אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיקסל 9 הוא דוגמן הבית של גוגל לחידושי AI פיקסל 9 | צילום: איתי שמושקוביץ

בדיקת כלכליסט

הפיקסל 9 הוא דוגמן הבית של גוגל לחידושי AI

הסמארטפון של גוגל מציע עוזר אישי חכם ומשודרג, יכולות חדשות בעריכת וידאו ותמונות ותמיכה ארוכת טווח בעדכוני תוכנה. כדי להצטיין מול המתחרים הוא צריך לעבור גם שדרוג של נפח האחסון ושל הסוללה 

12:39 | איתי שמושקוביץ

אם למישהו נשאר צל של ספק לגבי התחום הלוהט בשוק הסמארטפונים, הגיעה גוגל עם הפיקסל 9 שהושק בקיץ והבהירה חד משמעית - זו שעת ה-AI.

מכשירי פיקסל מציעים אנדרואיד "נקי", כלומר הממשק הבסיסי שפיתחה גוגל בלי תוספות שונות, ולא תמיד יש בהם חידושים פורצי דרך בחומרה ובעיצוב. אבל בתחום התוכנה זה כבר סיפור אחר - גוגל נוהגת לשלב תכונות חדשות שזמינות רק לבעלי פיקסל, ובמהלך הזמן התפוצה שלהן מתרחבת גם למכשירים אחרים. במקרה של הפיקסל 9 יש שפע של חידושי AI שונים, בהתאם למגמה בשוק - גם אצל חלק מהמתחרים חידושי החומרה כמעט שלא מורגשים, אבל יש תכונות חכמות חדשות.

מבחינה רשמית, אגב, הפיקסל בכלל לא אמור להגיע לכאן: גוגל מוכרת את מכשירי הסדרה ב-23 מדינות, וישראל היא לא אחת מהן. למרות זאת, פיקסלים שונים מגיעים בשנים האחרונות בלי בעיות מיוחדות לחנויות הישראליות, ואת הפיקסל 9 קיבלנו לבדיקה מרשת GoMobile.

פיקסל 9. העיצוב לא השתנה, צילום: איתי שמושקוביץ פיקסל 9. העיצוב לא השתנה | צילום: איתי שמושקוביץ פיקסל 9. העיצוב לא השתנה, צילום: איתי שמושקוביץ

מבנה ועיצוב: שומרים על הנוסחה הקבועה

הפיקסל 9 שומר על העיצוב של קודמיו, אבל קצת גדול יותר - 6.3 אינץ' לעומת 6.2 אינץ' בפיקסל 8. למשקל נוספו עוד כ-10 גרם והמכשיר מרגיש כבד יחסית. המסך שטוח עם פינות מעוגלות ובגב המכשיר יש פס בולט שבו נמצאות עדשות המצלמה. הפס הזה נמתח לרוחב החלק העליון של גב המכשיר ולכן כשמניחים את המכשיר על השולחן הוא לא מתנדנד, וזה נחמד. מצד שני, כשמחזיקים את הפיקסל לרוחב, למשחק למשל, הבליטה הזו קרובה מדי לקצה ומפריעה לאחיזה.

הכפתורים ממוקמים רק בצד ימין, בסידור קצת מבלבל - כפתור ההפעלה למעלה ומקשי הווליום למטה. במכשירים רבים הסידור הזה הפוך, ובמהלך השימוש גיליתי לפעמים שאני לוחץ על מקש ווליום כשניסיתי לכבות את המסך. מהר מאוד התרגלתי לגשש ולהיזהר לפני כל לחיצה, שלא אכבה את המסך בטעות.

לכפתור ההפעלה יש תפקידים נוספים: לחיצה כפולה פותחת את המצלמה ולחיצה ארוכה מזניקה את העוזר החכם החדש שמשולב במכשיר, עליו ארחיב בהמשך.

המכשיר מרגיש כמו חתיכה אחת יצוקה, עמיד, מוגן על ידי זכוכית גורילה גלאס ויקטוס 2 ועומד בתקן IP68, מה שאמור להבטיח הגנה טובה מאבק ומים.

חומרה: הזיכרון והסוללה שודרגו

את המכשיר של גוגל מפעיל ה-Tensor G4, מעבד חדש של גוגל, הזיכרון שודרג מ-8 גיגה בייט ל-12 גיגה ואפשר לבחור נפח אחסון של 128 או 256 גיגה בייט. הערת ביניים: חלק מהמתחרות כבר מציעות 256 גיגה בתור נפח התחלתי, והגיע הזמן ליישר קו בתחום הזה. אם כבר יישור קו, אין כאן כמובן כרטיס זיכרון או שקע לאוזניות חוטיות.

