אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס AI

"בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה לעשות בשניות מה שעושה אולפן הוליוודי בעלויות אדירות"

 עודד גרנות, ראש מחלקת אפקטים חזותיים ב-Hour One, בכנס AI של כלכליסט: "על סרט אנימציה עובדים קרוב לאלף אנימטורים, זה תהליך מורכב ויקר. עד שלפני שנתיים הגיעה GenAI שהפכה את התהליך לזול ומיידי"

11:20 | עומר כביר

"בינה מלאכותית גנרטיבית (GenAI) יכולה לעשות בשניות מה שעושה אולפן הוליוודי בעלויות אדירות" – כך אמר עודד גרנות, ראש מחלקת אפקטים חזותיים ב-Hour One, בכנס AI של כלכליסט.

גרנות, אמן אפקטים מיוחדים שעבד במשך כ-15 בהוליווד על סרטים וסדרות כמו ספיידרמן ומשחקי הכס, מעריך שהטכנולוגיה החדשה תשנה מהיסוד את התעשייה. "זו תעשייה משבשת", אמר "אנחנו לא יודעים כמה השיבוש יהיה גדול, אבל מאמינים בשיבוש. וידאו איכותי נוצר בתהליך מורכב וקשה. עובדים על סרט אנימציה קרוב לאלף אנימטורים, וכל אנימטור עושה שנייה עד שתי שניות לשבוע. כל שוט שוקל יותר מ-5,000 טרה-בייט, ויש אלפי שוטים בסרט. אני עושה שתי דקות וידיאו בשנה. זה תהליך מורכב, מסובך ויקר. ככה קולנוע נוצר היום. אבל לפני שנתיים הגיעה GenAI שהפכה את התהליך לזול ומיידי. באמצעת פרומפט אני יכול לתאר כל מה שאני רוצה – מקום, חיה או דמות, תנועת מצלמה, סוג עדשה. אני מתאר במילים וזה נוצר תוך שנייה במחיר אפסי.

"עם זאת, הבינה המלאכותית לא מושלמת, ויש הרבה בעיות. זה סוג של רולטה רוסית. כל פעם שמריצים אותה מקבלים תוצאה אחרת. זו בעיה גדולה לאנשים כמוני שרוצים עקביות לאורך הליך העבודה. גם בשוט עצמו, אם אני רוצה לשנות צבע של בלון מאדום לכחול, אני אקבל תוצאה אחרת לגמרי. ההליך גם לא מספיק פשוט, צריך ידע מוקדם כדי לייצר את זה. מצד שני התעשייה מתקדמת בקצב מטורף, וכל הזמן יוצאים מודלים חדשים שמתמודדים עם הבעיות האלו.

עודד גרנות, צילום: אוראל כהן עודד גרנות | צילום: אוראל כהן עודד גרנות, צילום: אוראל כהן

"ב-Hour One אנחנו מייצרים דמויות סיננטיות, אווטארים, ומאפשרים לאנשים לייצר תוכן בלי לעמוד מול מצלמה. לריד הופמן, מייסד לינקדין, יש דמות במערכת שלנו שמחוברת למודל שפה, והוא יכול לייצר תוכן בלייב. הוא מתראיין לטלוויזיה, מעביר הרצעות, בלי להשקיע שנייה מהחיים שלו. זה מפנה אותו לדברים אחרים. אנחנו מאמינים שיקרו כמה דברים שישנו את נושא צריכת המדיה והתוכן. הראשון, ייצור תוכן וידיאו בזמן אמת השני מעבר למובייל. נוכל בקרוב לייצר בלייב כמויות אדירות של תוכן. כמויות הוודיאו שנראה בשנים הקרובות מטורפות, עם אווטאר שמכיר את האישיות שלך והוא ייצוג של עצמך.

"יש כל מיני שאלות שעולות מכך. כיוון שתהיה כמות מטורפת של תוכן, מי הבעלים של האווטאר שלי? איך אני מונע ממישהו להשתמש בו?. מה אם אני רוצה למכור את האווטאר שלי ברשת? לצד זה יש שאלות של מה אמיתי. למה אפשר להאמין אם אפשר לגרום לכל אחד להגיד מה שרוצים שיגיד?"


תגיות