אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחשב הווירטואלי של Sightful עבר שדרוג וייצא למכירה בארה"ב עד סוף השנה המקלדת מקבלת יותר שטח בדגם החדש | באדיבות סאייטפול

המחשב הווירטואלי של Sightful עבר שדרוג וייצא למכירה בארה"ב עד סוף השנה

החברה הישראלית משיקה גרסה מסחרית של ה-Spacetop, לפטופ שמציג מסך וירטואלי ענק בעזרת משקפי AR, עם חומרה חזקה יותר ועדכונים למערכת ההפעלה

05.06.2024, 15:52 | איתי שמושקוביץ

שנה לאחר שחברת Sightful הישראלית הציגה לפטופ עם משקפי AR שיוצרים מסך וירטואלי ענק, משיקה החברה דור חדש של המוצר - ומכוונת להשקה מסחרית שלו בהמשך השנה בארה"ב.

המוצר של החברה נקרא Spacetop והוא מחשב נייד נטול מסך, כלומר זו בעיקר מקלדת שאליה מחוברים באמצעות כבל משקפי מציאות רבודה (AR), בעזרתם אפשר לעבוד על מסך גדול שזמין בכל מקום ורק מי שמרכיב את המשקפיים יוכל לראות אותו.

המקלדת מקבלת יותר שטח בדגם החדש, באדיבות סאייטפול המקלדת מקבלת יותר שטח בדגם החדש | באדיבות סאייטפול המקלדת מקבלת יותר שטח בדגם החדש, באדיבות סאייטפול

מה השתנה בשנה האחרונה? התחום צבר תאוצה וזכה לכותרות אחרי שגם אפל נכנסה אליו, עם משקפי Vision pro. בעוד באפל שואפים להכניס הכל כבר עכשיו למשקפיים בלבד (עם סוללה חיצונית שגם אותה צריך לסחוב), ב-Sightful רוצים לשמור על משקל נמוך של המשקפיים ולספק מכשיר עם סוללה שתספיק ליום עבודה. תומר קהן, מייסד משותף ו-COO, אומר כי בעתיד סביר שתהיה אפשרות למזער הכל למשקפיים בלבד: "זה הכיוון. כיום המשקפיים כבדים מדי והמוצרים הקיימים עובדים שעתיים-שלוש, אולי 4".

בשנה שעברה יצאה סאייטפול במכירה מצומצמת של הדגם הראשון שלה, במטרה להגיע לקהל שיתנסה בו ויוכל לספק לחברה המלצות והערות: "אנחנו מאוד ממוקדים בפידבק ממשתמשים", מסביר תום חיטרון, חוקר חווית משתמש בחברה "אנחנו רוצים לשמוע מה עובד, מה לא, מה חסר - גם בתוכנה וגם בחומרה".

המסך מרחף באוויר, sightful המסך מרחף באוויר | sightful המסך מרחף באוויר, sightful

אחרי שאספו את כל התובנות, עכשיו מגיע ה-Spacetop G1, שמבוסס על אותו רעיון, אבל עבר מקצה שיפורים. החברה מציעה את הדגם החדש למכירה באתר שלה תמורת 1,900 דולר, עם הכרזה על אספקה החל מסוף אוקטובר.

מתחת לפני השטח הותקנה ערכת שבבים חדשה של קוואלקום, שלפי סאייטפול מהירה ב-70% מהדור הקודם ולא פחות חשוב תומכת ביכולות AI במחשב עצמו, גם בלי חיבור לענן. הסוללה אמורה להספיק ל-8 שעות עבודה.

השקע לאחסון המשקפיים עבר מראש המקלדת למקום בו אמור להיות מסך, וכך התפנה מקום לטאצ'פד גדול ונוח יותר. גם המשקפיים עצמם עברו שינוי לדגם קל יותר, עם זרועות שניתן להזיז ולהתאים בקלות וכמו בשנה שעברה אפשר להצמיד אליהן עדשות אופטיות, למי שצריך אותן בזמן עבודה על המחשב. קהן מספר כי מי שירכוש את המחשב יקבל זוג עדשות מותאם אישית ללא תוספת תשלום (אפל, למשל, גובה תוספת של 99 דולר על עדשות כאלה).


