אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק אלון מאסק: צוקרברג מכר השנה מניות של פייסבוק בכל יום מימין: מייסד פייסבוק מארק צוקרברג ומייסד טסלה אלון מאסק | צילומים: אי.פי, אי.אף.פי

לא רק אלון מאסק: צוקרברג מכר השנה מניות של פייסבוק בכל יום

אלון מאסק, מייקל דל, סרגיי ברין ולארי פייג' הם רק חלק מעשירי ארה"ב שמנצלים את מחירי השיא של המניות ואת העובדה שהמס על רווחי הון צפוי לעלות בארה"ב ב-2022 ומתרגמים חלק מחבילת המניות שבידם למזומנים

15.12.2021, 11:41 | חדשות חוץ

מארק צוקרברג מכר מניות של מטא (פייסבוק) כמעט בכל יום מסחר בשנה החולפת. מייסדי גוגל, סרגיי ברין ולארי פייג', החלו להיפטר ממניות במאי, ובמקביל התחילו גם שניים משלושת מייסדי Airbnb לגוון את תיקי ההשקעות שלהם.

קראו עוד בכלכליסט:

העסק אות האלה הן חלק ממגמת עלייה במכירת מניות בידי העשירים שבאזרחי ארה"ב. עשירי המדינה מכרו מניות בהיקף כולל של 42.9 מיליארד דולר מתחלת ינואר עד תחילת החודש הנוכחי – הכנסה של יותר מפי שניים מהסכום שהכניסו ממכירת מניות ב-2020 כולה – 20.2 מיליארד. כך עולה מניתוח עסקאות של מדד המיליארדרים שעורך בלומברג.

עשירי-העל בדרך כלל מחזיקים במניות של החברות שעשו אותם עשירים, כיוון שמימושן מחייב תשלום מס. כעת מוכרים אמריקאים עשירים רבים את מניותיהם, וזאת בעיקר בשל מחירי השיא שרושמות המניות, ולפני שהמס על רווחי הון צפוי לעלות ב-2022. "רבים מהלקוחות שלנו מוכרים", אמרה אליזבת סביליה, שותפה בחברת הייעוץ סיילר מאזור סן פרנסיסקו. "מייסדים ויזמי הון מחליטים שהם רוצים לגוון את הפוזיציות שלהם. הם מסתכלים על השוק ואומרים: אנחנו בשיא". סביליה הוסיפה כי עדיף למוכרים לשאת בנטל המסים של 2021, לפני שאלה יעלו בשנים הבאות.

מימין: אלון מאסק, טסלה; סרגיי ברין ולארי פייג מימין: אלון מאסק, טסלה; סרגיי ברין ולארי פייג', גוגל; מארק צוקרברג, פייסבוק | צילומים: AP, גטי אימג'ס מימין: אלון מאסק, טסלה; סרגיי ברין ולארי פייג

כמה מעשירי העולם מוכרים מניות בזמן האחרון אחרי שנים של קיפאון. לארי פייג' מכר השנה מניות של אלפבית - החברה-האם של גוגל - ב-1.8 מיליארד דולר, ושותפו לייסוד החברה סרגיי ברין מכר מניות בכ-1.7 מיליארד - מכירה ראשונה של שניהם מאז 2017. אלון מאסק, האיש העשיר בעולם כיום, מכר מניות של טסלה בכ-12.7 מיליארד דולר השנה, לראשונה מאז 2016.

שיגעון המכירות החל לאחר שהמיליארדר, שהונו נאמד ב-253.6 מיליארד דולר, שאל בטוויטר בחודש שעבר אם כדאי לו למכור 10% ממניות טסלה שבידיו.

גם מייקל דל, מייסד ומנכ"ל דל טכנולוגיות, שלא מכר מניות של החברה שלו מאז 2018, מכר נתח מאחזקותיו באחרונה תמורת 500 מיליון דולר. 

תגיות