אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרכש השלישי של ג'ייפרוג: סטארט־אפ ה־AI הישראלי קוואק ברבע מיליארד דולר עובדי קוואק | צילום: Stebeneva Maryana

הרכש השלישי של ג'ייפרוג: סטארט־אפ ה־AI הישראלי קוואק ברבע מיליארד דולר

נכנסים לעולם הבינה המלאכותית: ג'ייפרוג תשלם 180 מיליון דולר במזומן ועוד כ־50 מיליון דולר במניות עבור הסטארט־אפ בתחום ה־AI, שגייס עד עתה 27 מיליון דולר בלבד. מנכ"ל ומייסד ג'ייפרוג שלומי בן חיים: "קוואק אמורה להישאר כמעט אוטונומית"

25.06.2024, 16:49 | סופי שולמן

מיזוג כחול־לבן של רבע מיליארד דולר. חברת התוכנה ג'ייפרוג רוכשת את הסטארט־אפ QWAK ב־230 מיליון דולר, בעסקת מזומן ומניות. ג'ייפרוג, שנסחרת בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 3.5 מיליארד דולר, תשלם כ־180 מיליון דולר במזומן והיתר במניות עבור החברה, שגייסה עד היום רק 27 מיליון דולר.

קוואק נחשבה לאחד הסטארט־אפים המסקרנים בתחום ה־AI בישראל, ודורגה לאחרונה במקום ה־23 ברשימת 50 הסטארט־אפים המבטיחים של כלכליסט. מדובר ברכישה השלישית של ג'ייפרוג, מאז שהונפקה בוול סטריט בשנת 2021, כאשר כל הרכישות עד עתה היו סטארט־אפים ישראליים. הרכישה הנוכחית היא לא הגדולה ביותר בתולדות החברה. זאת, לאחר שבקיץ 2021 שילמה ג'ייפרוג 300 מיליון דולר עבור וידו (VDOO) שהכניסה אותה לתחום הסייבר לתהליכי פיתוח תוכנה. בסך הכל מדובר בהשקעה של יותר מחצי מיליארד דולר בהייטק הישראלי מצד גייפרוג.

פלטפורמה אחידה לניהול אפליקציות

ג'ייפרוג, שהוקמה ומנוהלת על ידי שלומי בן חיים, פיתחה פתרונות לעולם הלוהט של DEVOPS, אשר מאפשר פיתוח ועדכון תוכנה רציף ולא מורגש, שביטל את הצורך ב"הורדת הגרסה" שהיה מקובל בעבר. רכישת קוואק, שפיתחה פתרון לבנייה וניהול של תחום למידת מכונה בחברות, אמורה להכניס את ג'ייפרוג גם לעולמות הבינה המלאכותית הג'נרטיבית שהופכת למרכזית בתהליכי פיתוח תוכנה.

בן חיים. "השוק דורש מיצרני תוכנה פתרון הוליסטי לעדכון תוכנה"
, צילום: אוראל כהן בן חיים. "השוק דורש מיצרני תוכנה פתרון הוליסטי לעדכון תוכנה" | צילום: אוראל כהן בן חיים. "השוק דורש מיצרני תוכנה פתרון הוליסטי לעדכון תוכנה"
, צילום: אוראל כהן

"השוק דורש מיצרני תוכנה פתרון אחד הוליסטי בכל מה שקשור לעדכון תוכנה, כי זה קורה היום גם עשר פעמים ביום. אחרי שהוספנו את רכיב האבטחה, עכשיו חייבים להוסיף גם את הפיתוח של קוואק, כי בסוף התהליך לא תמיד יש היום בן אדם, אלא מכונה", מסביר ל"כלכליסט" בן חיים. לדבריו, הפתרון של קוואק, שג'ייפרוג כבר מכירה אותו מקרוב, לאחר ששתי החברות שיתפו פעולה לאורך השנה האחרונה, מאפשר אימון מודלים וחיוני בתהליכי הפיתוח של אפליקציות AI.



הפתרון המאוחד יציע, לראשונה בתעשיה, פונקציונליות מתקדמת, שתאפשר למפתחים וחוקרי נתונים (data scientists) ליהנות מפלטפורמה אחידה לניהול פיתוח אפליקציות מבוססות AI ואפליקציות אחרות. זאת, תוך שימוש באוטומציות ותהליכי פיתוח מודרניים של עולם ה־DevOps ושמירה על רמת אבטחה נאותה. הפלטפורמה גם מאפשרת לצוותי פיתוח להגיע בפשטות ובקלות משלב הפיתוח לשלב הרצת מודל AI בפרודקשן, ולהימנע מניהול מקביל של כלים הדורשים היום אינטגרציה ביניהם. לקוואק יש כבר מכירות של כמה מיליוני דולרים בודדים. השנה, על פי התוכניות, היא אמורה להכפיל אותן. בין לקוחות החברה נמצים NetApp ,Lightricks, Yotpo, JLL, Guesty ו־OpenWeb, שחלקם נמנים גם על הלקוחות של ג'ייפרוג.

