אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי השליטה החדשים באלרון משלמים פרמיה של 32%, אז למה המניה ירדה? מייסדי אריאלי אי.אל (מימין לשמאל): אריק בנטוב, מייסד שותף, ליסיה בכר-מנוח, שותפה-מנהלת, ואוון רנוב, מייסד שותף. | צילום: אריאלי אי.אל

נחשף בכלכליסט

בעלי השליטה החדשים באלרון משלמים פרמיה של 32%, אז למה המניה ירדה?

דסק"ש חתמה על הסכם למכירת השליטה בחברת ההשקעות בטכנולוגיה לפי 90 מיליון דולר, אך המניה ירדה ב־1%. זאת בשל אלמוניות הרוכשת, כספי אקזיט שלא חולקו כדיבידנד, והתלות במספר גדול של סטארט־אפים

22.07.2024, 06:35 | גולן חזני

שוק ההון הישראלי לא בדיוק קיבל בהתלהבות את בעלי השליטה החדשים בחברת ההשקעות בטכנולוגיה אלרון ונצ'רס. החברה, שמנייתה זינקה בתחילה ב־8% לנוכח העסקה למכירת השליטה, סיימה את יום המסחר אתמול בירידה של 1% לשווי שוק של 221 מיליון שקל, או 61 מיליון דולר.

מדובר על שווי שנמוך ב־32% מהשווי שלפיו דסק"ש מוכרת את השליטה (59.1%) לפמילי אופיס האמריקאי אריאלי קפיטל — 90 מיליון דולר. דסק"ש תקבל כעת 5% מהסכום במזומן, נתח זהה עד 1 באוגוסט, ואת היתרה, 48 מיליון דולר, עד השלמת העסקה, לכל המאוחר ב־15 באוגוסט.

האדישות של המשקיעים עשויה להיות מוסברת בכך שהרוכשת אינה מוכרת בשוק המקומי ולא נתפסת כמי שתוכל להציף ערך בחברה. בנוסף, אלון ונצ'רס היא מעין קרן הון סיכון נסחרת, שהשקיעה ב־19 חברות טכנולוגיה צעירות, כך שהביצועים שלה תלויים בעיקר בעתיד של הסטארט־אפים האלו, מתחומי סייבר ומכשור רפואי, שאינם בשליטתה. כמו כן, במסגרת העסקה, ולבקשת הרוכשת, נמנעה חלוקת דיבידנד של 35 מיליון דולר, שהיה אמור להיות מחולק בעקבות האקזיט של אלרון בקרטיהיל.

אריאלי קפיטל היא בבעלות של משפחות שני המייסדים היהודים האמריקאים מניו יורק - אריק בנטוב ואוון רנוב. החברה הוקמה ב־2016 בהונן של שתי המשפחות שמצרפות משפחות נוספות להשקעות משותפות בחברות שונות. הרכישה של אלרון נעשית במסגרת ההחלטה של אריאלי קפיטל להיכנס להשקעה בישראל, לאחר שלאחרונה פתחה בארץ משרדים בהרצליה ומינתה את ליסיה בכר־מנוח, שגם הובילה את העסקה מטעמה, לניהול הפעילות בישראל. ככל הנראה, אריאלי קפיטל מתכננת לבצע רכישות נוספות בארת.

דסק"ש, שמנוהלת על ידי נטלי משען זכאי, ומוחזקת על ידי מספר בעלי מניות ובראשם צחי נחמיאס והאחים זלקינד, מימשה שורה של נכסים מאז שאדוארדו אלשטיין איבד את השליטה ב־2021, כולל השליטה בסלקום שנמכרה השנה לקבוצה בראשות קרן פורטיסימו. כעת קבוצת דסק"ש ממוקדת בתחום הנדל"ן, בעיקר בזכות ההחזקה בגב־ים.

אלרון, שרשומה בספרי דסק"ש בשווי של 221 מיליון שקל, היתה בעשור הקודם היתה חברה גדולה ומשמעותית שהאקזיט הגדול שלה היה מכירת גיוון אימג'ינג, החברה שפיתחה את המצלמה הזעירה שמבצעת צילומים במעי וחוסכת בדיקה פולשנית, תמורת מיליארד דולר.

מאז הדרדרה החברה לשווי של עשרות מיליוני דולרים בלבד וקצב האזיטים ירד, כשהאחרון שבהם היה מכירתה קרוטיהיל, חברת הסחוס האלטרנטיבי, בתחילת השנה תמורת 180 מיליון דולר. שמה של אריאלי כרוכשת המיועדת פורסם לראשונה בכלכליסט בשבוע שעבר לאחר שעד אז נשמר בחשאיות.

אלרון מחזיקה כיום בשורת סטארטאפים בעיקר בתחום הסייבר והתוכנה, חלקם יחד עם חברת רפאל באמצעות החברה המשותפת RDC שכלולה בדו"חות אלרון. בין חברות הפורטפוליו הבולטות של החברה: Cynerio, שמתמחה בניהול ואבטחה של מכשור רפואי בבתי חולים; Cybersixgill, המפתחת פתרונות מודיעין אוטומטיים לאיומי סייבר; Cyvers המציעה פלטפורמת זמן אמת לאיתור והפחתה של מתקפות סייבר על נכסים דיגיטליים; ו־IRONSCALES, פלטפורמה אוטומטית למניעה, גילוי ותגובה לאירועי פישינג.

אלרון היא האחרונה בסידרה של מימושים שהובילה משען זכאי, בהם בית ההשקעות אפסילון, נדל"ן של נכסים ובניין והשליטה בסלקום. החוב נטו של דסק"ש ירד ל־740 מיליון שקל בעקבות המימושים והחוב ברוטו עומד על 1.7 מיליארד שקל. דסק"ש, שלא תרשום רווח בגין העסקה, נסחרת בשווי של חצי מיליארד שקל בלבד, ונשארה למעשה רק עם פעילות נדל"ן.



תגיות