אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תבוסה לרגולטור: מיקרוסופט קיבלה אור ירוק לרכישת אקטיוויז'ן מיקרוסופט ואקטיוויז'ן בליזארד. יוכלו להתקדם בעסקה | צילום: רויטרס

תבוסה לרגולטור: מיקרוסופט קיבלה אור ירוק לרכישת אקטיוויז'ן

בימ"ש פדרלי דחה את טענת נציבות הסחר לפיה ענקית הטכנולוגיה תזכה ביתרון לא הוגן בשוק הגיימינג מבוסס־ענן. האיחוד האירופי כבר אישר את העסקה, בתנאי שמיקרוסופט תעניק לספקיות ענן מתחרות רישיון שימוש במשחקי אקטיוויז'ן

11.07.2023, 18:47 | עירד עצמון שמאייר

מיקרוסופט קיבלה היום (ג') את אישור בית המשפט הפדרלי בסן פרנסיסקו להתקדם בתהליך הרכישה של יצרנית המשחקים אקטיוויז'ן בליזארד.

בכך דחה בית המשפט את בקשת נציבות הסחר הפדרלית (FTC) להוציא צו ביניים להקפאת עסקת הענק בשווי 68.7 מיליארד דולר, החלטה שמנחילה מפלה לממשל ביידן, ששם לעצמו למטרה לרסן את ענקיות הטכנולוגיה.

ה־FTC ביקשה מבית המשפט להתערב בעסקה לאחר שבחודש דצמבר האחרון הגישה הנציבות תביעה מנהלית נגד מיקרוסופט, בטענה כי העסקה תפגע בתחרות בשוק הגיימינג. מיקרוסופט היא יצרנית קונסולות האקסבוקס, וממשל ביידן הביע חשש כי רכישת אקטיוויז'ן בליזארד וסדרות המשחקים הפופולריות שלה, כגון "קול אוף דיוטי", תפר את התחרות ההוגנת מול היריבה הוותיקה סוני, יצרנית הפלייסטיישן. כדראייה, הנציבות הצביעה על יצרנית המשחקים בת'סדה, שנרכשה על ידי מיקרוסופט ב־2021 תמורת 7.5 מיליארד דולר. כל המשחקים החדשים שיצאו תחת ידה הפכו לכותרים בלעדיים בפלטפורמה של מיקרוסופט.

לפי ה־FTC, העסקה תוכל להעניק למיקרוסופט יתרון לא הוגן בשוק הגיימינג מבוסס־ענן, על אף שהטכנולוגיה עדיין בחיתוליה. במהלך עדותו בחודש שעבר אמר מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, כי אין בכוונת החברה להפוך את משחקי אקטיוויז'ן בליזארד לבלעדיים לאקסבוקס.

השופטת ג'קלין סקוט קורלי צידדה במיקרוסופט וקבעה כי "ה־FTC לא הצליחה להוכיח את ההנחה לפיה מיקרוסופט צפויה להסיר את סדרת 'קול אוף דיוטי' מהפלטפורמה של פלייסטיישן, או כי בעלות על אקטיוויז'ן תפחית במידה ניכרת את התחרות בשוק הגיימינג". החלטת בית המשפט עשויה לזרז את פתיחת המשפט המנהלי שתערוך ה־FTC, המתוכנן לחודש אוגוסט.

מיקרוסופט ואקטיוויז'ן בליזארד צפויות להשלים את העסקה כבר בימים הקרובים, שכן תאריך פקיעת תוקף החוזה הוא ה־18 ביולי. אם וכאשר תצא אל הפועל, עסקת המיזוג תהיה הגדולה אי־פעם בתעשיית הגיימינג. העסקה תרחיב משמעותית את קטלוג המשחקים של מיקרוסופט, ובייחוד את ספריית המשחקים Game Pass. יתרה מכך, הרכישה תעניק ליצרנית האקסבוקס שליטה על הלהיט "קנדי קראש", מה שייתן לה דריסת רגל בשוק משחקי המובייל.

באפריל האחרון, רשות התחרות של בריטניה (CMA) החליטה לחסום את עסקת הענק בשל החשש כי מיקרוסופט תצבור כוח רב בשוק הגיימינג בענן. האיחוד האירופי, לעומת זאת, נתן אור ירוק לעסקה בחודש מאי, בתנאי שמיקרוסופט תתחייב להעניק לספקיות ענן מתחרות רישיון שימוש במשחקי אקטיוויז'ן בליזארד.

ניצחון סמלי לארמון: הסעודים היו הראשונים לאשר את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן האישור שנתן השבוע בית המשפט הפדרלי לחברת מיקרוסופט להתקדם ברכישת אקטיוויז'ן בליזארד הוא ניצחון סמלי קטן עבור ערב הסעודית, שמושקעת בחברת משחקי הווידיאו האמריקאית דורון פסקיןלכתבה המלאה

לאחר מתן פסק הדין בסן פרנסיסקו, פרסם נשיא מיקרוסופט בראד סמית', הודעה פומבית בעניין המכשולים המשפטיים הניצבים בפני החברה בלונדון. "על אף שאנו חולקים על חששות ה־CMA, אנחנו שוקלים לשנות את תנאי העסקה במטרה להפיג את החששות הללו באופן המקובל על רשות התחרות של בריטניה", ציין. זוהי התפתחות חיובית, לאחר שבחודש יוני דיווחה סוכנות בלומברג כי נשיא מיקרוסופט שקל, כאפשרות קיצונית, להשלים את הרכישה ולסגור את פעילותה העסקית של אקטיוויז'ן בליזארד בבריטניה, על מנת לחמוק מאימת הרגולציה.

"אנחנו מאוכזבים מהתוצאה הזו בהתחשב בכך שהעסקה מהווה איום מובהק על תחרות חופשית בגיימינג מבוסס־ענן, בשירותי מנויים ובשוק הקונסולות", נמסר מטעם נציבות הסחר הפדרלית. "בימים הקרובים נכריז על הצעד הבא שלנו כדי לשמר תחרות ולהגן על צרכנים".

מתחילת דרכו ניסה ממשל ביידן להגביל את כוחן של ענקיות עמק הסיליקון, אולם עסקת מיקרוסופט־אקטיוויז'ן חותרת תחת הקו התקיף שנקטה ה־FTC מאז 2021.

השנה, בית משפט נוסף בקליפורניה אישר למטא, החברה־האם של פייסבוק, להשלים את רכישת חברת המציאות הווירטואלית Within, תמורת 400 מיליון דולר. זה נחשב לסכום פעוט בעמק הסיליקון, אך בדומה למשפט נגד מיקרוסופט, טענה ה־FTC כי העסקה עלולה לפגוע בתחרות ובחדשנות בתחום המציאות המדומה. ההפסדים המשפטיים הללו מדגישים את הסיכונים הכרוכים בקו התקיף של הממשל האמריקאי כלפי חברות הטכנולוגיה.

בראש ה־FTC עומדת לינה קאן. כמשפטנית צעירה, עלתה קרנה לאחר שפרסמה ב־2017 מאמר בכתב העת המשפטי של ייל בשם "פרדוקס ההגבלים העסקיים של אמזון". במאמרה, מציעה קאן לפרש את חוקי ההגבלים העסקיים בצורה מרחיבה יותר מכפי שנוהגים בתי המשפט בארצות הברית מאז שנות ה־70, ולבחון מיזוגים ורכישות לא רק כפגיעה אפשרית בצרכן, אלא גם כאיום על תחרות, חדשנות ותנאי העסקה הוגנים.

תגיות