אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבאגט הטוב בפריז: איך תחרות קולינרית הפכה לסמל להשתלבות מהגרים בצרפת

בזמן שהוויכוח על הגירה מפלג את צרפת, תחרות הבאגט השנתית - שבה זכו בחמש השנים האחרונות שלושה מהגרים - מציגה את הצד האחר של החיים במדינה, שכ-10% מתושביה הם מהגרים  

29.10.2024, 17:42 | שקד גרין

מדי שנה נערכת בפריז תחרות עזה על התואר "הבאגט הטוב ביותר בפריז". מאות מאפיות משתתפות בכל שנה, כשהמנצחת זוכה, פרט לפרסום ולפרס כספי של ארבעת אלפים יורו, בכבוד לספק באגטים לארמון האליזה - המעון הרשמי של נשיא צרפת - למשך שנה שלמה.

התחרות, שמתקיימת כבר למעלה מ-30 שנה, בוחנת את האופים על פי קריטריונים רבים כמו תהליך האפייה, טעם, פריכות, מרקם, ריח ומראה. הבאגטים חייבים להיות באורך של 50 עד 58 סנטימטרים, ובמשקל של 250 עד 270 גרם, עם יחס מדויק של 16.8 גרם מלח לכל קילוגרם קמח.

בשנת 2024, מתוך 173 מאפיות שהשתתפו, זכה אקסבייר נטרי, השף של מאפיית "אוטופיה" שברובע האחד עשר בפריז. נטרי אופה באגטים מזה למעלה מעשרים שנה. את הזכייה בתואר הוא מייחס ל"תסיסה טובה, טיפול נכון במחמצת, והרבה התמדה".

אקסבייר עצמו הוא אזרח צרפתי שנולד וגדל במושבת האיים הצרפתית גוואדלופ באיים הקריביים, אך מה שמפתיע הוא שבשנים האחרונות, רבים מהזוכים בתואר הם דווקא מהגרים. בשלוש מתוך חמש השנים האחרונות, זכו בתחרות שני מהגרים מטוניסיה ומהגר אחד מסרי לנקה.

כך, התחרות על אחד מסמלי הצרפתיות המרכזיים משמשת גם כעדות להשתלבות המהגרים בחברה הצרפתית, זאת בזמן שהגירה בצרפת היא נושא רגיש במיוחד שמפלג את העם. כיום חיים בצרפת כשבעה מיליון מהגרים - כמעט עשרה אחוזים מהאוכלוסייה. שיעורי ההגירה הגבוהים הביאו להתחזקות מתמשכת של מפלגת הימין הקיצוני, ואף נשיא צרפת מקרון - שעומד בראש מפלגת מרכז - קידם בשנה האחרונה רפורמה שמגבילה זכויות מהגרים.

הרפורמה אף שאפה לפגוע באחת הזכויות שנתפסות בסיסיות ביותר בצרפת - "זכות האדמה" ("Le droit du sol") - הזכות של אדם להתאזרח בהינתן שנולד על אדמת צרפת. אחד המקרים הבודדים בהיסטוריה הצרפתית שבו היא בוטלה היה בזמן משטר וישי - כך שהמהלך לווה במטען היסטורי כבד, ולבסוף נפסל בידי המועצה החוקתית בצרפת.

בעוד שהחדשות בצרפת עוסקות תדיר במתחים שנובעים מהגירה ובמשמעויות הפוליטיות, התחרות על הבאגט הטוב בפריז מזכירה גם את הצדדים החיוביים של הגירה, ואת האופן שבו קולינריה יכולה להיות לגשר שמחבר בין תרבויות.

תגיות