אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חברות וארגונים מגוונים הם יותר רווחיים, יציבים, יצירתיים וצודקים" מיכל קיסוס הרצוג. "רוב החברות עושות וי על גיוון" | צילום: אביגיל עוזי

כנס הגיוון

"חברות וארגונים מגוונים הם יותר רווחיים, יציבים, יצירתיים וצודקים"

כך אמרה מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק, בכנס Power in Diversity. סיוון שמרי-דהן, יו"ר משותפת של Power in Diversity ושותפה ב-Qumra Capital, אמרה: "מההייטק הישראלי יגיע השינוי ונוכל להתחיל לבנות מחדש" 

11:47 | חגי גלבוע

"חברות וארגונים מגוונים הם יותר רווחיים, יציבים, יצירתיים וצודקים", כך אמרה מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק בכנס Power in Diversity שנערך הבוקר (ד') במשרדי מיקרוסופט בתל אביב. לדברי קיסוס הרצוג, "נשים מרוויחות 55 סנט על כל דולר שמרוויח גבר, ופחות משליש מהעושר העולמי נמצא בידי נשים, מחצית ממנו בארה"ב".

"כשבנקאית עולה לדבר אז הציפייה היא שתדבר על אשראי להייטק או על מוצרים בנקאיים, אבל אני רוצה לדבר על משהו אחר - מיני טרנספורמציה קטנה", פתחה קיסוס הרצוג את דבריה בכנס. היא שיתפה את הנוכחים בתובנה שהגיעה אליה לאחרונה בעקבות צפייה בסדרת טלוויזיה: "ישבתי וצפיתי בסדרה חדשה - The franchise, שם אחד המפיקים קורא למפיקה, אומר לה ש'יש לנו בעיה עם נשים' ובעצם רוצה שתכתוב עבורו סדרה שכל כולה על נשים – מכל המניעים הלא נכונים".

לדבריה, למרות שיש המון יתרונות בגיוון - כולל רווחיות, יציבות ויצירתיות מוגברת - בפועל רוב החברות עושות זאת כדי "לעשות וי'" על ייצוג הולם. "עושים את הדברים מכל המניעים הלא נכונים, בדיוק כמו אותו מפיק בסדרה שלא רצה שיחרימו לו את הסרט ושיהיו לו יחסי ציבור רעים", אמרה.

קיסוס הרצוג הציגה נתונים מטרידים ממחקרי ה-OECD, לפיהם רק 60% מהנשים לוקחות חלק במעגל העבודה (בין היתר, מאחר שניהול משק בית אינו מוגדר כלל כעבודה), לעומת 77% מהגברים. "בישראל יש רק 25 מחוקקות, ובקבינט אפס נשים. הדבר הזה מייצג את מאזן הכוחות שמוטה למגדר מסוים", אמרה. היא הוסיפה כי "במצב הנוכחי ייקח 257 שנה לסגור את הפער המגדרי".

לדברי קיסוס הרצוג, "המחקרים מראים שכדי שהפער ייסגר צריך לבחור בדרכים קצת יותר אגרסיביות, קצת יותר כוחניות. חוקים הרבה יותר רדיקליים, אכיפה הרבה יותר משמעותית, שקיפות הרבה יותר אגרסיבית - כל הדברים האלה יגרמו למקבלי ההחלטות לשנות כיוון כי הם יהיו חייבים לעשות את זה".

לדבריה, "אולי זה בסדר שהדרך היא לא הכי אסתטית וראויה אם בסוף זה מביא לתוצאה הראויה. כי אם הבאנו לכך שנשים משפיעות על קבלת ההחלטות - אז so be it. נכון שהדרך חשובה, אבל במקרה הזה התוצאה היא חשובה וראויה. 257 שנה זה לא זמן רלוונטי לחכות".

סיוון שמרי דהן. "זה על הכתפיים שלנו לבנות מחדש", צילום: אביגיל עוזי סיוון שמרי דהן. "זה על הכתפיים שלנו לבנות מחדש" | צילום: אביגיל עוזי סיוון שמרי דהן. "זה על הכתפיים שלנו לבנות מחדש", צילום: אביגיל עוזי

סיוון שמרי-דהן, יו"ר משותפת של Power in Diversity, התייחסה למצב המיוחד של המדינה: "ה-7 באוקטובר הכריח את כולנו לצאת ממקום יחסית בטוח ונוח של ההייטק ולהתגייס". היא ציינה כי "יש סטארט-אפים ש-30% מכוח האדם שלהם שירת במילואים, ויש סטארט-אפים שהמנכ"ל עצמו היה בעזה ימים רבים מנותק קשר והחברה המשיכה לעבוד והקולגות לקחו חלק מהתפקידים".

שמרי-דהן הוסיפה: "היינו שם כולנו למען משפחות החטופים, למען ניצולי הנובה, למען המשפחות, למען המפונים מהצפון ומהדרום. להייטק היה תפקיד משמעותי בימים הראשונים וממשיך להיות תפקיד משמעותי בחמ"לים, בגיוס כספים למען חיילים ואזרחים, באימוץ של יישובים ובטיפול בנפגעי טראומה". לדבריה, "ברור לכל מי שיושב בחדר שזה על הכתפיים שלנו לבנות מחדש, שההתאוששות הכלכלית של ישראל תגיע מההייטק הישראלי".

קובי סמבורסקי. "אי של שפיות במציאות לא שפויה", צילום: אביגיל עוזי קובי סמבורסקי. "אי של שפיות במציאות לא שפויה" | צילום: אביגיל עוזי קובי סמבורסקי. "אי של שפיות במציאות לא שפויה", צילום: אביגיל עוזי

קובי סמבורסקי, יו"ר משותף של Power in Diversity ושותף ב-Glilot Capital, סיפר על הקמת היוזמה לפני שבע שנים: "הקמנו את power in diversity מתוך אמונה שהתעשייה שלנו חייבת להתעסק בדברים שמעבר לייצור הון. האמנו שהתעשייה חייבת להיות יותר מכילה ולחבר ולחבק אוכלוסיות יותר רחבות. השנים האחרונות, ובמיוחד השנה האחרונה, הוכיחו לנו כמה זה נכון. לא שהצלחנו להשיג את כל מה שרצינו, לא שהכל טוב, יש עוד עבודה רבה, אבל זה אי של שפיות במציאות שהיא לא שפויה".

תגיות