אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעילת אולסייל הגישה בקשה לעיכוב הליכים - בשל חובות של 18 מיליון שקל אתר אולסייל. צברה חובות בגובה 18 מיליון שקל |

פרסום ראשון

מפעילת אולסייל הגישה בקשה לעיכוב הליכים - בשל חובות של 18 מיליון שקל

רשות התחרות אישרה ללאסטפרייס שבשליטת ניופאן לרכוש את אתר הסחר למוצרי חשמל אולסייל, לפי שווי של 15 מיליון שקל. אולם הבנקים והספקים טרם אישרו, והיום הגישה המפעילה אולסייל.קום לביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה לעיכוב הליכים כדי לאשר את המכירה 

06.08.2024, 13:57 | ליטל דוברוביצקי ואורנה יפת

חברת אולסייל.קום, המפעילה את אתר הסחר הוותיק אולסייל הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לעיכוב הליכים ולכינוס אסיפות נושים לצורך אישור הסדר חוב. מהבקשה שהגישה החברה עולה כי היא צברה התחייבויות של כ-18 מיליון שקל.

החברה מבקשת מבית המשפט להורות לתקופת הביניים שעד לאישור ההסדר המוצע להוציא צו עיכוב הליכים כנגד החברה ובעל השליטה בה, יאיר שמש למשך 3 חודשים. המשמעות הינה כי לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בהליך משפטי כנגד החברה ובעל השליטה שמש. החברה מבקשת למנות במסגרת תיקון 4 (תיקון הבא להקל על חברות בעקבות הקורונה) מנהל הסדר, להבדיל מנאמן שמשתלט על החברה.

במסגרת הבקשה נטען כי "עניינה של בקשה זו הוא במתן סעד לחברה הפועלת מזה למעלה מ-25 שנה והייתה מבין החלוצות בתחום האי קומרס בישראל. להערכתה של החברה, רק באמצעות מתן הסעד המשפטי תוכל החברה לגבש הסדר חוב ולהימנע מפתיחת הליכים על כול השלכותיו. הסדר החוב המוצע, ככל שיאושר, יאפשר לחברת אולסייל.קום לצמצם את נזקיה ככל שניתן ולמקסם את פירעון חובותיה לנושיה", נטען.

בבקשה נטען כי בבסיס ההסדר עומד הסכם רכישת פעילותה של החברה עם חברת לאסטפרייס. "במסגרת ההסכם, שכבר קיבל את אישור רשות התחרות וככל שיאושר במסגרת הליך זה ניתן יהיה להוציאו לפועל באופן מיידי, הרוכשת תרכוש את פעילות החברה, ובתמורה תשלם לחברה סך של 3% ממחזור המכירות החודשי שלה ולא פחות מסך של 750 אלף שקל בשנה..חלופה זאת של אישור הסדר חוב חלף פתיחת הליכים, היא האפשרות הטובה ביותר בעבור נושי החברה".

בחודש יוני פורסם בכלכליסט כי ניופאן רוכשת את אתר הסחר אולסייל לפי שווי של כ-15 מיליון שקל, באמצעות אתר הסחר לאסטפרייס, בו היא מחזיקה ב-56% מהמניות לצד קבוצת ידיעות אחרונות, שמחזיקה 24%, וחברת מלשי עם 20% מהמניות. יש לציין כי לפי הסכם המכירה, לאסטפרייס רוכשת אך ורק את זכויות אולסייל בפעילות הנמכרת, ואין היא מקבלת על עצמה כל חוב או התחייבות של אולסייל.

מנספחים שצורפו לבקשה עולה כי נטען כי מכירות האתר בשנת 2023 עמדו על כ-50 מיליון שקל.

אולסייל הוא אחד מאתרי הסחר הראשונים והוותיקים בישראל המהווה פלטפורמה אינטרנטית לשיווק ומכירה של מגוון רחב של מוצרים דרך אתר האינטרנט שלה Olsale.co.il. החברה מתמחה בעיקר בתחום מוצרי החשמל והאלקטרוניקה אך משווקת מוצרים רבים גם בקטגוריות נוספות כגון ריהוט, מוצרי טקסטיל ועוד.

במסגרת הבקשה נטען כי בעקבות המשבר הכלכלי שהחל בשנת 2022 והתעצם עקב המצב הביטחוני בשנה האחרונה, תחום החנויות הווירטואליות בשוק הישראלי נפגע באופן משמעותי. מהבקשה עולה כי לחברה חובות לספקים, יתרות חובה, כרטיסי אשראי והלוואות לבנקים בסך מצטבר של כ-18 מיליון שקל. עד לאחרונה הועסקו בחברה 24 עובדים, אולם כעת מועסקים בה רק 7. החברה מדגישה כי אין חשש סביר כי הפעלת החברה בתקופת עיכוב ההליכים תפגע בנושים. "החברה תמשיך את פעילותה בכפוף לעיכוב ההליכים וצפויה לפעול ללא גרעון תזרימי עד לאישור ההסדר", נטען. את חברת לאסטפרייס מייצג משרד עו"ד צדוק ושות'.


תגיות