אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדיווחים על התקדמות לעסקה בין ישראל לחמאס מקפיצים את השקל כוחות צה"ל ברפיח | צילום: דובר צה"ל

הדיווחים על התקדמות לעסקה בין ישראל לחמאס מקפיצים את השקל

הדולר נחלש ב-1.7% לעומת השער היציג מיום שישי ונסחר ב-3.65 שקלים. היורו נחלש ב-1.6% ל-3.97 שקלים; הכלכלנית הראשית בדיסקונט: בנק ישראל בוחן בראש ובראשונה את הפרמטרים הפיננסיים, והאינפלציה צפויה להאיץ עד סוף השנה ל-3.6%

03.06.2024, 14:15 | שיר רייטר

השקל מתחזק הבוקר (ב') בשוק המט"ח המקומי, אחרי שאיבד גובה בשבוע שעבר וזאת ברקע לדיווחים על התקדמות לעסקה בין ישראל לחמאס שתוביל לסיום המלחמה ולהחזרת החטופים.

הדולר נחלש ב-1% לעומת שערו היציג שנקבע ביום שישי ונסחר ברמה של 3.67 שקלים, היורו נסוג ב-1.6% ל-3.97 שקלים.

בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.1% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ברמה של 1.08 דולר ליורו.

"בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי בהחלטתו האחרונה, כאשר סוגיית האינפלציה שבה ותפסה מקום מרכזי", כתבה הבוקר נירה שמיר, כלכלנית ראשית בבנק דיסקונט, בהתייחס להחלטת בנק ישראל לפני שבוע. "זאת על רקע העלייה בפועל, כמו גם העלייה בציפיות הריבית.

"הסיכונים להאצה אפשרית באינפלציה מתמקדים במספר גורמים ובהם: התפתחויות גיאופוליטיות, פיחות בשקל, מגבלות ההיצע המתמשכות בענף הבנייה והתעופה, התפתחויות פיסקאליות ומחירי הנפט בעולם.

"האצה בשכר, להערכת בנק ישראל, לפי שעה אינה מהווה איום אינפלציוני שכן היא מלווה בצמיחה משמעותית בפריון לעובד במגזר העסקי.

"בנוסף, הודגש בהודעת הריבית כי הפרמטרים הפיננסיים מוסיפים לשקף חוסר יציבות, וביניהם, תשואות האג"ח שבמגמת עליה בתקופה הנסקרת, יותר מאשר המגמה העולמית, תנודתיות שוק המט"ח, עליה בפרמיית הסיכון ומרווח ה-CDS שממשיך לשהות ברמות גבוהות.

להערכתנו, לנוכח העובדה שבנק ישראל בוחן בראש ובראשונה את הפרמטרים הפיננסיים, לרבות האינפלציה, שצפויה להאיץ עד סוף השנה לקצב שנתי של 3.6%, לא צפוי שינוי בריבית במהלך 2024. בנוסף יש לציין כי לראשונה מזה כשנה, בשבוע החולף עלו ציפיות האינפלציה לשנה מעל 3%".

במקביל שר החוץ המצרי אמר כי "מבחינת חמאס - המתווה שהציג ביידן חיובי. מחכים לישראל". סאמח שוכרי התייחס למתווה העסקה שהציג נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ואמר כי "מבחינת חמאס - ההצעה חיובית. כעת, אנחנו מחכים לישראל". הוא הוסיף: "עזה הפכה למקום שאי-אפשר לחיות בו בלי הכנסת הסיוע. רוב הגורמים בקהילה הבינלאומית מתנגדים לנוכחות הצבאית הישראלית בעזה. מצרים הביעה את סירובה הברור לנוכחות ישראלית במעבר רפיח בגבול עם עזה. קשה להפעיל את רפיח ללא תיאום עם הפלסטינים. אי-אפשר להמשיך את המלחמה בגלל השפעות מסוכנות"


תגיות