אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזוכים בתחרות מיזם השנה: מזרן חכם שמעיר בעדינות ומערכת חיישנים לאיתור שריפות חניכי שנה ג׳ שהגיעו לשלושת המקומות הראשונים | צילום: אוראל כהן

הזוכים בתחרות מיזם השנה: מזרן חכם שמעיר בעדינות ומערכת חיישנים לאיתור שריפות

קבוצת חניכי שנה ג' מנתיבות, שפיתחה מזרן שמעיר אנשים בצורה אופטימלית ומתממשק עם מוצרי חשמל בבית, היא הזוכה במקום הראשון בתחרות מיזם השנה 2022 של עמותת יוניסטרים. במקומות השני והשלישי: מיזם להנגשת מדפים בארון ומערכת לניטור שריפות על ידי רחפנים בטכנולוגיית 5G

23.07.2022, 21:01 | תומר הדר

קבוצת חניכי שנה ג' מנתיבות זכתה במקום הראשון והמזרן החכם שפיתחו הוא הזוכה הגדול בגמר תחרות "מיזם השנה 2022" של עמותת יוניסטרים, על שם טד והדי אורדן ז"ל ומשפחתם, שהתקיימה בשבוע שחלף תחת המסר "יוצרים יחד גשר לעתיד". במסגרת האירוע הוצגו בתערוכה פתוחה שהתקיימה בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב מעל 110 מיזמים של בני נוער המשתתפים בתוכנית יוניסטרים.

בני הנוער הגיעו מ־100 יישובים מקריית שמונה ועד אילת וממגוון מגזרים: דרוזי, ערבי, יהודי, חילוני ודתי, נוער עולה, נוער בסיכון ועוד. עמותת יוניסטרים הוקמה בשנת 2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום על מנת להבטיח שוויון הזדמנויות בחיים לבני נוער בישראל ללא הבדלי מגדר, דת ומקום מגורים ולצמצם פערים סוציו־אקונומיים באמצעות הנגשה של אפשרויות חינוך והתקדמות והשקעה. בני הנוער מלווים על ידי כ־4,700 מנטורים מהקהילה העסקית אשר מסייעים להם בהגשמת מטרותיהם.

קבוצת בני הנוער מנתיבות שזכתה במקום הראשון פיתחה מזרן חכם אשר מעיר את המשתמש בו בצורה אופטימלית באמצעות שילוב של רטט וצליל – וממשק אשר משתלב עם יתר מוצרי החשמל בבית כדי שיוכלו "לקבל את פניו" של המתעורר. לדברי תימור בן ארויה בת ה־17 מנתיבות, חניכה בעמותת יוניסטרים: "הקבוצה שלנו מורכבת מבני נוער בני 16–17 מנתיבות והסביבה. במקום לשבת בים בחופש הגדול עבדנו קשה על הפיתוח ולאחרונה גם התחלנו בשיתוף פעולה עסקי עם חברת המזרנים פולירון".

במקום השני לשנה השלישית של יוניסטרים זכתה הקבוצה הנתנייתית אשר מפתחת מיזם להנגשת מדפים בארון למשתמש באמצעות מנגנון חכם ואילו במקום השלישי זכתה קבוצת בני נוער ממרכז יוניסטרים קרית מלאכי ע"ש משפחת מייסור, אשר מפתחת מערכת איתור שריפות באמצעות חיישנים.

 זוכי שנה א זוכי שנה א', מרכז יוניסטרים עמל צפת | צילום: אוראל כהן  זוכי שנה א


יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום ומנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור, צילום: אוראל כהן יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום ומנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור | צילום: אוראל כהן יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום ומנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור, צילום: אוראל כהן

בין השופטים שהשתתפו באירוע נמנו: נעמה שולץ, מנכ"לית משרד רוה"מ, גבי פורטנוי, ראש מערך הסייבר, דלית שטאובר, מנכ"לית משרד החינוך, מרים פרץ, אשת חינוך וכלת פרס ישראל, תאיר סול איפרגן, מנכ"לית זרוע העבודה במשרד הכלכלה, זיו שילון, יזם ופעיל חברתי, זהר לבקוביץ, יזם, ראובן קרופיק ,יו"ר בנק הפועלים, עדי סופר תאני, מנכ"לית Meta ישראל, רקפת רוסק עמינח, שותפה־מנהלת ב־Team8, משה וידמן, יו"ר בנק מזרחי טפחות, עמי אפלבום, ראש רשות החדשנות, דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות, שי כהן, סמנכ"ל חדשנות בתנובה ויואל אסתרון, מו"ל "כלכליסט".


קבוצת מקיף אלנור ערערה בנגב, צילום: אוראל כהן קבוצת מקיף אלנור ערערה בנגב | צילום: אוראל כהן קבוצת מקיף אלנור ערערה בנגב, צילום: אוראל כהן


קבוצת רוואן אלקודס מזרח ירושלים, צילום: אוראל כהן קבוצת רוואן אלקודס מזרח ירושלים | צילום: אוראל כהן קבוצת רוואן אלקודס מזרח ירושלים, צילום: אוראל כהן


 מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין, מנכ"לית Meta ישראל עדי סופר תאני, מרים פרץ ומנכ"ל פיינאל בועז בש מקשיבים ליזמת הצעירה איאת אבו צראר ממרכז היזמות בשגב שלום , צילום: אוראל כהן מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין, מנכ"לית Meta ישראל עדי סופר תאני, מרים פרץ ומנכ"ל פיינאל בועז בש מקשיבים ליזמת הצעירה איאת אבו צראר ממרכז היזמות בשגב שלום | צילום: אוראל כהן  מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין, מנכ"לית Meta ישראל עדי סופר תאני, מרים פרץ ומנכ"ל פיינאל בועז בש מקשיבים ליזמת הצעירה איאת אבו צראר ממרכז היזמות בשגב שלום , צילום: אוראל כהן

