אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי קציצות הפרסה של “חיים רפאל". היהלום שבכתר | צילום: יובל חן

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לטעום בירות מתוחכמות, לשיר עם עילי בוטנר את כל הלהיטים, לפרגן לעיצוב ישראלי, להתרגש מ"CODA" לא רק בגלל האוסקר או לגלות מחדש את מילן קונדרה

07.04.2022, 07:30 | כתבי כלכליסט

סרט

להתבגר יחד עם אלמודובר

הסרט החדש של אלמודובר, “אמהות מקבילות”, מגיע השבוע ארצה אחרי שהיה מועמד לשלושה פרסי אוסקר (לפנלופה קרוז, לתסריט ולמוזיקה). הסרט, הקשור למחזור המלודרמות הנשיות של הבמאי (“הכל אודות”, “לחזור” וכו’), מספר של שתי נשים (קרוז ומילנה סמיט), אחת מבוגרת ואחת צעירה, שנפגשות בחדר הלידה, שתיהן אמהות יחידניות בלידת ביתם הראשונה, והמפגש הזה יחבר את גורלן. אלמודובר כבר בן 72 וכמו שסרטו הקודם “כאב ותהילה” עסק בחשבון הנפש של האמן המבוגר עם יצירתו בתחילת דרכו, כך גם הסרט הזה ניתן לקריאה כדיאלוג בין אלמודובר המבוגר שמנסה להבין מי היה אלמודובר הצעיר, הפרוע, המנותק, המרוכז בעצמו. זו מלודרמה קורעת לב, אבל אלמודובר לראשונה מעז לגעת בנושאים פוליטיים שנויים במחלוקת בספרד, בסרט שמספר על צלמת, בת דמותו של הבמאי, שאחרי שנים של עיצוב וסגנון המציאות והצגתה באופן מלאכותי, מוצאת את הבגרות והאחריות לחקור מה קרה בימי מלחמת האזרחים והשלטון הפשיסטי בספרד.

יאיר רוה

מילנה סמיט ופנלופה קרוז באמהות מקבילות,  מילנה סמיט ופנלופה קרוז באמהות מקבילות מילנה סמיט ופנלופה קרוז באמהות מקבילות,


ספר

להתמודד עם אובדן באומץ ובכנות

השחקן ניר שטראוס התייתם מהוריו בגיל צעיר. לפני 21 שנה, כשהוא רק בן 12 הלכה מעולמו אמא שלו, ואחת הדרכים להתמודד עם מותה היתה כתיבת שירים. את חלקם הוא איגד לספר השירים “גרדום היתומים” (קתרזיס, הוצאה לאור) שיצא החודש, במרכזו ילד שמאוד מתגעגע לאמא. דרך השירים המרגשים חושף שטראוס תחושות ומצבים שעברו עליו ב־20 שנות האובדן. הישירות, הכנות והכישרון שלו מטלטלים. את יכולות המשחק המצוינות של שטראוס אני מכירה כבר שנים, הוא שיחק בין השאר בסדרה “על הספקטרום” ובימים אלה מגלם את זיידה, היתום בן ה־12, בעיבוד לספר “כימים אחדים” של מאיר שלו בתיאטרון הקאמרי, והנה התגלה גם כישרון הכתיבה שלו. הפעם אין דמות שעומדת מאחורי המילים, זה שטראוס עצמו, אמיץ, חשוף ומרגש. את הספר הוא חותם בשתי שורות קצרצרות שמתמצתות את הכל: “לא סיימנו רע/ לא סיימנו!”.

מאיה נחום שחל


שופינג

להתלבש כמו שצריך

איש האופנה המוערך סהר שלו חבר למותג הקוניאק “הנסי”, שיתוף פעולה אשר עומד מאחורי חנות הפופ־אפ “אוסף” של אופנת רחוב לגברים, שתפעל בשבוע הקרוב. שלו, שהקים לפני כעשור את בלוג אופנת הגברים "הגרסונייר" והיה גם עיתונאי אופנה, אצר בקפידה פריטי לבוש ואביזרים לגברים של מעצבי אופנת רחוב מקומיים. "בעידן הפוסט־קורונה יש סצנה שוקקת של עיצוב לגברים, גם בארץ וגם בעולם. גיליתי המון אנשים שעושים אופנה, שאוהבים אופנה ויוצרים לעצמם שם גם בחו"ל", הוא אומר. שלו בחר פריטים המשלבים בין טעמו האישי לבין כאלה המשקפים את אופנת הגברים כיום בארץ, שאותה הוא מתאר כ"מקורית ובועטת". בין המעצבים המשתתפים טלי קושניר המוערכת המציגה גישה נינוחה לבגדים מחויטים; יפעת פינקלשטיין, בוגרת בצלצל שמוכרת ביפן אובר סייז מחויט ורך; הילה ברודי (Har) המשלבת עבודת יד ושימוש חוזר בטקסטיל; האחים המוכשרים ארצ'י ודניס ריאבקו Havie) ששואבים השראה מבגדי עבודה ועובדים עם אוהלים ומצנחים ישנים; ועוד.

