אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזיקו חזק במשרה שלכם - זה לא הזמן להחליף עבודה יואב מלמד | צילום: מזל שופן

תחזיקו חזק במשרה שלכם - זה לא הזמן להחליף עבודה

04.07.2024, 09:02 | יואב מלמד

החלום הישראלי של שנות האלפיים הוא לעבוד בחברת הייטק נחשבת, מצליחה ובינלאומית, בין אם סטארטאפ קטן או תאגיד גדול, והכי טוב יוניקורן. ואין דבר יותר ישראלי מלחפש עבודה - גם כשאנחנו ממש מרוצים, גם אם רק עכשיו קיבלנו העלאה וקידום או התחלנו עבודה חדשה. תמיד נרצה יותר, תמיד יש לנו קובץ קורות חיים או קישור לפרופיל לינקדאין עדכני בשלוף, כמו לוחם קומנדו שמסתובב עם מחסנית בהכנס וכדור בקנה. מספיק שאשאל מכר אם יש לו חברים שמחפשים כרגע משרה עם ניסיון דומה לשלו, שיגיד לי: "ומה אני, עז?". כל תפקיד מחזיק שנתיים לכל היותר כדי לא לעמוד במקום ולהמשיך להתקדם, ומאוד חשוב להרגיש ולהיראות חשובים, כולל ניפוח מירבי של הטייטל הרשמי. זה כמו שבחופשה באיטליה נראה מלצר במסעדה בלבוש מהודר עם חיוך גדול והמון מרץ גם בגיל 50, בעוד שבישראל מלצרות נחשבת לעבודה של אחרי צבא או בזמן התואר, כתפקיד זמני ומאולץ.

אלא שיחס ההיצע-ביקוש של משרות בהייטק הישראלי עגום ביותר. הגלגל התהפך לגמרי וזה במובהק שוק של מעסיקים, אחרי שנים ארוכות שהיה שוק של מועמדים, אפילו בשיא הקורונה. גם בתקופת פיצוץ הבועה ב-2022 או בניסיון ההפיכה המשפטית ב-2023 המצב לא היה כל כך גרוע. ואנחנו באי ודאות עצומה ומתמשכת ביחס למצב החטופים ולהמשך המלחמה. והדבר משפיע על האקוסיסטם כולו. חברות בתחומים שעד לא מכבר הובילו את תעשיית ההייטק נמצאות בקשיים כבדים - אדטק, פינטק, גיימינג ואפילו סייבר. אף שפסח כבר חלף, ולכאורה בפתחו של "אחרי החגים" מסורתי, לא צפויה בקרוב התעוררות משמעותית בגיוסים למשרות.

אז לנוכח המצב הכלכלי, הבטחוני והפוליטי חסר הוודאות ועתיר הבעיות, כדאי להימנע משינויים בעת הזו ככל האפשר. לאלה מכם ששוקלים לחפש עבודה חדשה ממקום של מותרות וברירה ולא פיטורים או שימוע, אני ממליץ בחום להימנע. אם לא חוויתם הרעה ניכרת בתנאים - הפחתה בשכר, העלאת שעות עבודה, ביטול הטבות נלוות, שנמוך תפקיד וכו' - מומלץ לשמור על יציבות תעסוקתית. זה הכרחי להצטיין בעבודה עכשיו, להגדיל ראש בכל הזדמנות ולהיאחז במשרה כדי לצמצם סיכון לפיטורים שעלולים לא להתגבר עליהם.

לא מעט מועמדים שהתפטרו מבחירה קצת לפני ה-7/10 מתחרטים על כך עד היום. כמי שצריכים להתפרנס כדי לשלם חשבונות ולדאוג לצרכים הבסיסיים של משפחתם, הם יורדים בעשרות אחוזים בציפיות השכר ביחס להכנסתם האחרונה כשכירים. הם גם מוכנים להתפשר על תפקידים פחותים בהרבה מניסיונם רק כדי לחזור לעבוד, ובכל זאת לא מקבלים כמעט הזדמנויות תעסוקתיות ראויות. אחרים, לעומתם, עשו הסבה מקצועית בלית ברירה: מנהל מוצר בכיר ביוניקורן פינטק שהפך למוכר בכיר בחנות מותג בקניון, מנהל דיגיטל שהפך למנהל טכני בלונה פארק, מעצב ממשק משתמש בחברת גיימינג התחיל לעבוד ברשת מאפים ועוד.

יואב מלמד, צילום: מזל שופן יואב מלמד | צילום: מזל שופן יואב מלמד, צילום: מזל שופן

יש לי כמה המלצות שעשויות להועיל במציאת עבודה לאלה מכם שמחפשים. ראשית, תהיו עקביים: שבו מול מחשב בכל יום בין ראשון לחמישי, כשהמשרות מתעדכנות, והקדישו שעה-שעתיים למיצוי מגוון ערוצי חיפוש העבודה. שנית, בשליחת קורות חיים למשרה נצלו במלואה את ההזדמנות למייל מקדים כ"פרומו" שיווקי, שלכל הפחות יקנה לכם רושם רציני ולכל היותר יגרום למגייס לפתוח את הקובץ המצורף עם נטייה חיובית להתקשר. כמו כן, הקובץ צריך להתאים לקריאה ראשונית של כ-10 שניות בממוצע באמצעות Bold על ביטויי הצטיינות, ניהול, התמחות ויתרונות יחסיים אחרים; שימוש בבוליטים של משפטים ממוקדים לתיאור תחומי אחריות ולא פסקאות ארוכות; וסיום עם פרק "שונות"/"על עצמי" לאזכור תרומה לקהילה, פרוייקטים מעניינים ו/או תחביבים ייחודיים שלכם.

כדאי גם להשקיע בתרגול ריאיונות HR, שלב סינון משמעותי ושומר הסף שמפריד בין שליחת קו"ח מהבית למפגש עם המנהל הישיר. לא חסרות בגוגל שאלות אופייניות, שאפשר בקלות לרכז. בחרו את המאתגרות שבהן והפעילו את בני הזוג, ההורים, החברים או מכרים אחרים לסימולציות, עד שתקבלו ביטחון בתוכן תשובותיכם ובשפת גופכם. וככל שתגיעו למצב המיוחל של תהליך מתקדם, ציינו שאתם מתמודדים כרגע על עוד משרות מעניינות במקביל. כך תגרמו למעסיק להעריך ולרצות אתכם יותר, תזכו לסיום מזורז ותקבלו הצעת שכר גבוהה יותר. ואם חלילה קיבלתם מייל דחייה לקוני לאחר מספר שלבים, אתם חייבים להתקשר למי ש"הפיל" אתכם. תסבירו שאתם כמובן מכבדים את החלטתו, אבל ממש יעזור לכם לקבל ביקורת בונה קצרצרה, כדי שתנסו ליישמה ולהצליח בתהליך הבא שלכם. קרוב לוודאי שיבין שזה המינימום שהוא חייב לכם על כל השקעתכם, וישתף בכנות במה שהפריע לו. וכשמתבשרים על הדחייה בשיחה ולא במייל, הבירור כמובן נוח בהרבה.

יואב מלמד הוא מומחה לגיוס עובדים, מרצה לבניית קריירה ומייסד המיזם החברתי "משרות הייטק ושיווק ללא ניסיון"

תגיות