לדברי רוני צארום, מייסד יוניסטרים: "משנה לשנה ובכל שנה אני מקבל תחושה מאנשי העסקים שמגיעים שלא זו בלבד שגדלנו, האימפקט שלנו יותר מורגש וזה מוביל אותנו קדימה. בשנה הבאה אני מקווה לצמוח אפילו יותר ולהשפיע על יותר בני נוער. אחרי הכול, בני הנוער הם מרכז האירוע – עצם היותם של בני נוער מעורבים בפיתוח מיזמים הוא הצלחה מבחינתי, אני זוכר את האירוע הראשון שערכנו שהיה מצומצם וכלל קבוצות ספורות, זהו חלום שלי שמתגשם".

לדברי יפעת בכור, מנכ"לית יוניסטרים: "לפני שנה בדיוק נכנסתי לתפקידי והתחלתי להסתכל לעומק הדברים – עברנו שנה מחכימה ונפלאה וחוויתי דברים שאי אפשר לפספס. ראשית, ראיתי אנשים ואנושיות, אנשי שיתוף ונתינה, אנשי עסקים מובילים שהמנוע הפנימי שלהם מהווה השראה, ראיתי עיניים נוצצות מיכולת לחלום – בני נוער שפורצים דרך ומגשימים את עצמם, שמגיעים מכל הפסיפס של ישראל עם סיפורי חיים שמקנים אופי, ראיתי בית, את משמעות מרכזי היזמות שלנו שהם בית שני לחניכים ומנטורים.

"ראיתי צוות יוצא דופן של יוניסטרים בכל הארץ, מנהלים, מדריכים, שעובדים ממקום טהור ואמיתי כל שעות היממה, חברי הבורד שלנו שתומכים בנו. ויותר מהכל ראיתי קשרים – ראיתי דרכים נסללות, נבנות ומגשרות, קשרים שחוצים דעות קדומות ושפה. מול עינינו עומד חזון של סטארט־אפ ניישן שכולל את כולם ואנו רואים אימפקט מדהים אצל בוגרינו. מדובר במספרים שמדברים בעד עצמם, אך מדדי ההצלחה מרגשים לא פחות, כל חניך וחניכה הם עולם ומלואו ואנו מאמינים שיזמות היא זרז לשינוי, היא משנה חיים ויש לשלב אותה עם עשייה חברתית. אנו רואים כיצד אג'נדה חברתית מעלה את תחושת המחויבות של העובדים ומביאה צמיחה. יש מכפיל כוח מדהים בבניית קשרים ושותפויות בין קהילות ואנשים, זהו העתיד וזהו הדור הבא של ההצלחה הישראלית, המנהיגות הישראלית, זהו חזוננו".

לדברי אביב פרנקל, מייסד שותף ומנכ"ל ENROUTE, שכיהן כשופט בתחרות השנה: "בכל שנה אני שופט בתחרות והמשימה של העמותה ייחודית, מתן חכות לצעירים מהפריפריה הגיאורפית חשוב ממתן דגים שיאכלו, ההזדמנות להכיר את החבר'ה הצעירים עם הברק בעיניים היא מיוחדת – וגם אם היוניקורן הבא לא ייצא מהם, הכלים להצליח בעולם המבוגרים ניתנים להם".

דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות מסר ל"כלכליסט": "מטרת הכנס היא לייצר שערים להייטק לכל הגיאוגרפיות — צרכי האנושות דורשים הנגשה והאירוע מסייע לממש זאת. אנו מכירים בוגרי יוניסטרים שעובדים בהייטק, זו הזדמנות. לנו החיבור ליוניסטרים חשוב כי בעוד חמש שנים בני הנוער האלה יגישו לנו בקשות למענקי תמיכה וישנו את העולם".

לדברי גיא נבון, מנהל דיסקונט־טק ששפט בתחרות, "יש כאן שילוב של כשרונות מדהימים של בני נוער מכל רחבי הארץ עם עשייה מאוד מרשימה של עמותת יוניסטרים ושל הצוותים המלווים שמרימים את בני הנוער. מחנכים אותם ליזמות ומקדמים יזמות בכל הארץ. פגשתי כאן קבוצות, שחלקן עוסקות בדברים יומיים, מעקבים לנעלי נשים ועד פלסטר שבודק אם אדם סובל מהתייבשות. הקבוצה שאני אישית אהבתי פיתחה חיישנים לזיהוי וניטור של שריפות יער באמצעות חיישנים אשר מותקנים על עצים ורחפנים אשר מדווחים מיידית למכבי אש, זוהי עשייה חשובה אשר תורמת לסביבה ויש לה פוטנציאל עסקי גדול".

לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת, הוסיפה: "ראיתי קבוצה שאהבתי של חברה צעירים שפיתחו מערכת כיבוי שריפות עם רחפן באמצעות דור חמישי של סלולר — וזו טכנולוגיה שכמובן מדברת אליי. זהו רעיון שאם יקדמו אותו, יהיה ניתן למכור אותו, רעיון מקסים שהוצג באנגלית והודגם היטב. היתה כאן גם קבוצה שהציגה מדבקה שמסייעת במניעת התייבשות — ויש לה מודל עסקי ברור. זה משהו שניתן גם למכור לצבא ויש לכך היתכנות כלכלית".


תגיות