יהודה הלוי 72 תל אביב עד ה־15.4 (בראשון סגור).

עילית מינמר

בגדים בעיצוב יפעת פינקלשטיין ותיק של .Havie, צילום: מאיר כהן בגדים בעיצוב יפעת פינקלשטיין ותיק של .Havie | צילום: מאיר כהן בגדים בעיצוב יפעת פינקלשטיין ותיק של .Havie, צילום: מאיר כהן


אוכל

לבקר בפושון של שוק לוינסקי

פסח כבר מעבר לפינה ממש וזה הזמן להיזכר בקציצות הפרסה של “חיים רפאל” ובכלל במעדנייה הנצחית הזו בשוק לוינסקי. מעדניית חיים רפאל היתה פעם שם נרדף למעדנייה בכלל. הפושון של שוק לוינסקי ואולי של ישראל בכלל. מאז נפתחו כידוע אינספור מעדניות משוכללות ומודרניות יותר ועדיין שמור למקום הנצחי הזה שנוסד ב־1958, לא רק מקום של כבוד מפאת הוותק אלא גם בשל המגוון האינסופי, גם כיום חלק מהדברים כאן נדירים מאוד. למשל קציצות הפרסה (כרישה), היהלום שבכתר המטבח הבלקני בכלל והסלוניקאי בפרט, וגם קציצות תרד, זוקיני וקובה מטוגנת. בפסח יש גם חרוסת, חזרת, כבד קצוץ וקניידלעך.

חיים רפאל, לוינסקי 36, תל אביב.

חיליק גורפינקל

קציצות הפרסה של “חיים רפאל". היהלום שבכתר
, צילום: יובל חן קציצות הפרסה של “חיים רפאל". היהלום שבכתר | צילום: יובל חן קציצות הפרסה של “חיים רפאל". היהלום שבכתר
, צילום: יובל חן


סטנד־אפ

להכיר מקרוב את אורנה בנאי

"אני לא סטנדאפיסטית של פאנצ'ים אלא מספרת סיפור שלשמחתי מאוד מצחיק", אומרת אורנה בנאי. היא החלה את דרכה על בימת הסטנד־אפ לפני 30 שנה, בנתה קריירה מפוארת כקומיקאית ושחקנית, ועכשיו חוזרת אל הבמה במופע חדש מרגש ומצחיק שכתבה עם אבי בלקין וליאת שביט. זהו מסע בתחנות חייה מרגעי הילדות בבאר שבע, דרך היציאה מהארון, האמהות, הטיפולים שעברה וכמובן הקורונה. "מאז ומתמיד אני שילוב של הומור וכאב וזה בא לידי ביטוי במופע. הכותבים הצליחו להפוך את החומרים לרגעים מצחיקים מאוד. למשל, שלקחו אותי לפסיכיאטר בגיל 16 כדי לנסות להפוך אותי לסטרייטית. וגם לימור מגיעה לביקור והיא היום קואוצ'רית". מופע ההשקה החגיגי יתקיים ב־11.4 בבית ציוני אמריקה, תל אביב.

מאיה נחום שחל

פנאי  אורנה בנאי, צילום: אורנה בנאי פנאי אורנה בנאי | צילום: אורנה בנאי פנאי  אורנה בנאי, צילום: אורנה בנאי


טלוויזיה

לדהור במרחבי מונטנה

"ילוסטון", סדרה מצליחה ביותר בארצות הברית, היא מערבון מודרני, על קאובויז של המילניום השלישי הנאבקים על אדמה מול האמריקאים המקוריים שהשמורה שלהם היא מין שטח הפקר, ומתמודדים עם יזמים המגיעים למונטנה ורוצים להעביר חלקים ממנה ג'נטריפיקציה. במרכז החזיתות האלה ניצבת משפחת דאטון, שבראשה ג'ון דאטון (קווין קוסטנר בתפקיד טוב במיוחד), ויש לה גם מלחמות פנימיות לא מעטות. דאטון היא עוד משפחה אמריקאית עשירה וחזקה, המנסה להתמודד עם תמורות, בדרכים לעתים מפוקפקות ולפעמים פליליות ואכזריות. שלא כמו "יורשים", שאותה היא מזכירה במקצת (גם אם אינה מתעלה לרמתה), יש במשפחה הזאת גם אנשים טובים, וגם הרעים והכוחניים שבה הם מורכבים, לא שטנים. הכל מתרחש על רקע נופים עוצרי נשימה של מונטנה, ובעולם הקאובוי המודרני, שבו פר עולה 135 אלף דולר, וחיי אדם שווים לפעמים הרבה פחות. העונה הראשונה והשנייה עלו בסלקום TV (השלישית תעלה בהמשך החודש. והרביעית במקביל לשידור האמריקאי).

רותה קופפר

קווין קוסטנר בילוסטון, צילום: Linson Entertainment קווין קוסטנר בילוסטון | צילום: Linson Entertainment קווין קוסטנר בילוסטון, צילום: Linson Entertainment


תגיות