אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יותר דק, פחות כבד: הגלקסי פולד 6 הוא מכשיר כמעט פרקטי סמסונג גלקסי Z פולד 6 | צילום: איתי שמושקוביץ

בדיקת כלכליסט

יותר דק, פחות כבד: הגלקסי פולד 6 הוא מכשיר כמעט פרקטי

הסמארטפון המתקפל של סמסונג, שנפתח לטאבלט קטן, כולל מעט שינויים בחומרה והפך לנוח יותר לשימוש - חבל שהמחיר הופך אותו לפחות נגיש 

03.08.2024, 08:06 | איתי שמושקוביץ

קצת לא נעים לי מעובדי סמסונג. עובדים, בודקים, עורכים חישובים ובסוף מצליחים לצמצם עוד קצת מהעובי של מכשיר מתקפל חדש, לשפר עוד רכיב, ובסוף כשהמכשיר מושק התגובות והכותרות הן - פחחח, לא שינו כלום, זה נראה אותו דבר.

במקרה של הגלקסי Z פולד 6, הסמארטפון שנפתח לטאבלט קטן, ההבדל דווקא די בולט. כבר במבט ראשון הוא נראה דק יותר - כשהוא מקופל לתצורת טלפון הוא אמנם עבה יותר מסמארטפון רגיל, מן הסתם, אבל ממש רואים איך שני החלקים הצטמקו. וכשפותחים אותו למצב טאבלט הוא כבר ממש מרגיש דק מאוד.

לקחנו את הדגם החדש לבדיקה יותר מעמיקה מסתם מבט ראשון, באדיבות סאני תקשורת, היבואנית הרשמית של מוצרי סמסונג מובייל בישראל, כדי לראות מה עוד הוא מציע.

הקפל במסך קצת יותר בולט אבל לא מפריע לשימוש במכשיר, צילום: איתי שמושקוביץ הקפל במסך קצת יותר בולט אבל לא מפריע לשימוש במכשיר | צילום: איתי שמושקוביץ הקפל במסך קצת יותר בולט אבל לא מפריע לשימוש במכשיר, צילום: איתי שמושקוביץ

מבנה ועיצוב: המכשיר הצטמק, המסך גדל

שינויים מגיעים לפעמים בצעדים קטנים. מצד אחד הפולד 6 באמת לא נראה שונה בהרבה מקודמו, וגם הפולד 5 בתורו לא היה שונה בהרבה מהפולד 4. מצד שני בשנה שעברה הצליחו בסמסונג לצמצם קצת את עובי המכשיר והורידו כ-10 גרם במשקל שלו, השנה הצליחו לגלח עוד קצת מהעובי ולהפחית 14 גרם במשקל, ו"פתאום" המכשיר דק יותר ופחות כבד. הוא עדיין שוקל כ-240 גרם, יותר מדגמים גדולים כמו S24 אולטרה או אייפון 15 פרו מקס, וזה מורגש כשמסתובבים איתו, בעיקר כשהוא מקופל למצב טלפון.

במסגרת השינויים בממדי המכשיר המסך החיצוני גדל קצת ל-6.3 אינץ', אבל כמו בדורות הקודמים הוא עדיין צר וגבוה, ויוצר תחושה שהתוכן קצת נדחס בו. זה משפיע על ההחלטה איך להשתמש במכשיר - תיאורטית אפשר להשאיר אותו מקופל ולהשתמש במסך החיצוני כמו בטלפון רגיל, מעשית בגלל המבנה הצר הרגשתי שאני מפספס את התמונה המלאה או מקבל אותה בתצוגה קטנה יותר. אז כשהסתובבתי איתו ברחוב, למשל, הוא נשאר מקופל וכשיושבים ליד שולחן או על ספה נוח יותר לפתוח וליהנות מתצוגה גדולה ונוחה. המסך הפנימי, אגב, לא הושפע מהשינויים במכשיר ונשאר בגודל 7.6 אינץ'.

