אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי האיחוד האירופי - גם האיחוד האפריקאי הצטרף ל-G20 ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ויו"ר האיחוד האפריקאי עזאלי אסומני. "רוח הביחד" | צילום: Evan Vucci | AP

אחרי האיחוד האירופי - גם האיחוד האפריקאי הצטרף ל-G20

האיחוד האפריקאי מאגד 55 מדינות והוא הארגון האזורי השני שמצטרף כחבר קבוע לפורום 20 המדינות המתועשות. בכינוס הפורום שנפתח היום ידונו המדינות בין היתר במשבר האקלים, משבר המזון והאנרגיה והחוב העולמי

09.09.2023, 15:15 | חדשות חוץ

האיחוד האפריקאי (AU) הפך לקבוצה האזורית השנייה שמצטרפת לארגון מדינות ה-G20 כחברה קבועה, כך הודיע ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי היום (שבת) בפתיחת ועידת המדינות המתועשות והמפותחות שתימשך יומיים בדלהי. לפי הדיווח ב-CNBC, המהלך שלו ציפו רבים משקף את האג'נדה הרחבה של הודו לשים במוקד את "הדרום הגלובלי" במהלך כהונתה כנשיאת ה-G20 השנה. האיחוד האפריקאי שמאגד 55 מדינות מצטרף לאיחוד האירופי כארגון האזורי השני בלבד שהופך לחבר קבוע.

"נשיאות ה-G20 של הודו מייצגת את "רוח הביחד" (Sabka Saath'), כך אמר מודי בדברי הפתיחה שלו, על פי תרגום רשמי. "היה זה ברוח הסאבקה סאת' שהודו הציעה חברות קבועה לאיחוד האפריקאי ב-G20", אמר. לאחר הודעתו חיבק מודי את יושב ראש ה-AU, עזאלי אסומני (Azali Assoumani), והציע לו מקום בשולחן המיועד לחברות הקבועות בארגון. תפקיד יושב ראש ה-AU מתחלף מדי שנה בין חמשת האזורים של יבשת אפריקה. אסומני מכהן מטעם אזור איי קומורו, השוכנים מול חופה המזרחי של אפריקה.

"אני שמח שלאיחוד האפריקאי הוצעה חברות קבועה ב-G20", אמר שארל מישל, נשיא הנציבות האירופית. "ה-AU היה תומך של היוזמה הזאת ואני שמח שנפל בחלקי לקדמה כבר מההתחלה, יחד עם מאקי סאל", הוא הוסיף, בהתייחסו לנשיא סנגל שהיה יושב ראש הארגון ב-2022.

מדובר בפסגה חשובה עבור מודי, שממשלתו מנצלת את תפקידה כיושבת ראש כדי לקדם את הודו כמותג, ולהגדיל את חשיבותה הגלובלית, לקראת הבחירות שייערכו במדינה בשנה הבאה. ממשלות וחברות רבות מתחילות לפזול לכיוונה של הודו, על רקע ההאטה בסין, ולדברי קרן המטבע העולמית הראשונה צפויה להיות הכלכלה הצומחת ביותר השנה.

עוד על סדר היום של הוועידה שתימשך במהלך סוף השבוע נמצאות התמודדות עם משבר האקלים, הקטנת השפעת מתחים גיאו-פוליטיים על אספקת המזון והאנרגיה, חלוקת יותר הלוואות רב צדדיות למדינות מתפתחות, הנדסה מחדש של החוב העולמי ויצירת מסגרת בין לאומית עבור מטבעות קריפטו.


תגיות