אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכם עבודה חדש בדיסקונט: ההנהלה קיבלה יותר גמישות, הוועד - יותר עובדים מאוגדים יושבים (מימין): מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי | צילום: דוברות ההסתדרות

הסכם עבודה חדש בדיסקונט: ההנהלה קיבלה יותר גמישות, הוועד - יותר עובדים מאוגדים

ההסכם יכלול חידוש מהותי באופן ההעסקה - ההנהלה תוכל להעסיק עובדים לטווח ארוך שיהיו מאוגדים בוועד אך לא יהפכו לקבועים; ההסכם מסדיר גם תוספות שכר ומענקים חד פעמיים של 200 מיליון שקל לעובדים ומעלה את רף התשואה לחלוקת בונוס מקסימלי לרמה של 14%

26.12.2021, 09:07 | גולן חזני

בנק דיסקונט דיווח הבוקר כי הגיע להסכם עבודה חדש לחמש השנים הבאות, עם ועד עובדי הבנק וההסתדרות. פרט משמשעותי בהסכם החדש הוא הענקת אפשרות לבנק להעסיק כמות גדולה של עובדים לטווח ארוך מבלי שיהפכו לעובדים קבועים, בשונה מהנהוג עד כה. 

קראו עוד בכלכליסט:


כיום, במרבית המקרים, "עובד ארעי" בבנק יכול לעבוד עד 4 שנים במעמד זה ולאחר מכן הוא הופך לעובד קבוע או מפוטר. כעת, יוכל הבנק להסב "עובד ארעי" ל"עובד יציב" וזה יוכל לעבוד בבנק לאורך שנים ללא חוזה אישי - הוא יהיה מאוגד בוועד העובדים אך הבנק יוכל להחליט בכל עת לפטרו. על פי ההסכם, מספר "העובדים היציבים" בבנק לא יעלה על 2,000 בכל רגע נתון והבנק התחייב להסב 300 עובדים למעמד קבוע בתקופה של עשר שנים.

פרט נוסף בהסכם בין הצדדים הוא שינוי במודל הבונוסים:  מדרגות הבונוס שונו כך שתידרש תשואה להון גבוהה יותר כדי שהעובדים יוכלו להגיע לבונוס מקסימלי. כך, למשל בתשואה של 10% תשולם משכורת אחת פחות בהשוואה להסכם המקובל כיום ועל מנת לקבל בונוס מקסימלי נדרשת תשואה של 14%. העובדים כמובן מקווים שהתשואה להון תעלה בשנים הבאות, בהמשך למגמה של השנים האחרונות. ב-2014 עמדה התשואה על 4.2% בלבד - ב-2019 כבר הגיעה ל-9.3%. 

עוד מסדיר ההסכם החדש תוספות שכר בבנק וכן תשלום של מענקים חד פעמיים בסך 200 מיליון שקל, בין היתר בגין המעבר לקמפוס בראשל"צ – אליו צפויה קבוצת דיסקונט לעבור בעוד כשנה. בדיסקונט מציינים כי מתווה השכר החדש משקף תוספת שכר בשיעור שנתי ממוצע, שאינו שונה באופן מהותי ממתווה השכר על פי הסכם השכר הקודם, כך שסך כל הוצאות השכר אינן צפויות להשתנות באופן מהותי. 

חותמים על ההסכם. יושבים (מימין): מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי (ראש חטיבת משאבי אנוש בדיסקונט)., צילום: דוברות ההסתדרות חותמים על ההסכם. יושבים (מימין): מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי (ראש חטיבת משאבי אנוש בדיסקונט). | צילום: דוברות ההסתדרות חותמים על ההסכם. יושבים (מימין): מנחם מליק, ארנון בר דוד ואורי לוין. עומדים (מימין): רפי קזלקופי, אלי כהן, מוטי בכר ואורית כספי (ראש חטיבת משאבי אנוש בדיסקונט)., צילום: דוברות ההסתדרות


בבנק אומרים עוד כי להסכם לא תהיה השפעה מהותית על רווחי הבנק בשנים 2022–2024. בדוחות הכספיים לשנת 2021, יפריש הבנק את סכום המענקים החד פעמיים 200 מיליון שקלים, מתוכם נרשמה כבר הפרשה בסך של כ- 50 מיליון שקל - לפיכך ברבעון הרביעי תיכלל הפרשה נוספת של כ-150 מיליון שקל (לפני השפעת המס). 

אורי לוין, מנכ"ל קבוצת דיסקונט אמר: "זהו צעד משמעותי המחדד את המובילות של בנק דיסקונט במערכת הבנקאית, גם בתחום יחסי העבודה. ההסכם מעניק לעובדים, לוועד ולהנהלת הבנק פלטפורמה גמישה ומתקדמת המעודדת את המשך הצמיחה של הבנק ומביאה לידי ביטוי את ההערכה העצומה שלנו לעובדי הבנק, המהווים את הנכס החשוב ביותר שלנו ".

ארנון בר דוד, יו"ר ההסתדרות, מסר: "ההסכם בדיסקונט מהווה בשורה של ממש ושינוי מהותי ב-DNA של הבנק. כשהעובדים נאבקים למען הצלחת מקום העבודה, כולם מרוויחים. בבנק יש כיום יחסי עבודה מתקדמים ומודרניים, ואני שמח שזה מתבצע בצורה הטובה ביותר".



תגיות