אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בר היין "איטה" - אסקפיזם בנווה צדק קרודו בשר וספרינג רולס. גם השירות אדיב, מקצועי ונעים להפליא | צילום: חיים יוסף

בר היין "איטה" - אסקפיזם בנווה צדק

"איטה" שנפתח בחצר של המסעדה הוותיקה "פופינה" הוא בר יין עם אוכל של מסעדת גורמה. וזה מושלם 

11.08.2024, 06:30 | חיליק גורפינקל

בר יין. עוד בר יין. קשה מאוד לכתוב ביקורת מסעדות בישראל של ימינו מבלי להידרש שוב ושוב לבר יין כלשהו. אלא ש"איטה" אינה עוד בר יין. "איטה" היא אחותה הקטנה של "פופינה", מסעדת הגורמה הוותיקה (למעלה מעשור) של השף אוראל קמחי. היא נפתחה בחצר הפנימית של פופינה בנווה צדק, שהוסבה ברוח הימים הללו לבר יין, אך בפועל בעצם היא אינה בר יין כלל. זה מתחיל בשירות שהוא לא רק מעומלן — המלצרית שלנו לבשה את מדי המסעדה הצחורים — אלא גם אדיב, מקצועי ובעיקר נעים להפליא. כששוחררו קצת המוסרות, הוא הפך לחברי ממש. טל היא אחת המלצריות הכי מקסימות שיצא לי לפגוש. זה ממשיך בסכו"ם, הכוסות והצלחות. כן, אשכרה. הסכו"ם הכי יפה שראיתי הרבה זמן.

וזה מגיע, אלא מה, לאוכל. בכל זאת, בר יין עם אוכל של מסעדת גורמה. התחלנו בספרינג רול, אבל איזה ספרינג רול. הוא מולא לא בירקות כי אם ברייט בשר, אותן "שערות בשר” על גבול הממרח שצורפו לשום קונפי ובצל מקורמל, רק אז הם נעטפו בעלה שגם אותו כמנהג המזרח התבקשנו לגלגל בעצמנו לתוך עלה חסה עם קצת כוסברה ופלפל אדום חריף טרי, ואז לטבול את הכל בווינגרט תפוזי דם. זה היה ממכר ממש.

המשכנו בקרודו של בשר מנתח וייסבראטן. יעני קרפצ'יו. זה הוגש עם סלסת זרעי חרדל, צלפים, פטרוזיליה ומיזונה והיה גם הוא נהדר. לא דק מדי, לא שבלוני. מקסים. עכשיו הלכנו על התותחים הכבדים: ספייריבס חזיר במיסו שהוגש עם עלי חזרת וחרדל, בצל סגול מוחמץ וצנוניות כבושות. דביק, מלכלך ולא פחות טוב.

קינחנו במוס שוקולד פרלינה. הפרלינה היה של פקאן עם קרמבל פקאן ושמן זית. עוד קינוח, השני מתוך השניים שיש כאן — פיננסייר ותפוחים עם גנאש שוקולד לבן ומייפל, קונסומה תפוחים שרופים וסלסת תפוחים וצ'ילי. זה נשמע מורכב, זה היה מורכב ומעולה.


מוס שוקולד ב"איטה", צילום: חיים יוסף מוס שוקולד ב"איטה" | צילום: חיים יוסף מוס שוקולד ב"איטה", צילום: חיים יוסף


אה, כן. היה גם יין. אין תפריט בקבוקי יין (לפחות לא הוגש לנו), רק כוסות, 12 במספר, יותר ממנות האוכל. שתינו לבן צרפתי חמוץ ונהדר בשם טוגרי מיקב בונה הוטו, רוזה צרפתי מפרובנס, בוז'ולה צרפתי ויין סירה צרפתי. בקיצור, בלי לשים לב בכלל, שתינו יין צרפתי. טוב, בכל זאת נווה צדק. כולם היו משובחים, טעימים אבל גם מיוחדים ומעניינים, כמו שיין צריך להיות בבר יין טוב.

איטה היא מקום מושלם. זה אומנם יקר, כרגיל, אבל אם כבר, אז כבר. שותפי לארוחה, האמן י', אמר שאם אי פעם יחליט בכל זאת להציע נישואין (י’ יחגוג 65 הקיץ), יעשה זאת כאן. עד כדי כך.

איטה, שבזי 62, תל אביב

לפני הטיפ

  • ספרינג רול — 74 שקל
  • קרודו — 68
  • ספייריבס - 96
  • מוס — 48
  • פיננסייר ותפוחים — 48
  • כוס לבן צרפתי — 49
  • כוס רוזה - 39
  • כוס בוז'ולה – 67
  • כוס סירה — 47

תגיות