אחרי יותר משנה ואזהרה מהיועמ"ש: גנץ הסכים למינוי בועז לוי למנכ"ל התע"א
שר הביטחון נמנע במופגן מתמיכה במינוי שאושר בדירקטוריון עוד באוקטובר 2020. מנדלבליט הבהיר לגנץ: לוי נבחר כחוק, עיכוב המינוי פוגע בחברה ואין לך סיבה לעכב אותו
שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן סיכמו הערב (ד') על אישור מינויו של בועז לוי לתפקיד מנכ"ל התעשייה האווירית.
קראו עוד בכלכליסט:
לוי, מנהל בכיר ומוערך בחברה, מונה לתפקיד בידי דירקטוריון התע"א עוד באוקטובר 2020, אך גנץ נמנע מאז לחתום עליו. ליברמן הבהיר כי יצטרף את חתימתו ברגע שגנץ יחתום.
כפי שנחשף ב"כלכליסט" מנכ"ל משרד הביטחון אמיר אשל תמך במינויו לתפקיד של חברו ופקודו בחיל האוויר, אלוף (מיל') חגי טופולנסקי, לשעבר בכיר באלביט המתחרה, שפרש מתהליך המינוי בטענה שקיבל מסרים מדירקטוריון החברה שלא ימונה. רשמית אשל הכחיש כי תמך בטופולנסקי.
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הבהיר לגנץ לפני שלושה חודשים כי עליו לתחום על המינוי ולהפוך את לוי מממלא מקום למנכ"ל קבוע.
ד"ר גיל לימון, המשנה ליועמ"ש, כתב לפני שבועיים לעו"ד איתי אופיר, היועץ המשפטי של משרד הביטחון, כי "היועמ"ש שוחח בנושא עם שר הביטחון ואני קיימתי עמך שיח בנושא מספר פעמים. מצב שבו החברה מתנהלת למשך תקופה ארוכה ללא מנכ"ל קבוע מעוררת קושי רב, בפרט לאור העובדה כי הליך האיתור של מנכ"ל חדש הושלם למעשה. על שר הביטחון להפעיל את סמכותו בנושא תוך זמן סביר. מינוי מנכ"ל לחברה ממשלתית מצוי בסמכות הדירקטוריון שלה וסמכות השרים לאשרו אינה עצמאית, אלא סמכות לאשר מינוי מועמד שעליו המליצה ועדת האיתור ושאושר בידי הדירקטוריון. הפעלת סמכות השר שלא לאשר את המינוי יכולה להיעשות במקרים חריגים, כאשר קיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת".
לוי עובד בתעשייה האווירית כבר 33 שנה והתמחה בהנדסת וניהול פרויקטים בתחום הטילים. בין השאר שימש כראש מינהלת מערכת החץ, ראש מנהלת מערכת ההגנה האווירית ברק־8, וסמנכ"ל התע"א ומנהל חטיבת טילים וחלל.
מינויו של לוי התקבל בטבעיות, כמי שצמח בחברה והתבלט בה בתפקידיו הניהוליים. גם ועד עובדי החברה המשפיע הביע את תמיכתו במינוי. רשות החברות אישרה אותו לאחר בדיקה משלה ובתחילת יולי 2020 הוא עבר לקבלת אישור ממשרד הביטחון, שם נתקע עד הערב.