איך כל זה מתבצע בביצועים? הפיקסל 9 מהיר, לא מתקשה לבצע משימות יום יומיות ולא מתחמם, גם בזמן משחקים. המסך טוב מאוד והבהירות מצוינת ומאפשרת להשתמש במכשיר גם באור שמש מלא.

קיבולת הסוללה עלתה קצת ל-4,700 מיליאמפר, והיא מספיקה ליום עבודה עם המכשיר. עם מטען מהיר, בהספק של 65 וואט, הסוללה התמלאה בתוך חצי שעה מ-15% ל-50% וטעינה מלאה נמשכה כשעה וחצי.

הבהירות מצוינת, אבל יש גם השתקפויות במסך, צילום: איתי שמושקוביץ הבהירות מצוינת, אבל יש גם השתקפויות במסך | צילום: איתי שמושקוביץ הבהירות מצוינת, אבל יש גם השתקפויות במסך, צילום: איתי שמושקוביץ

תוכנה וממשק: ה-AI מקבלת מקום של כבוד

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 14 בגרסה ה"נקייה" שלה, כמובן, עם אפליקציות של גוגל והתחייבות ל-7 שנים של תמיכה בעדכונים למערכת. ברירת המחדל היא ניווט בין המסכים והתפריטים באמצעות מחוות שונות של האצבעות, בלי כפתור בית או כפתור חזרה לאחור, ואפשר לשנות אותה בהגדרות.

כאן, כאמור, נמצאים עיקר החידושים, עם דגש על AI. גוגל שילבה בפיקסל 9 את העוזר החכם החדש שלה, Gemini Live, שמחליף את גוגל אסיסטנט. העוזר החדש לא "נדחף" לפעולות שונות וכמעט שלא מורגש, עד שמפעילים אותו. אפשר לכתוב פקודות, להשתמש בפקודות קוליות וגם לשלב תמונה - וכל זה לא עובד בעברית.

לג'מיני יש מגוון שימושים, ואסתפק רק בחלק כדי להדגים ולהמחיש. באפשר בכל רגע, תוך כדי הפעלת אפליקציה, לפתוח את ג'מיני כדי לברר פרטים לגבי מה שמוצג על המסך. בכרום למשל אפשר לבקש סיכום של כתבה או טקסט, אבל שימו לב שבעצם מדובר בניתוח של צילום מסך, כך שכל מה שנשאר מחוץ לתמונה לא זוכה להתייחסות.

אפשר לצלם צמח, לבקש מג'מיני לזהות אותו ולקבל מידע עליו (לידיעת אפל, שמבטיחה יכולת כזו ב-Apple Intelligence, בעתיד), וגם כמובן לבקש מידע על מזג האוויר, המלצות לאטרקציות בערים שונות וכל מידע אחר. השימוש בג'מיני מרגיש קל וידידותי, אפשר לדבר באופן טבעי ולא רק להכתיב פקודות, אבל העוזר החכם מדגים שוב למה לא צריך לסמוך על AI בעיניים עצומות. כששאלתי מי עומד בראש חזבאללה התשובה היתה חסן נסראללה, וכששאלתי בן כמה הוא הוסבר לי שהוא היה בן 64 כשמת. טוב, טכנית עוד לא נבחר מנהיג אחר… כשביררתי אילו אטרקציות אפשר למצוא ברעננה, בה אני גר, קיבלתי רשימה שכוללת מקומות שלא קיימים בעיר, כולל אחד בכרמל.

אפשר גם ליצור תמונות בג'מיני, כמו בכלי AI אחרים, אבל הוא לא תומך כרגע בתמונות שכוללות אנשים ומכריז שבקרוב תהיה אפשרות כזו. אם זה לא מספיק, יש גם את Pixel Studio, אפליקציה נפרדת ליצירת תמונות עם אותה מגבלה לגבי שילוב אנשים, אבל עם אפשרות לבחור בין סגנונות שונים לתמונה.

ויש עוד חידושים. אפליקציית Pixel Screeshots אמורה לשדרג את הטיפול בצילומי מסך - היא מנתחת את התמונה ומחלצת ממנה טקסט (לא בעברית…), "זוכרת" מאיזו אפליקציה היא הגיעה ואז מציעה לפתוח את הקישור שבו נמצא הטקסט המקורי, למשל.

