אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס שוק ההון

דנה עזריאלי: "דאטה בענן זה כמו שוכרים - שניהם נדל"ן מניב"

הבעלים והיו"ר של קבוצת עזריאלי בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות: "כל הדאטה שיושב בענן זהה לשוכרים שיושבים על נדל"ן. ברגע שהבנתי שזה נדל"ן מניב ידעתי שזה הכיוון של עזריאלי לעוד רגל חזקה שלנו, ואנו מתכוונים לגדול בזה"

04.04.2022, 12:39 | אורנה יפת

הבעלים והיו"ר של קבוצת עזריאלי, דנה עזריאלי, השתתפה בראיון עם גלית חמי עורכת כלכליסט, בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות.

קראו עוד בכלכליסט:

אנחנו חוגגים שנתיים לסגר הראשון במשק, ומניית עזריאלי צנחה במשבר תוך ארבעה חודשים ב-40% והיום היא נסחרת בשיא. מה למדתם על השוכרים, הצרכן והמתחרים שלכם?

"אנחנו שנתיים אחרי משבר הקורונה, וכאילו יוצאים ממשבר אבל עדיין צריכים להיזהר. לפני שנתיים ראינו שצריך לנהל משבר, קשה להתכונן למשבר כמו שהיה לנו וזה נגע גם בתחום משרדים, בקניונים ובדיור מוגן. בדיור מוגן היה הכי חשוב לשמור על הדיירים שלנו ולא לשים אותם לבד בדירות שלהם. אנשים ראו שאנו שומרים על הקהילה של הדיור המוגן. בעולם המשרדים זיהינו שזו הזדמנות גם לעסקים גדולים והמשכנו לעסקת סולאראדג' ודאטה סנטר.

"בהתחלה לא ידענו איך לנהל את זה ואמרנו שאנחנו רוצים לשים בראש מעיינינו את הבריאות של העובדים שלנו, הדיירים, השוכרים והציבור, ורק אחר כך את בעלי המניות. וזה הוביל אותנו להחלטות לא פשוטות כמו לוותר על שכר דירה, החלטה שהובילה להטבות של חצי מיליארד שקל. אבל הרעיון היה שנסתכל על טובת הקניונים אחרי המגפה ונשמור על העסקים שלנו ביום שאחרי. אנשים הבינו שיש לנו אינטגריטי לשמור עליהם ואני חושבת שלמדו שעלינו אפשר לסמוך אבל צריך להיות חזקים. באותו זמן שיפצנו קניונים ודאגנו לתמהיל אז גדלנו ושמרנו על השוכרים שלנו".

השוכרים שלכם זכו להקלות והטבות מהמדינה ובעוד ההקלות שאתם נתתם הסתכמו ב-530 מיליון שקל. בסופו של דבר מערכת היחסים שלכם עם השוכרים הגדולים היא כוחנית ומי מכופף יותר ידיים לשני. משהו השתנה במערכת היחסים בשנתיים האלה שבהם יצאתם סאקרים?

"אני לא מרגישה סאקרית, אלא מרגישה שלמה עם עצמי. אני חושבת שהשוכרים צריכים קניונים שמנוהלים טוב, שמביאים תנועה ויודעים שאפשר לסמוך ויודעים ששם אפשר לעשות עסקים טובים. הם צריכים אותנו בדיוק כמו שאנחנו צריכים אותם וזה לא כוחות כמו שחושבים. אפשר לקרוא לנו איך שרוצים אבל אני מרגישה טוב עם עצמי".


דנה עזריאלי, הבעלים והיו"ר של קבוצת עזריאלי, בשיחה עם גלית חמי, צילום: אוראל כהן דנה עזריאלי, הבעלים והיו"ר של קבוצת עזריאלי, בשיחה עם גלית חמי | צילום: אוראל כהן דנה עזריאלי, הבעלים והיו"ר של קבוצת עזריאלי, בשיחה עם גלית חמי, צילום: אוראל כהן


אם מסתכלים על החשיפה שלכם לאופנה בקניונים היא 39% מההכנסות שלכם. זה מטריד אתכם?

"אנחנו לא מוטרדים מהחשיפה לאופנה. אנשים היום רוצים בידור ומטפלים בתמהיל שלנו כל הזמן. המקצוע של קניון זה לעבוד על התמהיל. קבוצת עזריאלי היא כבר לא חברה רק של קניונים אלא דאטה סנטרים, משרדים, דיור מוגן".

ב-2021 שווי הנכסים בתחום המשרדים חצה את השווי של הקניונים והמשרדים מהווים היום 35% מהשווי. הקניונים מהווים 31%. חמש שנים קדימה, איך את רואה את העוגה נחלקת בין שני הסגמנטים?

"אני רואה את עזריאלי גדלה מאוד. הקניונים חשובים לנו והם ימשיכו לגדול. עולם הנכסים מתערבב. זה כבר לא סגמנטים מאוד ברורים וזה נכון שעולם המשרדים שלנו מאוד גדל. אנחנו בונים בניין ספירלה של 150 אלף מ"ר שייפתח ב-2026. בתל אביב יש ביקוש גבוה למשרדים. היום אז כולם רוצים להיות בתל אביב בגלל מיקום הנכסים והתשתיות".

עשיתם השקעה גדולה בדאטה סנטר והצהרתם שאתם רוצים להפוך לשחקן גלובלי. האם זה ידרוש להגדיל מינוף או לצמצם משאבים במקומות אחרים?

"כל הדאטה שיושב בענן זהה לשוכרים שיושבים על נדל"ן. הבנתי שבקילוואט או במ"ר, זה נדל"ן מניב. ברגע שהבנתי שזה נדל"ן מניב ידעתי שזה הכיוון של עזריאלי לעוד רגל חזקה שלנו, ואנו מתכוונים לגדול בזה ואני רואה את זה כמשהו משמעותי מאד. לא רואה את הגדילה בזה כמשהו שמשפיע על סגמנטים אחרים בגלל החוסן הפיננסי שלנו. נכון שצריך להשקיע אבל אנחנו עושים דברים כאלו בצורה מתונה עם המון מחשבה וככה אני רואה שנגדל בתחום הזה".

מה האסטרטגיה שלכם בכניסה לתחום הדיור המוגן והאם את באמת מאמינה שיש בארץ תשתית רגולטורית שתאפשר לתחום לצמוח ולהתבסס?

"ברוב העולם אנשים לא קונים דירות כמו בישראל אלא יש דיור להשכרה לטווח ארוך. יש בניינים שלמים שמנוהלים בצורה הכי טובה שאפשר לגור שם לחמש עד עשרים שנה ולא דואגים שכל שנה יזרקו אותך מהדירה. הרעיון אצלנו זה להביא את המוצר הזה לישראל. זה יהיה ברמה גבוהה ומנוהל מאד יפה לפלח שוק מסוים. יש בעיה במחירי הקרקע, ובגלל זה אני חושבת שיש מקום לדיור להשכרה לטווח ארוך".

תגיות