אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קיפאון בשוק הגיימינג הסיני: אף משחק לא הושק בחצי השנה האחרונה טנסנט סין PUBG | צילום: שאטרסטוק

גיימריסט

קיפאון בשוק הגיימינג הסיני: אף משחק לא הושק בחצי השנה האחרונה

מתן הרישיונות למשחקים חדשים הושעה מאז חודש יולי - ההשעייה הארוכה ביותר מאז 2018, אז הוקפא אישור המשחקים לתשעה חודשים. כתוצאה מכך, 14 אלף חברות גיימינג סיניות נסגרו. חברות גדולות, כמו טנסנט ונטאיז, החלו להשקיע את משאביהן בשווקים זרים

03.01.2022, 17:51 | עירד עצמון שמאייר

מאז חודש יולי, כלל לא הושקו משחקים חדשים בסין - כך דיווח עיתון "South China Morning Post" בהונג-קונג. המינהל הלאומי לתקשורת ופרסום בסין (NPPA) הוא הרשות הממשלתית האמונה על פרסום רשימת המשחקים המותרים להפצה, ומזה שישה חודשים, לא אישר המינהל משחקים חדשים. כתוצאה מכך, 14,000 חברות גיימינג נסגרו מאז חודש יולי, על פי העיתון הממשלתי "Securities Daily". בסך הכל, 18,000 חברות גיימינג סיניות הפסיקו את פעילותן במהלך 2020.

קראו עוד בכלכליסט:

כל משחק חדש המופץ בסין נזקק לרישיון מטעם הצנזור בבייג'ינג, המוודא כי המשחק עומד באמות מידה מוסריות. חל איסור על יצירות "המסכנות את המוסר החברתי ואת המנהגים התרבותיים של סין", כמו גם מדיה המקדמת "כתות ואמונות טפלות". הסעיפים הללו נשמעים מעורפלים בכוונה, כדי לאפשר לרגולציה הסינית חופש פעולה מלא. השעיית המשחקים הנוכחית היא הארוכה ביותר מאז 2018, אז השעה המינהל את מתן הרישיונות למשך תשעה חודשים.

העיתון דיווח כי הפגיעה במגזר הגיימינג הורגשה גם בחברות הגיימינג הגדולות בסין, כמו בייטדאנס (ByteDance, הבעלים של טיקטוק) ו-Baidu, שפיטרו עובדים רבים. אחרות, כמו טנסנט (Tencent) ונטאיז (NetEase), הפנו חלק ממשאביהן להשקעות גיימינג במדינות זרות.

מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין, צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין | צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין, צילום: בלומברג

בשנה האחרונה, נקטה סין עמדה תקיפה כלפי מגזר המשחקים. באוגוסט, דיווחה סוכנות הידיעות הממלכתית בבייג'ינג, שינחואה (Xinhua), כי סין תחייב חברות גיימינג להגביל את זמן המשחק של קטינים לשעה אחת בלבד בימי שישי, בסופי שבוע ובחגים. כמו כן, דיווחה הסוכנות כי הממשל הסיני מתכנן לערוך ביקורות בחברות הגיימינג כדי לוודא שהמשחקים שהן מפתחות אינם מקדמים התמכרות.

השלטון הסיני מתיימר לשמור על בריאותה הפיזית והנפשית של האוכלוסייה הצעירה, וחושש מהתמכרות ילדים למשחקי מחשב. בתחילת אוגוסט, פרסם עיתון הכלכלה הממלכתי "Economic Information Daily" כתבה שטענה כי בני נוער רבים התמכרו למשחקי מחשב, וזה משפיע לרעה על הגדילה שלהם. העיתון אף כינה את התעשייה "אופיום רוחני" - ביטוי טעון במיוחד בסין, בה התמכרו ההמונים לאופיום בתקופת הקולוניאליזם הבריטי במאה ה-19. מניית טנסנט נפלה ב-6% בעקבות פרסום הכתבה. בתגובה, ענקית הגיימינג הכריזה כי היא תגביל את משך המשחק של קטינים במשחק הדגל שלה "Honor of Kings", ותמנע מבני 12 ומטה להוציא כסף במשחק.

סין היא שוק הגיימינג השני בגודלו בעולם, אך באותה נשימה, הממשל הסיני נוהג להצר את צעדיהן של חברות הגיימינג, ובראשן תאגיד האחזקות המונופוליסטי טנסנט (Tencent), החולש על 55% מהשוק כולו. בשנת 2018, הקימה סין רשות רגולטורית לשוק הגיימינג.


תגיות