אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 OneStep גייסה 36 מיליון דולר לפיתוח טכנולוגיה למניעת נפילות תומר שוסמן (מימין), שחר דוידסון ויובל נווה, מייסדי חברת OneStep | צילום: באדיבות OneStep

OneStep גייסה 36 מיליון דולר לפיתוח טכנולוגיה למניעת נפילות

 הטכנולוגיה של החברה משתמשת בחיישני הסמארטפון כדי לנטר ולנתח את מדדי התנועה של אנשים ובכך למנוע נפילות. הגיוס הנוכחי  מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ב-2019 ל-48 מיליון דולר

17:00 | סופי שולמן

חברת הסטארט-אפ OneStep גייסה 36 מיליון דולר בהובלת קרנות ההון סיכון Team8 ו-Vintage Investment Partners, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Aleph, 10D ו-LionBird. סיבוב הגיוס הנוכחי (B) מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-48 מיליון דולר.

הטכנולוגיה של החברה משתמשת בחיישנים שקיימים בסמארטפונים כדי לנטר ולנתח את מדדי התנועה של אנשים ובכך למנוע נפילות. כמו כן, המערכת מסייעת בהחלמה מניתוחים אורטופדיים וגם בהתאמה של תותבות ומדרסים. המוצר קיבל אישור FDA ונמצא בשימוש נרחב על ידי בתי חולים, רשתות פיזיותרפיה, בתי אבות ויצרני מכשור רפואי.

לאחרונה נכנסה OneStep גם לתחום הניטור הקוגניטיבי, להתמודדות עם אלצהיימר ופרקינסון.

כיום ניתוח הליכה מתבצע אך ורק במעבדות מיוחדות שעולות מאות אלפי דולרים, מצריכות קביעת תור חודשים מראש ומערבות שימוש בחיישנים רבים, דבר שהופך את המדידה לאירוע חד פעמי. OneStep מאפשרת למדוד מטופל ב-5 שניות, כל מה שנדרש הוא לשים את הטלפון בכיס וללכת מספר צעדים. התוצאות מיידיות, הניטור רציף ופסיבי. התוצאות המתקבלות על ידי OneStep כוללות 40 מדדים שונים בהם אורך צעד ימין אל מול שמאל, זמן השהייה על כל אחת מהרגליים, טווחי תנועה במפרקים השונים ועוד.

OneStep הוקמה בסוף שנת 2019 על ידי תומר שוסמן (מנכ״ל), יובל נווה (מדען ראשי) שחר דוידסון (מנהל טכנולוגיות) ועמיר מילוא (יו"ר). הארבעה הם בוגרי תוכנית תלפיות שהחליטו למנף את תכונות הסמארטפונים ככלי לניטור רציף לצרכים רפואיים. החברה מעסיקה כיום כ-50 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בתל אביב והשאר בארה״ב.

״החזון שלנו הוא שמדידת הליכה תהיה דבר יומיומי, כמו לעלות על המשקל בבוקר. התחלנו בעולם השיקום, שם אנחנו עוזרים למטופלים להשיג שיקום מהיר יותר ב-45%, ולהוריד את כמות הנפילות באוכלוסיה המבוגרת ב-20%, לצד יצירה של רווח יפה וחיסכון בזמן למכוני הטיפול. אבל, בסופו של דבר אנחנו מעריכים שאחד מכל ארבעה אנשים צריך למדוד את ההליכה שלו באופן רציף", ציין תומר שוסמן.

תגיות