התצוגה בפולד 6 (מימין) וב-S24. המסך צר מהרגיל, צילום: איתי שמושקוביץ התצוגה בפולד 6 (מימין) וב-S24. המסך צר מהרגיל | צילום: איתי שמושקוביץ התצוגה בפולד 6 (מימין) וב-S24. המסך צר מהרגיל, צילום: איתי שמושקוביץ

קו הקפל שבאמצע מסך הטאבלט מרגיש קצת יותר נוכח, בעיקר במעבר בין מצבי הקיפול. בשימוש שוטף הקו הזה לא מפריע לצפייה בסרטים, למשחקים או גלישה באינטרנט, אבל כשפותחים את הטלפון הוא בולט לעין, יותר מאשר בפליפ 6, אחיו לסדרה שהושק ביחד איתו.

בגלל שהמכשיר כל כך דק, גם השנה אין מקום לאחסון של עט החרט של סמסונג, והוא משתלב בכיסוי המגן, שלא היה כלול בערכה שהגיעה לבדיקה.

הזכוכיות נשארו זהות לדגם הקודם, גורילה גלאס ויקטוס 2, אבל ההגנה שודרגה קצת לתקן IP48 - כלומר כמו קודמו המכשיר אמור לשרוד טבילה של עד 30 דקות ועומק של עד 1.5 מטר במים מתוקים, והפעם יש גם הכרזה על הגנה מפני אבק, אבל לא חול. בהפעלה הראשונה של הפולד 6 הופיעה אזהרה בנושא והמלצה שלא לקרב אותו לחול. בנוסף, בגלל הזכוכית גב המכשיר מרגיש מאוד חלקלק כשהוא בלי כיסוי, וצריך לשמור שהפולד לא יחליק.

הפולד 6 דק יותר מהדגמים הבולטים, צילום: איתי שמושקוביץ הפולד 6 דק יותר מהדגמים הבולטים | צילום: איתי שמושקוביץ הפולד 6 דק יותר מהדגמים הבולטים, צילום: איתי שמושקוביץ

חומרה: שינויים מינוריים

השדרוג במפרט מסתכם במעבד של הפולד 6, שמופעל באמצעות סנאפדרגון 8 דור 3. מעבר לכך הזיכרון נשאר 12 גיגה בייט ונפח האחסון מתחיל ב-256 גיגה ומגיע עד ל-1 טרה בייט. זה מספיק כדי ליצור טלפון (או מיני טאבלט) חזק ומהיר, שעומד בכל משימה וגם מריץ משחקים כמעט בלי להתחמם בכלל - בכמה מקרים היתה חמימות קלה מאוד ולא יותר מזה.

הצצה לביקורת של שנה שעברה מגלה שציינתי שהמסך מעולה, אז מה אומרים על המסך השנה? הבהירות המקסימלית קפצה מ-1,750 ניט ל-2,600 והתצוגה באמת מעולה ומצוינת גם יחד. גם בשמש ישירה וקופחת של יולי בישראל, התצוגה ברורה לגמרי ואפשר להמשיך להשתמש במכשיר כרגיל, בכל מסך שתבחרו.

שאר התחומים נשארו ללא שינוי - הרמקולים טובים וחזקים, אבל לא ברמה גבוהה. הסוללה נשארה עם קיבולת של 4,400 מיליאמפר, מספיק ליום עבודה, והמכשיר תומך בטעינה בהספק של 25 וואט - נדרשו בערך 20 דקות למלא את הסוללה מ-15% ל-50% וכשעה לטעינה מלאה.

סמסונג נשארה עם אותן מצלמות מהדגמים הקודמים - מצלמת 50 מגה פיקסל רחבה, מצלמת טלפוטו עם חיישן של 10 מגה וזום כפול 3 ומצלמה רחבה במיוחד עם 12 מגה. יש שתי מצלמות סלפי - אחת במסך הטאבלט, עם חיישן של 4 מגה פיקסל, והשנייה במסך החיצוני, עם חיישן של 10 מגה. וכמו בדגמים הקודמים, המצלמה מספקת תמונות טובות מאוד, גם בתנאי תאורה טובים ביום, גם בתנאים פחות אופטימליים וגם בלילה.

תוכנה: הגיע הזמן לעדכן את ברירות המחדל

הפולד 6 מגיע עם אנדרואיד 14 וממשק ONE UI המוכר של סמסונג, עם כמה חידושים והתאמות ליכולות שמציע הפורמט השונה של המכשיר.

