אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באבלס תובעת את אחד ממייסדיה: "גוזל את הסודות המסחריים" חנות של באבלס | צילום: באבלס

באבלס תובעת את אחד ממייסדיה: "גוזל את הסודות המסחריים"

חברת הסחר המקוון שמייבאת מותגי אופנה לילדים, בין היתר של הוגו בוס, תובעת את צחי פריד בסכום של 14 מיליון שקל; הוא שימש בתפקידים בכירים בחברה עד לפני שנה ועזב עקב סכסוך עם מייסדים נוספים; בכוונתו לפגוע ולהתחרות בתובעת", נכתב בתביעה; פריד: "תביעת סרק כוזבת, חסרת שחר, הזויה וקיקיונית"

13.12.2023, 15:54 | אורנה יפת

חברת באבלס הגישה לבית משפט המחוזי תל אביב תביעה נגד אחד מבעלי המניות ודירקטור בחברה, צחי פריד, על סך 14 מיליון שקל.

באבלס היא פלטפורמת איקומרס לשיווק מותגי אופנה לילדים, כמו הוגו בוס וקנזו. צחי פריד נמנה על מייסדי החברה ומחזיק ב-23.6% ממניות באבלס. מאז 2019 הוא שימש בתפקידים בכירים בחברה.

לטענתה של באבלס, בשנה האחרונה עבר "חתול שחור" בין פריד לבין שני מייסדים נוספים יודי לזר וחיים נחום ובשל כך סיים פריד את תפקידו בחברה בסוף 2022 לאחר מגעים שניהלו הצדדים. בשל כך, טוענת באבלס, פריד הפסיק לפעול לטובת החברה וחדל מלהגיע למשרדים.

"כחלק מאותם מגעים העלה צחי איומים מפורשים כי בכוונתו לפגוע ולהתחרות בתובעת", נכתב בתביעה. עוד נטען כי צחי פריד מתחרה בבאבלס וגוזל את הסודות המסחריים שלה ומשדל לקוחות שלה לקבל שירותים מתחרים ממנו, בסכום נמוך מזה שהם משלמים לה", ציינו בחברה.

התביעה הוגשה גם נגד בני רוט, ששימש סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה בת של באבלס ועבד תחת פריד, בטענה כי שיתף פעולה עם פריד.

"במהלך השנה האחרונה החליט צחי לנסות למוטט את התובעת, ובעודו משמש בה בעל מניות ודירקטור, וביחד עם עובדים לשעבר של החברה, העביר לרשותו מסמכים ונתונים ממאגרי מידע סודיים, לרבות רשימות משתמשים שנלקחו ממאגרי המידע השמורים במערכת של באבלס", כך כותבת באבלס המיוצגת על ידי עו"ד יוסי מרקוביץ, נתניאל אגו ומתן כרמל ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ.

החברה התובעת טוענת כי לקוחה שלה, חברת אינטר בוקס, אישרה בהתכתבות עם באבלס שפריד מספק לה באמצעות חברה פרטית שירותים מוזלים כדי לתמרץ אותם לעזוב את באבלס. כמו כן היא טוענת כי פריד והעובדים שלו "נצפו ותועדו" מגיעים בתדירות גבוהה לחברת התכשיטים דנון, המתחרה בחברת ילון סברובסקי, לקוחה ותיקה של באבלס, ומספקים עבורה "על מגש של כסף" את נתוני המשתמשים של סברובסקי שנשאבו ממאגרי התובעת.

באבלס דורשת מבית המשפט פיצוי כספי וכן צו מניעה קבוע נגד שימוש בזכויות הקניין שלה, במאגרי מידע סודי וכל פעילות מסחרית מצד הנתבעים שגורמת לה עוול. כמו כן היא דורשת צו איסוף של כל המסמכים והמידע הסודי שלה שהועברו לנתבעים.

תגובת צחי פריד, באמצעות עוה"ד יצחק גולדברג וסמי קורן: "כבר מעיון ראשוני בכתב התביעה שהתקבל במשרדנו הבוקר, ברור באופן מובהק שהמדובר בתביעת סרק כוזבת, חסרת שחר, הזויה וקיקיונית, שהוגשה ממניעים זרים ותוך מטרה של בעלי השליטה בחברה, יודי לזר וחיים נחום, להלך אימים על מר פריד, להסתיר מעשים לא חוקיים שנעשו על ידם, ובניסיון להשתלט על מניותיו של מר פריד בחברה. הא ותו לא. ניסיון זה לא יצלח. בידנו ראיות ואסמכתאות למכביר, לרבות תיעודים חד משמעיים מזמן אמת, המוכיחים כי עסקינן בתביעה חסרת כל יסוד, ואלו יוצגו בבית המשפט בבוא העת. אנו בטוחים כי בית המשפט ידחה תביעת סרק זו, תוך השמעת אמירות ברורות ונחושות המגנות את התנהלותם הפסולה של יודי לזר וחיים נחום. צחי פריד יפעל למיצוי מלוא זכויותיו כלפי החברה, יודי לזר וחיים נחום".

באבלס נסחרת לפי שווי של 28 מיליון שקל. החברה עוסקת בייבוא מותגי אופנה ומשווקת אותם בפלטפורמה מקוונת ובחנויות. בין היתר היא משווקת את מותגי האופנה לילדים של הוגו בוס, קנזו, ריפליי וטימברלנד. בנוסף, יש לה רשת בת 17 חנויות שמופעלות על ידי זכיינים והיא מפיצה ל-80 סיטונאים. כמו כן פעילות נוספת שלה היא התקשרות בהסכמים עם בעלי זכיונות למותגי פרימיום שהיא מקימה להם את הפעילות המקוונת בשותפות עם בעלי הזיכיון.

בחודש ספטמבר השלימה החברה את רכישת קבוצת האופנה ונדום אותה רכשה ביחד עם חברת ריימל יבוא ושיווק, במסגרת הליך הסדר נושים של ונדום, בתמורה ל-2.5 מיליון שקל.

לרכישה זו קדם משא ומתן בין באבלס לונדום שנערך בחודש ינואר 2023. במסגרתו הודיעה באבלס כי היא רוכשת 51% מקבוצת האופנה שהיתה בבעלות משפחת פולק, בתמורה ל-6 מיליון שקל, ותיקח על עצמה ערבות של חוב בנקאי בסך 20 מיליון שקל. במרץ השנה הודיעה באבלס על ביטול הרכישה ומאוחר יותר רכשה את ונדום דרך בית משפט.

תגיות