אולם החשיבות המרכזית של הרכישה היא לא בתוספת ההכנסות או הלקוחות, אלא בפתרון הטכנולוגי ובצירוף של כוח האדם, בעיקר בתחום הפיתוח, שמגיע עם הסטארט־אפ. לג'ייפרוג יש בסיס לקוחות רחב עם 7,500 חברות, בהן מרבית החברות ברשימת פורצ'ן 100.

קוואק הוקמה רק ב־2021 וגייסה 27 מיליון דולר

קוואק היא חברה צעירה שהוקמה רק ב־2021 ומעסיקה כיום 45 עובדים שרובם המכריע יצטרפו לג'ייפרוג, כולל מייסדי החברה אלון לב, שמכהן כמנכ"ל, יובל פרנבך, ליאור פנסו ורן רומנו. כל המייסדים שימשו בעבר בתפקידים בכירים בתעשיית ההייטק המקומית. לב היה סמנכ"ל דאטה בפיוניר, פרבנך, CTO בקוואק, היה בעבר המנהל הטכנולוגי של ממר"ם ולאחר מכן הוביל את פלטפורמת למידת המכונה של AWS באירופה. פנסו, סמנכ"ל התפעול, שימש בתפקידי פיתוח עסקי ומכירות באיירונסורס ורומנו, סמנכ"ל הפיתוח היה בכיר בוויקס.

החשיבות המרכזית של הרכישה היא לא בתוספת ההכנסות או הלקוחות, אלא בפתרון הטכנולוגי ובצירוף של כוח האדם, בעיקר בתחום הפיתוח, שמגיע עם הסטארט־אפ

על כן, ג'ייפרוג מקבלת שדרה של מומחים בתחום המבוקש של בינה מלאכותית ולמידת מכונה. בן חיים ציין כי קוואק צפויה לשמור על עצמאות יחסית ולתפקד כחברה "כמעט אוטונומית", מכיוון שמדובר בתחום חדש, שרק מתפתח בחברה.

ג'ייפרוג מעסיקה 1,600 עובדים, מתוכם כאלף בישראל. הנהלת החברה, כולל בן חיים עצמו, יושבת ברובה בארה"ב. "אנחנו מכירים את קוואק כבר שנה וראינו שהחיבור היה טוב גם תרבותית וגם טכנולוגית", מציין בן חיים.

את סבב הגיוס האחרון שלה השלימה קוואק במרץ 2023, אז גייסה 12 מיליון דולר לפי שווי של כ־60 מיליון דולר. על כן מדובר כעת בקפיצה של כמעט פי ארבעה בשווי בתוך פחות משנה וחצי. המשקיעים של ג'ייפרוג לא התרגשו במיוחד מהעסקה, והמניה נסחרה בעלייה קלה לשווי של 3.7 מיליארד דולר. בעלי המניות הגדולים והמרוויחים הגדולים מהאקזיט המהיר, מעבר למייסדי קוואק, הם קרן סטייג' וואן, שהיא המשקיעה הראשונה והגדולה בה, וכן קרנות בסמר ואמיתי הישראליות ו־LEADERS FUND.

המרוויחים הגדולים מהאקזיט המהיר, מעבר למייסדי קוואק, הם קרן סטייג' וואן, המשקיעה הגדולה, וכן קרנות בסמר ואמיתי הישראליות ו־LEADERS FUND

אף שמדובר באקזיט מהיר ומרשים עבור מייסדי קוואק והמשקיעים שלה, עבור ג'ייפרוג מדובר בהוצאה שהיא יכולה להרשות לעצמה. יתרות המזומנים שלה הסתכמו בכמעט 600 מיליון דולר בתום הרבעון הראשון של 2024 והיא רשמה תזרים מזומנים חיובי מפעילות של 17 מיליון דולר. למרות שבשורה התחתונה ג'ייפרוג עדיין חברה מפסידה, היא עברה לראשונה ברבעון הראשון את רף ההכנסות של 100 מיליון דולר, לאחר שצמחה ב־26%. ההפסד התפעולי של החברה לפי כללי החשבונאות (GAAP) עמד על 16.6 מיליון דולר, אך בניכוי סעיפים חד־פעמיים היא רשמה רווח של 14.1 מיליון דולר.

ג'ייפרוג, שאמנם עדיין לא חזרה למחיר ההנפקה שלה בשיא ההייפ של 2021, שעמד על 4 מיליארד דולר, מציגה שיפור עקבי בפרמטרים של ביצוע. כך למשל, מספר הלקוחות שמשלמים לה יותר ממיליון דולר בשנה הוכפל מ־21 ל־40 ברבעון הראשון ומספר הלקוחות שמשלמים לחברה יותר מ־100 אלף דולר בשנה מתקרב לאלף. את שנת 2024 צפויה ג'ייפרוג לסיים עם הכנסות של 429-425 מיליון דולר ורווח תפעולי לפני סעיפים חשבונאיים וחד־פעמיים של 58-56 מיליון דולר. הכנסות אלה ישקפו קצב צמיחה שנתי נאה של 22% מול שנת 2023.

תגיות