אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השנה של עדי צים: החקירה נסגרה ותיק האשראי של אס.אר אקורד כמעט הוכפל עדי צים | צילום: אביגיל עוזי

השנה של עדי צים: החקירה נסגרה ותיק האשראי של אס.אר אקורד כמעט הוכפל

היקף תיק האשראי של חברת האשראי החוץ-בנקאי עלה ל-1.3 מיליארד שקל בשנת 2021 - לעומת 755 מיליון שקל בשנת 2020. בנובמבר נסגרה חקירת הלבנת הון ומס נגד החברה

16.03.2022, 19:52 | אלמוג עזר

מצטרפת חדשה לשוק המיליארד בענף האשראי החוץ-בנקאי. אס.אר אקורד של עדי צים פרסמה היום (ד') את תוצאותיה השנתיות ל-2021 והציגה לראשונה תיק אשראי בהיקף העולה על מיליארד שקל. למועד פרסום הדוח, סך תיק הלקוחות עומד על כ-1.3 מיליארד שקל. זאת לעומת 755 מיליון שקל ב-2020.


קראו עוד בכלכליסט:


למרות התחרות הגוברת בשוק האשראי החוץ-בנקאי, הצליחה אקורד שבבעלות עדי צים (62.3%) לשמור על רווחיות גבוהה. החברה הציגה רווח כולל בהיקף של 70.6 מיליון שקל, עלייה של 26% לעומת הרווח שרשמה ב-2020 בסך של 56 מיליון שקל.

התשואה על ההון של החברה עלתה ליותר מ-30%. ברבעון הרביעי הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-19.9 מיליון שקל - שיא שנתי עבור החברה וגבוה יותר ב-46% לעומת הרווח ברבעון המקביל בסך של 13.6 מיליון שקל.

החברה עוסקת בעיקר בניכיון שקים (או בשפה המקצועית, ממסרים דחויים). תחום שנפתח מחדש לתחרות מאחר שענקית הענף נאוי החליטה להקטין בו פעילות מאחר שרואה בו כמסוכן ומעדיפה להתמקד בעסקאות גדולות יותר. גם אקורד בוחנת לגוון את פעילותה. החברה כבר התקשרה בהסכמי שיתוף פעולה עם צדדים שלישיים, להנפקת ערבויות עבור קבלנים והעמדת שירותי מימון לקבלנים המבצעים מיזמי תשתיות.

עם העלייה בהיקף תיק האשראי, גדלו גם החובות שבפיגור באקורד. היקף החובות שבפיגור של מעבר לחצי שנה הגיעו בסוף השנה שעברה לכמעט 35 מיליון שקל, שמהווים 3.2% מתיק האשראי של החברה. למרות העלייה בהיקף החובות, שיעור ההלוואות בפיגור משמעותי ירדו לעומת השנה שלפני כן, שבה עמדו על 3.9%.


עדי צים, צילום: אביגיל עוזי עדי צים | צילום: אביגיל עוזי עדי צים, צילום: אביגיל עוזי


עוד הודיעה החברה בדוח, כי החקירה של משטרת ישראל, הרשות לאיסור הלבנת הון ורשויות המס כנגד החברה נסגרה בחודש נובמבר האחרון לאחר חמש שנים. סגירת החקירה אפשרה שחרור נכסים מחדש של צים ופיקדונות של החברה.

בדומה לשאר חברות האשראי החוץ-בנקאי, אקורד מסבירה בדו"ח כי שיעור הריבית במשק משפיע על רווחיות החברה, שכן הכנסותיה מתבססות בעיקר על המרווח שנוצר בין עלות האשראי שבו היא מגייסת את מקורות המימון שלה, לתמורה שאותה היא מקבלת מלקוחותיה. ככל ששיעור הריבית במשק גבוה יותר, כך עולה עלות נטילת המימון של החברה. עם זאת, החברה מסבירה כי השינוי בשער הריבית אינו מהווה סיכון מהותי לחברה מאחר שהאשראי שאותו היא מספקת הינו קצר יחסית ומסתכם במספר חודשים.

אקורד היא חברת האשראי החוץ-בנקאי השלישית השבוע שמציגה תוצאות חזקות ומפתיעות למדי בנוגע לענף. קדמו לה האחים נאוי שהציגו תיק אשראי שהגיע לשיא של 3 מיליארד שקל ורווח שנתי של 110 מיליון שקל, שיא נוסף עבור החברה. פנינסולה הציגה תיק אשראי בהיקף של 1.4 מיליארד שקל ורווח שנתי של 154 מיליון שקל - גם נתונים אלו היוו שיא עבור חברת האשראי.

תגיות