אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלמות מדיום-רייר: מסעדת "נווה צדק - מקום של בשר" שומרת על מעמדה כאחת מהטובות מסוגה מסעדת מקום של בשר בשכונת נווה צדק תל אביב פנאי |

שלמות מדיום-רייר: מסעדת "נווה צדק - מקום של בשר" שומרת על מעמדה כאחת מהטובות מסוגה

לחובבי הבשר אין כל כך הרבה בתי סטייקים מודרניים שכבר הפכו לקלאסים. נווה צדק - מקום של בשר היא מקום כזה, בו אפשר לקבל בשר מענג בכל צורותיו - ויקר, אבל נותן את התמורה והרבה מעבר

11:15 | חיליק גורפינקל

לחובבי בשר, והם כידוע רבים כחול אשר על שפת הים (כן או לא מה שבשר עושה לכדור שלנו ולנו, רק נזק כידוע) יש מקומות שהם נשבעים בהם בנקיטת חפץ. אחד יטען שאין כמו הסטייקים של הדסון, שני לא יחליף לעולם את המיטבר (האמת היא שקשה להתחרות בהם, לאו דווקא בסטייקים שהם מעולים אמנם, אלא באווירה הנפלאה). האמת היא שאין כל כך הרבה סטייקות, סליחה, בתי סטייקים (steakhouse) מודרניים שהפכו כבר לקלאסיים. ותיקים כמונו יקחו את עצמם מדי פעם דווקא לשיפודייה כמו 'שיפודי אולגה' ושם ימצאו גם אנטרקוט מופלא.

מקום ותיק כזה שתמיד נמצא אצלי מתחת לרדאר הפרטי, לגמרי לא בצדק, הוא זה בעל השם הארוך והמסורבל 'נווה צדק – מקום של בשר' של ניני נוף. הוא יושב על קרן הרחובות שבזי-יבנאל-יהושוע הלחמי, מתחת למגדל שלום, כלומר בכניסה לאחת השכונות היפות בתל אביב ובארץ, הלא היא זו המופיעה בשמו, נווה צדק ההיסטורית, מתהדר בעיצוב אלגנטי אבל לרגע לא מכופתר או מלחיץ מדי, מלצרים מעומלנים אבל לא מפוחלצים והחשוב מכל, בשר מהאגדות. סליחה על הספויילר.


מקום של בשר,  מקום של בשר מקום של בשר,


התיישבנו אם כן לארוחת ערב מוקדמת (רק אז היה מקום, כן או לא מלחמה, לך תבין את תל אביב) הזמנו בירה אסטרייה דאם ספרדית מהחבית עבורי וספרייט לנער וחיכינו לאוכל.

לראשונות התענגנו על קלמרי מטוגן פשוט אך עשוי היטב, נתחים גדולים ולא מיובשים עם קצת לימון ליד ומיונז אם רוצים. רצינו. לקחנו גם קרפצ'יו בקר שהיה בית ספר לרוב הקרפצ'יו שמגישים אצלנו. לא עוד מנה של ניירות שקופים טובעים בשמן זית וחומץ בלסמי אלא פרוסות נאות, תרתי משמע, של נתח מיושן ומשויש כדבעי עם נגיעות של בלסמי מצומצם ופרמזן לכל אורך הגזרה אבל בכל זאת בכמות הנכונה. תענוג.

מנת ביניים ראויה להתכבד הייתה ארבע קציצות קבב עגולות עם צלוחית טחינה. כמו שצריך.


קרפצ קרפצ'יו קרפצ


עכשיו הגיעו הסטייקים. הנער המתבגר הלך על טבעות פילה, 250 גרם של בשר שכבר שכחתי כמה טעים הוא יכול להיות. פילה נחשב נתח יוקרתי שקרניבורים 'רציניים' נמנעים ממנו כי אין לו אופי והוא רך מדי. לא כאן. רך-רך אבל עם אישיות.

אני התענגתי על 500 גרם טיבון, סינטה ופילה על העצם. הסטייק הגיע חתוך לביסים אבל נשאר חם והיה לא רק עסיסי כמו שצריך אלא גם עשוי לשלמות לדרגת מדיום-רייר כמו שביקשתי ובעיקר מלא בטעם בשרני אדיר ממש. ליד הבשר קיבלנו גם גרטן תפוחי אדמה מושלם וסלט חסה שהווינגרט שלו היה נקודת התורפה היחידה בארוחה. אני פשוט לא אוהב וינגרט 'לבן' עם מיונז או מה שלא שמו בו. שאלה יהיה הצרות שלי ושלכם.


מסעדת מקום של בשר,  מסעדת מקום של בשר מסעדת מקום של בשר,


כמו תמיד בתל אביב הכל היה יקר. סטייקים תמיד היו עסק יקר בישראל ולא זה המקום לחפש בו מציאות. אבל תמורה לכסף מקבלים כאן, ועוד איך ובעצם הרבה יותר מזה.


כוס אסטרייה מהחבית (1/3)- 30

קלמרי – 48

קרפ'יו – 68

קבב – על חשבון הבית

פילה 250 גרם – 205

טיבון 500 גרם- 280


נווה צדק מקום של בשר, שבזי 64, תל אביב

תגיות