אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הירידות במניות הטכנולוגיה הובילו את הדולר לשיא של ארבעה חודשים הייטק היי-טק היי טק השקעות גיוס הון הנפקה אקזיט כסף דולרים מחשב מחשבים | צילום: shutterstock

הירידות במניות הטכנולוגיה הובילו את הדולר לשיא של ארבעה חודשים

הסנטימנט השלילי ניכר לא רק בנאסד"ק אלא גם במקבילו המקומי ת"א טק־עילית, שירד ב־12.5% מינואר. החולשה גרמה לדולר לטפס ב־2.7% ל־3.224 שקלים – רמה שלא ראה מאז אוקטובר

09.02.2022, 07:12 | חזי שטרנליכט


שנת 2022 נפתחה ברגל שמאל עבור מניות הטכנולוגיה, המושפעות לשלילה מהמתרחש בוול סטריט, ויש לכך השפעה מקומית בזירת המטבעות. הסנטימנט השלילי של הסוחרים מפיל בחודשים האחרונים לא מעט מהמניות של ענקיות הטכנולוגיה, ובארץ ניכרת התחזקות של הדולר, כמו גם של שאר המטבעות העיקריים, מול השקל.

קראו עוד בכלכליסט:


מדד ת"א טק־עילית, שמכיל את מניות הטכנולוגיה של הבורסה המקומית, ירד בשיעור החד ביותר מבין המדדים בתל אביב מתחילת השנה – 12.5%. מגמה זו מתרחשת בדומה לירידה במדד נאסד"ק, שצנח ב־10.5% מתחילת השנה, ובטווח ארוך יותר של 12 חודשים עלה ב־1.1% בלבד. 

בצל חולשת מניות הטכנולוגיה טיפס הדולר ב־2.7% מתחילת 2022 והגיע אתמול לשער יציג של 3.224 שקלים. זהו השער הגבוה ביותר לדולר מאז 18 באוקטובר האחרון, שיא של קרוב לארבעה חודשים, שמגיע על רקע החששות מפני החולשה בהייטק.

המשקיעים מגלים פחות ופחות סובלנות לתוצאות שלא עמדו בציפיות שלהם. כך, למשל, מנייתה של חברת מטא (פייסבוק) צללה ביום חמישי האחרון לבדו ב־26% ומחקה ביממה 240 מיליארד דולר משווי השוק של החברה. זאת לאחר שהדו"חות הכספיים שפרסמה יום קודם לכן לא היו מזהירים והציגו תחזית הכנסות פושרת.

העצבנות בגזרת המשקיעים גוברת גם לאור הציפיות כי גל העלאות הריבית שמתכנן הפדרל ריזרב השנה יוביל לחולשה רבתי בשוקי המניות. בדרך כלל ככל שהריבית הסולידית מטפסת, האטרקטיביות להשקעה במניות פוחתת, וההשפעה תגיע גם לסקטור המנופח ביותר במונחי שווי בשנתיים האחרונות - התחום הטכנולוגי. 

בנוסף, גל האומיקרון שוכך במדינות רבות בעולם ומרמז על חזרה הדרגתית לפעילות שגרתית, לפחות עד לווריאנט הבא, מה שמקטין גם כן את הסנטימנט כלפי מניות הטכנולוגיה.

השקל, שהפך לאחד המטבעות החזקים בעולם בשנתיים האחרונות, החל להיחלש בשבועות האחרונים לא רק מול הדולר, אלא גם לעומת היורו. המטבע האירופי זינק ביחס לשקל ועלה ב־3.9% מתחילת השנה לשער של 3.6803 שקלים. בבחינת 12 החודשים האחרונים היורו עדיין נחלש ב־7.1% מול השקל והדולר רשם ירידה של 2.8%. גם בבחינת טווח זמנים ארוך יותר, השקל עדיין מביס את שני המטבעות הללו. בשלוש השנים האחרונות נחלשו הדולר והיורו ב־11.9% וב־11% בהתאמה ביחס לשקל.

צילום: בלומברג צילום: בלומברג צילום: בלומברג


תגיות