כנס השקעות
"הכלכלה של ישראל היא קסם: כשנצא מהמשבר נחווה התפוצצות"
מנכ"ל מגדל ביטוח ופיננסים רונן אגסי אמר בכנס השקעות ופיננסים של כלכליסט ומגדל כי היעד של החברה בניהולו הוא להגיע לרווח של מיליארד שקל בשנה. "נייצר תשואה להון של 12% ומעלה ונחלק דיבידנד לבעלי המניות. ברור לכולנו שזה מה שיקרה"
"אנחנו חיים במדינה שהכלכלה שלה היא קסם: זו חברה עסקית מצליחה עם אתגרים ניהוליים. התמשכות הזמן בהחלט מגדילה את הנזק. אני מאמין שכשנצא מהמשבר נחווה התפוצצות חיובית, אבל ככל שהמצב הזה נמשך, זה יהיה קשה יותר. אבל אני אופטימי ומאמין בישראל״. כך אמר רונן אגסי, מנכ"ל מגדל ביטוח ופיננסים, בשיחה עם ירדן רוז'נסקי מכלכליסט במסגרת כנס "מבטיחים את המחר" של כלכליסט ומגדל.
ב-7 באוקטובר אתה עומד בראש מגדל, חברה שמנהלת 450 מיליארד שקל עבור 2.5 מיליון לקוחות. מה לדעתך היה אז הדבר הראשון שצריך לעשות?
אגסי: "ב-7 באוקטובר נחתתי מסקנדינביה שעתיים לפני שהכל התחיל. שעתיים אחרי הנחיתה התחילו האזעקות. החוויה האישית ב-7 באוקטובר רלבנטית גם לחוויה של הארגון מפני שגם לארגון יש אותה נשמה ואותן טראומות כמו שלנו. מגדל היא גוף מאוד משמעותי במשק הישראלי. פגשנו את זה ב-8 באוקטובר בהתמודדות עם אוכלוסיות שונות, אנשים שאיבדו קרובים ובני משפחה רחוקים. היו לנו יותר מ-100 מילואימניקים בארגון. יש לנו מוקד שירות באשקלון שנותן שירותים קריטיים למדינה. כמו שכל אחד מאיתנו היה צריך לאסוף את עצמו, כך גם כארגון לקח לנו כמה שבועות להתארגן אבל לא יכולנו להתמהמה. היינו צריכים לטפל במקבלי הפנסיות, השארים, הנרצחים וההרוגים שהם מבוטחים שלנו. ומהר מאוד גם מכוח פנימי וגם אילוצים פגשנו את האוכלוסיות האלה. אנחנו מתפקדים באופן מלא כבר תקופה לא קצרה".
פרסמתם תוכנית אסטרטגית לפיה מגדל תציג מיליארד שקל רווח בשנה. איך אתה מתכוון לעשות את זה ואיפה אתה רואה את מגדל בעוד שלוש או חמש שנים?
"אתה יודע איפה הגורילה יושבת ביער? איפה שבא לה. ככה מגדל היתה לפני 15 שנה. השקיעה איפה שבא לה. וזה היה מאוד משמעותי לעבוד עם מגדל. מאז קרו כל מני דברים פנימיים וחיצוניים, גם בגלל פרופיל עסקי מסוים שיש בו אתגרים לא מעטים. השינוי הגדול שאנחנו רואים ואותו אנחנו צריכים לקחת קדימה זה הרעב והעשייה ולקיחת עסקים, ואנחנו בהחלט בדרך לשם. אני אומר בזהירות שאני בהחלט רואה את מגדל זזה קדימה. פרסמנו לאחרונה תוכנית אסטרטגית והיעדים מאוד פשוטים באמירה שלהם: אנחנו רוצים להרוויח מיליארד שקל בשנה באופן יציב. נייצר תשואה להון של 12% ומעלה, ולא פחות חשוב נחלק דיבידנד לבעלי המניות שלנו. ברור לכולנו שזה מה שיקרה. המטרות הפשטניות האלו מורכבות מהרבה מאוד עשייה שנמצאת מאחורי התוצאה הזאת. אנחנו גוף פיננסי גדול, עושים ביטוח אלמנטרי, רכב, מוסכים ועד פנסיה ועושר ופתרונות פיננסיים. יש לנו את כל המגוון אז צריך לעשות את זה נכון יותר, מדויק יותר, יעיל יותר. אני מקווה שנוכל להיות פה ב-2027 ולספור את הכסף".
אתם לא נמצאים במירוץ הרכישות, ובפרט לרכישת חברת כרטיסי אשראי. מדוע?
"אנחנו בהחלט נמצאים במירוץ ובעשייה של רכישות. זה מידע ציבורי וידוע. אנחנו בגרעין השליטה של סלקום, חתמנו על שת"פ עם בנק ירושלים שיעמידו עבורנו 2 מיליארד שקל. נכון שלגבי חברת כרטיסי אשראי והשקעות ריאליות אנחנו פחות במשחק כרגע, וזה מהטעם שצריך מקורות הוניים. המטרה הראשונה שלנו היא לחלק דיבידנד.
בשנים האחרונות מגדל סובלת מאי שקט ניהולי. אתה שנה וחצי בתפקיד ושוב ישנם חיכוכים עם הרגולטור, איך זה משפיע?
"הייתי שמח שלא יהיו חיכוכים עם הרגולטור. אני שנה וחצי בתפקיד אבל אני נהנה במגדל, ואני מרגיש שגם אני וגם ההנהלה עסוקים בעשייה יומיומית משמעותית לא פשוטה ונהנים מהדרך. יש לנו עוד מסע לעשות עד 2027. הצלחנו לייצר במגדל סביבת עבודה כזו שיש לנו את החופש המקצועי לעשות ואת הגיבוי של הדירקטוריון וכל מי שמעלינו. היחסים עם הרגולטור זה ערוץ חשוב, ואנחנו עובדים בצורה שקופה ונשמעים למה שהרגולטור מכתיב לשוק ולמגדל באופן כללי. אני מקווה שגם הרעש הנוסף והמיותר ייפסק".