אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

"בינה מלאכותית תשמש ככלי תומך החלטה עבור הרופאים, ולא תחליף אותם"

ד”ר אדי איטלמן, רופא במערך הקרדיולוגיה וחוקר בינה מלאכותית בבילינסון, אמר בוועידת לונדון 2024 של כלכליסט ולאומי: ״היכולת של הבינה המלאכותית להתפתח ולעזור במקרים רבים היא מרשימה, אך אין תחליף להתערבות אנושית בטיפול הרפואי״

17.09.2024, 14:36 | שי סלינס

״בעידן שבו טכנולוגיה מתקדמת חודרת לכל תחום מחיינו, עולה השאלה האם מערכות בינה מלאכותית כמו ChatGPT יכולות לשנות את עולם הרפואה, ובמיוחד את תהליך קבלת ההחלטות הרפואיות״, כך אמר ד"ר אדי איטלמן (Edward Itelman), רופא במערך הקרדיולוגיה וחוקר בינה מלאכותית בבילינסון, בוועידת לונדון 2024 של כלכליסט ולאומי.

״תחום הרפואה משתנה במהירות עם כניסת הבינה המלאכותית (AI), שמביאה עמה שיפורים משמעותיים. כיום, מערכות AI מצליחות לעבור מבחני רפואה, לענות על שאלות רפואיות בפורומים ואפילו להעניק תשובות מקצועיות ורגישות יותר מהרופאים במקרים מסוימים״, אמר איטלמן.

״לאחרונה ערכנו ניסוי ששופך אור חדש על השאלה הזו, שהביא תוצאות מפתיעות״, אמר איטלמן. ״הניסוי כלל 40 מקרים של מטופלים הזקוקים להחלפת מסתם לב. בכל מקרה היו שתי אפשרויות: ניתוח לב פתוח או השתלת מסתם בעזרת צנתור. ההבדלים בין האפשרויות הם דרמטיים: ניתוח לב פתוח כרוך בכאבים רבים, שהייה ממושכת בבית החולים והתאוששות ארוכה, אך הוא הפתרון הטוב ביותר עבור חלק מהמטופלים בעוד שהשתלת המסתם בצנתור קלה יותר מבחינת הכאב ומשך הזמן, אך יש לה חסרונות משלה״, אומר איטלמן.

״התוצאות היו מפתיעות. המודל GPT-4, העדכני ביותר באותה תקופה, הראה דיוק של 100% בקבלת החלטות, מה שמצביע על הצלחה מלאה, כמו שחקן כדורסל מקצועי שקולע בכל זריקה. לעומת זאת, המודל GPT-3.5 הראה נטייה להעדיף ניתוחים על פני צנתור, מה שמעיד על רמת סיכון גבוהה יותר ואולי התלהבות יתרה של רופא צעיר. מודל Google Bard נטה לכיוונים שמרניים יותר, לעיתים בחר בטיחות לטווח הקצר על פני תוצאות ארוכות טווח.

"המחקר פורסם באחד מהעיתונים המובילים בקרדיולוגיה ונראה שהוא היה הראשון בעולם שנוגע בשאלה קריטית זו. השאלה שמעלה ניסוי זה היא האם אנחנו מוכנים לכך ש-ChatGPT יקבע האם צריך ניתוח לב פתוח. התשובה לא פשוטה. מחקרנו הראה שבשאלות תיאורטיות עם תשובה אחת ברורה, המודלים המתקדמים ביותר צודקים.אבל ברפואה אין כמעט מקרים עם תשובה אחת ברורה", הוסיף איטלמן.

״אז האם AI יכול להחליף את הרופאים? התשובה היא לא. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, הגבול בין יכולות האדם והמכונה הופך מטושטש יותר. עם זאת, נראה כי בעתיד הנראה לעין, בינה מלאכותית תשמש ככלי תומך החלטה עבור רופאים, ולא כתחליף להם. האתגר העיקרי יהיה למצוא את האיזון הנכון בין היתרונות הטכנולוגיים לבין הצורך בטיפול אנושי ואמפתי״, אמר איטלמן.

״בעוד שבינה מלאכותית מביאה עמה הבטחה גדולה לשיפור הטיפול הרפואי, היא לא צפויה להחליף את הרופא האנושי. במקום זאת, היא תשנה את תפקידו של הרופא, ותאפשר לו להתמקד יותר בהיבטים האנושיים של הרפואה, תוך שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים לקבלת החלטות מושכלות יותר. העתיד של הרפואה טמון בשילוב המוצלח בין האינטליגנציה האנושית לבין הבינה המלאכותית״, סיכם איטלמן.

תגיות