אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמניה והולנד מספקות לאוקראינה נשק ממפעל בבעלות רפאל הרקטות מיוצרות במפעל של רפאל בגרמניה | בונדסוור

גרמניה והולנד מספקות לאוקראינה נשק ממפעל בבעלות רפאל

מעבירות לקייב מטולי רקטות שמיוצרות במפעל הגרמני-ישראלי. מדובר בנשק שפותח בידי גרמניה עוד לפני רכישת המפעל, והגרמנים וההולנדים לא נזקקו לאישור ישראלי להעברתו לזירת הקרבות

27.02.2022, 17:04 | אודי עציון

גרמניה והולנד יספקו לאוקראינה משלוחי חירום של מטולי רקטות נגד טנקים שמייצר מפעל גרמני בבעלות רפאל הישראלית.

קראו עוד בכלכליסט:


במסגרת הסיוע לאוקראינה נגד הפלישה הרוסית אישרה ממשלתו של הקנצלר אולף שולץ, שסירבה לפני הפלישה להעביר נשק גרמני לקייב, את העברתן של אלף רקטות נ"ט מדגם פאנזפאוסט 3 (אגרוף שריון בגרמנית) ממחסני צבא היבשה הגרמני ואת העברתן של 400 רקטות נוספות בידי הולנד, שרכשה אותם מהמפעל הגרמני.


קנצלר גרמניה אולף שולץ, צילום: רויטרס קנצלר גרמניה אולף שולץ | צילום: רויטרס קנצלר גרמניה אולף שולץ, צילום: רויטרס


משום שמדובר בכלי נשק שפותח במימון גרמני עוד לפני רכישת המפעל בידי רפאל, לא נזקקה גרמניה לאישור ישראלי להעברתו לאוקראינה. ממשלת הולנד ביקשה אישור גרמני להעברה, וקיבלה.

הרקטות מיוצרות בידי מפעל דינמיט נובל AG, הממוקם בעיר בורבך שמצפון לפרנקפורט. המפעל, שהוקם ב-1865 בידי ממציא הדינמיט אלפרד נובל, נמכר ב-2004 לרפאל הישראלית, כדי שתייצר בו את טילי הספייק שהזמין צבא גרמניה.

סרטון בו צבא היבשה הגרמני מדגים ירי של הרקטה:




המפעל ייצר עוד לפני כן את פנזרפאוסט 3, שפיתוחו החל בשנות ה-70, ועדיין נמצא בשימוש כיום. מדובר במטול רקטות שלפי פרסומי היצרן יעיל נגד רכבים עם שריון בעובי של עד 70 ס"מ שאינם מצוידים במערכת הגנה אקטיבית נגד רקטות, ומיועד לירי מטווח של עד 400 מטר. כלי כזה יוכל לסייע לאוקראינים בניסיון לעצור כניסת כוחות רוסיים לתוך הערים במדינה.


הרקטות מיוצרות במפעל של רפאל בגרמניה, בונדסוור הרקטות מיוצרות במפעל של רפאל בגרמניה | בונדסוור הרקטות מיוצרות במפעל של רפאל בגרמניה, בונדסוור


אף שמדובר בכלי ותיק, הוא עדיין נמצא בייצור שוטף, ורק לפני שנה הזמינה גרמניה 3,000 יחידות ממנו. מחירו של משגר עומד על כ-10,000 דולר, ומחירה של כל רקטה כ-300 דולר.

תגיות