כך זה נראה בפעולה

בהדגמה קצרה במשרדי החברה בת"א אפשר להתרשם מהשינויים: הרכבתי את המשקפיים ומולי הופיע מסך וירטואלי עם מערכת ההפעלה שפיתחה החברה, שנקראת SpaceOS ומבוססת על אנדרואיד. התצוגה לא מעלימה את הסביבה: בין החלונות הפתוחים ולצידם אפשר עדיין לראות את החדר בו אתם נמצאים.

גם כאן הרעיון הבסיסי נשאר: יש תפריט ראשי שדרכו אפשר לפתוח אפליקציות שונות, ואז לגרור אותן למיקומים שונים במרחב, וגם להגדיל חלונות או להקטין. בדור הקודם המסך נשאר לרחף באוויר במיקום המקורי גם אם המשתמש זז עם המחשב, כך שאפשר היה אפילו להשלים סיבוב ולראות את "גב" המסך הווירטואלי. עכשיו ברירת המחדל עכשיו היא שהמסך יזוז יחד עם המחשב.

אפשר גם להזיז את המסך: גרירת שלוש אצבעות קדימה או אחורה על הטאצ'פד תקרב את המסך אל המשתמש או תרחיק אותו. גם לא חייבים לסובב את הראש כדי לחפש חלון פתוח או לעבוד על אפליקציה שהשארתם בצד - החלקת שלוש אצבעות ימינה ושמאלה על הטאצ'פד תגלול את המסך ימינה או שמאלה, כשאתם נשארים במרכז. שתי ההחלטות האלה, מספרים קהן וחיטרון, מבוססות על בקשות של לקוחות החברה, והן נראות הגיוניות.

עוד בקשה שהפכה לעדכון במערכת ההפעלה - בלחיצת כפתור על המשקפיים הרקע של החלונות הופך לשחור, כך שאפשר להתנתק מהסביבה, או לעבוד בלי להסתנוור מהאור שנכנס מחלון סמוך, למשל.

נראה ששדרוג החומרה גם עושה את שלו: בדור הקודם המערכת לא היתה יציבה גם בהדגמה קצרה, ועכשיו התחושה היתה של עבודה חלקה, מהירה ויציבה יותר.

בסאייטפול עובדים על המוצר כבר 4 שנים, היא גייסה עד היום 61 מיליון דולר וממוקדת ברעיון שלה: מיקרוסופט ויצרניות מחשבים מובילות השיקו לאחרונה דגמים חדשים עם ווינדוס 11 שמבוססים על מעבדי קוואלקום, אבל בחברה הישראלית לא ממהרים לשנות את המערכת שלהם.

קהן מסביר כי מדובר במחשוב מרחבי ולכן התצוגה והחוויה כולה שונות ודורשות מערכת שונה. סאייטפול מכוונת את המחשב פחות לצרכנים ויותר לארגונים ועסקים, וקהן מסביר כי "אופיס 365 זמין בענן, גם ווינדוס ומערכות אחרות, אז זה לא משנה דרך איזה מכשיר מתחברים". קהן מספר שה-Spacetop G1 כבר נמצא אצל כמה חברות גדולות בארה"ב, "חברות Fortune 500" הוא מדגיש, שבוחנות את האפשרות להשתמש בו.

סאייטפול הוקמה ביוני 2020 על ידי טמיר ברלינר המנכ"ל ותומר קהן, ה-COO. ברלינר היה ממייסדי PrimeSense, שפיתחה את מצלמת הקינקט לקונסולת XBOX ונמכרה ב-2013 לאפל תמורת 350 מיליון דולר. קהן כיהן כסגן נשיא ב-N-trig שנמכרה למיקרוסופט ב-2015. השניים הכירו בעבודה משותפת ב-Magic Leap, ענקית מחשוב המרחבי האמריקאית, שם שימש ברלינר כמנכ"ל הפעילות בישראל וקהן כדירקטור בכיר.







תגיות