אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישרוטל עברה מאירוח יוקרה לאירוח מפונים; צופה פגיעה ברבעונים הבאים ישרוטל מלון המלך שלמה | רוני בלחסן

ישרוטל עברה מאירוח יוקרה לאירוח מפונים; צופה פגיעה ברבעונים הבאים

הרשת מארחת כ-15 אלף מפונים תמורת תשלום מהמדינה, ויתרה על שירותי ספא, ובכך ירדו הוצאות האירוח; הרשת אף צמצמה את מצבת העובדים שלה ב-40%; "היה והמלחמה תמשך לתקופה ארוכה, צופה החברה פגיעה בהיקף הביקושים לאירוח עתידי"; ברבעון השלישי ירד הרווח הנקי ירד ב-15%

30.11.2023, 12:33 | אמיר פרגר

"אם המלחמה תימשך לתקופה ארוכה אנו צופים פגיעה בהיקף הביקושים לאירוח עתידי במלונות הקבוצה, וכתוצאה מכך השפעה לרעה על תוצאותינו ברבעונים העוקבים", כך מזהירה רשת המלונות ישרוטל בדוחות לסיכום הרבעון השלישי שהיא פירסמה היום.

לאחר שברבעון הראשון הזהירה החברה מהשפעות עליית האינפלציה והריבית על הוצאותיה, וברבעון השני על השלכות ההפיכה המשטרית על היקף הביקושים מצד תיירים, נדרשה החברה שבשליטת משפחת לואיס ובניהולו של ליאור רביב להתייחס להשפעות המלחמה.

ואמנם, החודשים האחרונים היו דרמטיים מאוד עבור הרשת. בניגוד ליריבתה פתאל שעיקר פעילותה בחו"ל ולכן השפעת המלחמה עליה נמוכה יחסית, כל 23 בתי המלון של ישרוטל הם בישראל, ולכן המלחמה עבורה היא אירוע מרכזי.

המלחמה הביאה לצמצום תיירות הפנים והתיירות הנכנסת בישראל, וכפועל יוצא גרמה לירידה בהיקף הפעילות של הרשת, כמו גם לירידה מהותית בהזמנות החופשה במלונותיה.

בעקבות זאת ישרוטל צמצמה את מצבת העובדים שלה ב-40% (חלקם בעקבות גיוס למילואים והשאר בשל הוצאה לחל"ת) והתקשרה עם המדינה לאירוח 15 אלף מתושבי הדרום והצפון שפונו מבתיהם בבתי המלון שלה.

הרשת מקבלת על כך מהמדינה תעריף של כ-400 שקל לאורח בפנסיון מלא ומחצית מכך עבור ילד (היקף התשלום המדויק משתנה בהתאם לדירוג המלון), נמוך מהתעריפים שהיא גובה בשגרה לפחות בחלק מבתי המלון שלה (שבעה מ-23 המלונות של הרשת נכללים בקבוצת מלונות היוקרה שלה: רויאל ביץ' באילת, בראשית במצפה רמון, כרמים בקרית ענבים, אוריינט בירושלים, רויאל ביץ' בתל אביב, יערות הכרמל שסמוך לחיפה ומצפה הימים באזור צפת).

אך בהתאם ישרוטל גם התאימה את השירותים שאותם היא מספקת להם לעומת אלה שהיא מספקת לאורחיה בתקופות שגרה, ומכך גם הוצאות האירוח שלה ירדו, והיא מעריכה שתאלץ לספוג בעקבות זאת ירידה מתונה ברווח.

בסיכום הרבעון השלישי רשמה ישרוטל ירידה קלה (1%) בהכנסותיה ביחס לרבעון המקביל אשתקד כשאלה הסתכמו ב-571 מיליון שקל. זאת בעקבות עיתוי החגים בספטמבר במהלכם של סופי שבוע, וכן מהכנסות חד פעמיות שהיו ברבעון המקביל של 10 מיליון שקלים מפסק דין שניתן לטובתה בהקשר למלון הנסיכה. אולם, עלייה בהוצאות התפעול ובשכר העובדים הביאו לירידה של 17% ברווח התפעולי ל-138 מיליון שקל וכתוצאה מכך הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-15% והסתכם ב-102 מיליון שקל.

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה הרשת עלייה של 5% בהכנסות ל-1.5 מיליארד שקל, המיוחסת לפתיחתם של שלושה בתי מלון חדשים, במקביל לירידה של 5% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ל-190 מיליון שקל.

ב-23 בתי המלון של הרשת כ-4,900 חדרים, כשהיא נמצאת בתהליכי ייזום והקמה של עשרה בתי מלון נוספים בישראל, מהם שישה בתל אביב. בנוסף להם, באוקטובר אשתקד ובהמשך במאי היא התקשרה ביחד עם בנייני העיר הלבנה והפניקס לרכישת, שיפוץ והפעלת שני בתי מלון ברומא (חלקה של ישרוטל בעסקה הראשונה 50% ובשנייה 33%).

הראשון, מלון סאבוי, נרכש בתמורה ל-62 מיליון יורו ועלות שיפוצו הוערכה ב-15 מיליון יורו נוספים והוא עתיד לפעול החל מתחילת 2025 ברמה של חמישה כוכבים בניהולה של הרשת. השני, מלון La Scrofa שנרכש בעלות של 27 מיליון יורו ועלות שיפוצו הוערכה ב-20 מיליון יורו נוספים, עתיד להיפתח במהלך 2025 כמלון יוקרה גם כן בניהולה.

ישרוטל נסחרת כיום לפי שווי של 4 מיליארד שקל. מתחילת השנה ירדה מניית החברה ב-27%. מניית פתאל שכאמור גדולה מישרוטל ובניגוד אליה עיקר פעילותה בחו"ל, עלתה באותה התקופה ב-31% ושווי השוק שלה עומד על 6.4 מיליארד שקל, ואילו מניית מלונות דן, המפעילה בישראל 17 בתי מלון עלתה מתחילת השנה ב-1% ונסחרת לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל.

תגיות