדרשות שנים רבות עד שהעובד באמת מצליח לפרוץ קדימה בארגון שכזה. לעומת זאת, בחברות קטנות או סטארטאפים, האפשרות להתפתח היא מיידית יותר והעובדים נדרשים לרוב לקחת אחריות על תחומים שונים ומגוונים. עבורם, זו הזדמנות ללמוד, להתמקצע ולהרחיב אופקים. מעבר לכך, יכולת הלמידה וההתפתחות של העובדים אינה מוגבלת רק למסלול קידום פורמלי. חברות שמעודדות תרבות למידה והשתפרות מתמדת, מספקות הכשרות, סדנאות והתנסויות חדשות שמחזקות את המיומנויות של העובד לאורך זמן. אלה הם המקומות שמבטיחים את העתיד האישי והמקצועי של העובדים, גם בתקופות של חוסר ודאות. בנוסף, בסטרטאטפים לרוב העובדים עובדים בצמוד למנהלים בצוותים קטנים, וזוכים ללמוד מהדרג הנהולי ומטאלנטים בחברה.

לא רק גודל קובע

הבחירה במקום עבודה צריכה להיעשות על פי הקריטריונים הנכונים – לאו דווקא גודל החברה או המוניטין שלה, אלא ההזדמנות שהיא מציעה לעובד למצוא משמעות, להשפיע ולהתפתח. דווקא בתקופות של משבר, חשוב יותר מאי פעם לבחור בחברות שמעריכות את עובדיהן ומעניקות להם את ההזדמנות לגדול ביחד איתן. בחירות אלו עשויות להבטיח יותר ביטחון תעסוקתי ותחושת סיפוק מאשר עבודה בחברות הענק – שבהן, כפי שלמדנו לאחרונה, אין ערובה לשום דבר.

גל שור היא סמנכ״לית משאבי אנוש ותפעול בחברת Lightrun, אשר פיתחה פלטפורמה עבור מפתחים לניטור ושירותי "shift left observability״



תגיות