באפליקציית התמונות, שתומכת כבר מזמן במחיקת פריטים ודמויות (שוב, לידיעת אפל וכו'), נוספה אפשרות לעריכת האודיו בסרטונים - הפעם בדומה לתכונה ששולבה גם באייפון לאחרונה. כשעורכים סרטון, גם כזה שלא צולם בפיקסל, אפשר לבחור ב-Audio Eraser, והאפליקציה מנתחת ומציגה במהירות את מקורות האודיו השונים - דובר 1, 2 או 3, רעש רקע ומוזיקה, למשל. אפשר לבחור בכל מקור כזה ולשנות את העוצמה שלו בטווח של 100 עד מינוס 100, כשההקלטה המקורית מוגדרת כ-0.

גוגל מסתפקת בשתי מצלמות, צילום: איתי שמושקוביץ גוגל מסתפקת בשתי מצלמות | צילום: איתי שמושקוביץ גוגל מסתפקת בשתי מצלמות, צילום: איתי שמושקוביץ

מצלמה: יש שתי עדשות בלבד, וזה מספיק

גוגל הסתפקה בשתי מצלמות אחוריות לפיקסל 9, אחת עם חיישן של 50 מגה פיקסל והשנייה עם חיישן של 48 מגה. ויש גם מצלמת סלפי, כמובן, עם חיישן של 10.5 מגה פיקסל.

האמת? הן מספיקות בהחלט כדי להפיק תמונות טובות ואפילו טובות מאוד, עם תצוגה צבעונית עשירה ויפה. חבל שהסתפקו כאן בזום אופטי X2 בלבד (בדגם הפרו יש זום X5) - עם זום דיגיטלי אפשר להגיע גם להגדלה X8, אבל האיכות נפגעת.

גם בצילום לילה מקבלים תוצאות טובות, ואפילו קצת מוגזמות - בחלק מהמקרים אחרי העיבוד האוטומטי של המכשיר התמונות נראות כאילו הן צולמו ביום.

התרגלנו לכלי AI שמאפשר למחוק אנשים מתמונות, וכאן יש תכונה חדשה שמאפשרת להוסיף אנשים. זה טוב למשל למקרה בו אתם רוצים ליצור תמונה קבוצתית שתכלול גם את מי שלקח על עצמו את תפקיד הצלם, ואין בסביבה זר שאפשר לבקש ממנו לצלם - או שלא נעים לכם לבקש.

בתפריט הצילום בוחרים באפשרות "הצטרפות לתמונה" או Add Me ואז עוקבים אחרי ההנחיות - מצלמים תמונה ראשונה ומשאירים בה מקום בצד למצולם נוסף, מעבירים את המצלמה לצלם אחר, שצריך לייצב את המצלמה לפי ההוראות על המסך ואז הצלם הראשון מצטרף לקבוצה. אם עושים את זה נכון, זה עובד ומקבלים שלוש תמונות: זו שצילם הצלם הראשון, זו שצילם השני - ואת החיבור של שתיהן. כבר לא צריך לצרף אנשים בפוטושופ.

סיכום

הפיקסל 9 לא מחדש הרבה במראה ובחומרה לעומת הדגם הקודם, ובתחום הזה הוא לא ממש בולט מול המתחרים: המצלמות טובות אבל לא מצוינות, קיבולת הסוללה נמוכה ממה שהפך כבר לסטנדרט גם במכשירים זולים יותר ונפח האחסון המקסימלי הוא 256 גיגה בייט - וגם כאן זה נמוך יחסית לדגמי ביניים רבים שכבר מציעים נפח כפול.

מבחינת תוכנה הוא נראה כמו דוגמן הבית של גוגל לחידושי AI, מיכולות חדשות באפליקציית התמונות והמצלמה ועד לעוזר החכם החדש. ויש גם את עניין העדכונים - מכשירי פיקסל הם הראשונים שמקבלים עדכונים לאנדרואיד וגוגל מבטיחה כאמור 7 שנים של תמיכה בעדכונים כאלה.

המחיר מתחיל ב-3,200 שקל בערך לדגם עם 128 גיגה בייט ומגיע לכ-3,700 למכשיר עם 256 גיגה, מה שמציב אותו בתחרות מול מכשירי הדגל של היצרניות המובילות. לפיקסל 9 יש כמה נקודות זכות ויתרונות, אבל לא מספיק כדי להעדיף אותו על פני מכשירים אחרים.


תגיות