אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נונו־ג'ירף נכנסת לתחום ההסעדה העסקית מסעדת נונו. לוינסון: "ניגשנו למכרזים רק במקומות שיכולים לשלם פרמיה על האוכל שלנו" | צילום: דניאל לילה

בלעדי

נונו־ג'ירף נכנסת לתחום ההסעדה העסקית

נונו חתמה על הסכם עם קבוצת עזריאלי לספק הסעדה לחברות השוכרות משרדים במגדלי עזריאלי, שרונה ועזריאלי טאון. בין השוכרות: פייסבוק, ראפיד ואמזון

21.05.2023, 06:42 | אורנה יפת

קבוצת נונו, בבעלות דובב לוינסון ויקי בונה, בעלת רשתות בתי הקפה והמסעדות נונו, מימי וג'ירף, מרחיבה את פורטפוליו העסקים ונכנסת לענף האירוח העסקי, כך נודע ל"כלכליסט".

תחילת הפעילות של הקבוצה בתחום מגשי האירוח הכשרים תהיה באמצעות שיתוף פעולה עם קבוצת הנדל"ן עזריאלי, אשר פנתה ללוינסון ובונה והציעה להם להיכנס לתחום הפעילות ולשכור לשם כך את המטבח של הפוד קורט במגדלי עזריאלי, שטח בן 200 מ"ר שלא היה בשימוש.

קבוצת נונו תספק לחברות ולמשרדים שפועלים במגדלי עזריאלי, שרונה ועזריאלי טאון, שירותי אירוח קולינרי עסקי. בין החברות שפועלות במשרדים ובמגדלים נמצאות פייסבוק, ראפיד, אמזון, ברינג, איירון סורס, דלויט, סאפ, pwc וסמסונג. בשלב הבא בכוונת קבוצת נונו להרחיב את הפעילות גם לחברות הייטק מחוץ למגדלים.

לדברי לוינסון ובונה, בעלי נונו, "לפני כשנה התחלנו בפעילות מינורית של מגשי אירוח אבל לא יכולנו לפתח אותה בגלל נושא הכשרות. כעת אנחנו רוצים להיכנס לתחום ההסעדה וניגשנו למכרזים אבל רק במקומות פרימיום שיש בהם ערך מוסף ושיכולים לשלם פרמיה על האוכל שלנו. לא נהיה בחדרי אוכל שחברות הסעדה רגילות נמצאות בהם".

מבחינת קבוצת המסעדנות מדובר בזרוע פעילות נוספת, לאחר שבדצמבר 2021 היא רכשה את רשת ג'ירף. לאחרונה לאומי פרטנרס השקיעה בה כ־60 מיליון שקל. עד כה פעלה הקבוצה בתחום מגשי האירוח הלא כשרים באופן מינורי וכעת זהו צעד ראשון שלה בעולם האירוח העסקי הכשר שמוכוון למגזר העסקי ולחברות הייטק.

מימין: דובב לוינסון ויקי בונה, מייסדים שותפים של קבוצת נונו, צילומים: הראל גלבוע מימין: דובב לוינסון ויקי בונה, מייסדים שותפים של קבוצת נונו | צילומים: הראל גלבוע מימין: דובב לוינסון ויקי בונה, מייסדים שותפים של קבוצת נונו, צילומים: הראל גלבוע

הצעד של הקבוצה לא מנותק ממצבו הקשה של ענף המסעדנות שהולך ומתכווץ. שוק המסעדנות סובל מעליות המחירים של חומרי הגלם, עלויות כח אדם, חוסר בעובדים, רגולציה, מיתון, עליית הריבית, מצב הרוח הלאומי ולחימות ופגועים, כל אלה מייצרים בעיה קשה לענף שמתבטאת בשחיקה ברווחים וירידה בביקושים. מסעדות שממונפות סובלות מעליית הריבית וגם הרווחים במסעדות פאסט פוד נשחקים בשל התייקרות חומרי הגלם. על כן, קבוצות מסעדנות גדולות ומבוססות ושפים מובילים כמו חיים כהן ורותי ברודו, מפתחות פעילות של הסעדה לשוק המוסדי.

גם בענף הנדל"ן ובתחום השכרת המשרדים המצב לא פשוט, שכן עובדים רבים עברו לעבוד בצורה היברידית, ענף ההייטק מפטר עובדים ומקטין את שטחי המשרדים, וחברות הנדל"ן מתחרות על כל שוכר. כך שמבחינת קבוצת עזריאלי, מדובר במהלך של מתן ערך מוסף ללקוחות שלה במסגרת התחרות על חברות ההייטק ושוכרי המשרדים. על מגשי הארוח של שוכרי המגדלים של עזריאלי יוצגו הלוגו של נונו מימי לצד הלוגו של עזריאלי, עוד סממן לבידול ומתן ערך מוסף מבחינתה של חברת הנדל"ן, על אף שההתקשרות בין דיירי המגדלים שיבקשו את השירות לבין קבוצת המסעדנות נעשה באופן ישיר וללא התערבות של עזריאלי.

קבוצת נונו שוכרת כיום מעזריאלי את המבנה בו שוכנים משרדי המטה ומפעל המזון שהקימה לפני שנה בפתח תקווה, בהשקעה של 20 מיליון שקל. נונו שכרה שטח של כ־4,000 מ"ר שבעבר היה המטה של חברת טבע. לנונו מימי וג'ירף יש 21 מסעדות ולאחרונה סיימה הקבוצה אינטגרציה ומיתוג מחדש לג'ירף ופתחה סניף חדש בנס ציונה. מטה הקבוצה נמצא מעל המפעל בפתח תקווה ובמפעל מייצרת החברה כמעט את כל התצרוכת שלה, בין היתר פסטה, נודלס, גלידה, אטריות, רטבים ובצקים.

תגיות