חלק מהתכנים עוברים אוטומטית בין המסכים: פותחים הודעת מייל, למשל, במסך החיצוני, במצב טלפון, וכשעוברים למצב טאבלט אותה הודעה מוצגת על מסך גדול יותר. זה יכול לעבוד גם להיפך, אבל משום מה ברירת המחדל של סמסונג היא שזה לא יעבוד אוטומטית בכל האפליקציות שתומכות במעבר הזה, וצריך לשנות את ההגדרה במסך ההגדרות. וזה תלוי גם באפליקציות: במשחק אחד לא היתה בעיה לעבור, תוך כדי המשחק, מהמסך החיצוני למסך הטאבלט ובמשחק אחר הייתי צריך להפעיל אותו מחדש בכל מעבר מסך.

שירות גלקסי AI, עם יכולות הבינה המלאכותית שהציגה סמסונג בתחילת השנה בסדרת S24, שולב בפולד 6, כמו באחיו לסדרה הפליפ 6, והמכשיר מציע תמלול הקלטות, סיכום טקסטים בדפדפן, עיצוב אוטומטי של הערות, סיכום של הערות ועוד. ושוב כמו בפליפ 6, גם כאן הצטרפו יכולות חדשות, עם שתיים בולטות - אחת שתהפוך כל שרטוט לציור יותר ברור ומקצועי, והשנייה מאפשרת להוסיף פרטים לתמונות.

היכולת השנייה מפתיעה וקצת מטרידה: אפשר לשרטט באופן חופשי על תמונה והמערכת מתרגמת את השרטוט ויוצרת ממנו תמונה מציאותית שמשתלבת בצילום המקורי. לא צריך להסביר בטקסט מה אני רוצה להוסיף ולא צריך להיות צייר מיומן - ציור בסיסי מאוד של מטוס הפך למטוס אמיתי שמשולב בתמונה, הצלחתי להוסיף גם ג'ירפה לדשא בגינה וגם עב"מ, כל זה עם כישרון ציור בסיסי מינוס, ואפילו בלי עט מיוחד למסך מגע. כל זה קיים כאמור גם בפליפ, וכמובן יותר נוח להשתמש ביכולת הזו במסך גדול יותר.

כך מוסיפים מטוס לתמונה:


זה יכול להיות סתם גימיק חביב, והמערכת לא תמיד מצליחה לזהות את השרטוט, אבל יש משהו מטריד בקלות בה אפשר לייצר ולהמציא תמונות, ולחשוב אילו יכולות נוספות תציג סמסונג בעתיד הלא רחוק.

סיכום

קצת קשה להחליט איך להתייחס אל הפולד 6: כשהוא מקופל למצב טלפון הוא כבד וצריך להסתפק במסך צר מהרגיל בשוק. גם במצב הזה הוא מספיק בהחלט בשביל שיחות טלפון, גלישה באינטרנט, שימוש בווטסאפ ועוד ועוד - אבל התצוגה באמת מרגישה קצת קטנה מדי. במשחקים התצוגה הזו כבר נראית כמו ויתור גדול מדי.

כשהוא פתוח הפולד הוא טאבלט קטן יחסית, אבל התצוגה נוחה מאוד והמסך מצוין. במצב הזה הוא גם דק, מרגיש קל יותר (כי המשקל מחולק על שטח גדול יותר) ונוח להחזיק אותו.

השילוב בין שני המצבים הוא זה שהופך (או משאיר) את הפולד למכשיר ייחודי וחוסך את ההתלבטות - מהר מאוד מוצאים איזה מצב נוח יותר לשימוש באיזו סיטואציה ואפשר ליהנות משני העולמות.

הבעיה שהשילוב הזה יקר: מחיר הפולד 6 מתחיל בכ-7,000 שקל, ועם ההשקה מוצעת אמנם חבילת אביזרים והטבות, אבל עדיין תידרשו לשלם את הסכום הזה - עלייה של כ-500 שקל משנה שעברה. בסכום הזה אפשר לקנות סמארטפון מסדרת דגל וגם טאבלט גדול יותר בנפרד (אבל אז צריך לסחוב את שניהם וזה פחות נוח), ואפשר גם לחסוך ולבחור סמארטפון זול אפילו יותר.

המחיר מכביד על הפולד ומשאיר אותו כמוצר יקר וקצת קשה להשגה, וחבל, כי מבחינת עיצוב, משקל וגודל סמסונג דווקא עשתה צעדים משמעותיים להפיכה של הפולד למכשיר נוח לשימוש יומיומי.





תגיות